Meeting With John Rambo..(Vietnam-Cambodia-Laos 2016-2017)

Magelanos

WildRider
Δημοσιεύσεις
542
Ηλικία
46
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
my moto
BMW-K1200S


Και δώσε χωριουδάκια απανωτά..Άλλη μια στάση για απόλαυση θέας, και τσιγάρο η Μόνικα.

Και από την απέναντι πλευρά του δρόμου κατέβαινε ογκώδες τετράποδο με απειλητικές διαθέσεις. Κουτουλούσε το έδαφος χώνοντας τα κέρατα στο χώμα!!! Και εκεί που κάνω κλικ για φωτώ γυρίζει και με καρφώνει με τα μάτια!!Μου έφυγαν τα τσίσα και ήμουν έτοιμος να κατέβω την πλαγιά πετώντας!! Ευτυχώς δεν κάναμε καμία απότομη κίνηση μείναμε ακίνητοι και συνέχισε την πορεία του ξεσπώντας στην πλαγιά.. Φύγαμε..Άλλο ένα χωριουδάκι.Το οποίο διαθέτει και συνεργείο για μηχανάκια!!! Τώρα τι σοι είναι άλλο θέμα. Πιστεύω τα απλά να γίνονται όπως αλλαγή λαδιών, φρένα, αλλά και λάστιχα τα οποία φαίνονται ότι έχει!!

Ορέ κατηφόρες που μας περιμένουν!!! Συνέχεια αυτό παίζει..

 

Magelanos

WildRider
Δημοσιεύσεις
542
Ηλικία
46
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
my moto
BMW-K1200S
Από εδώ ψηλά που είμαστε έχουμε πανοραμική θέα της πόλης Xiang Ngeun.Κτισμένη δίπλα στον παραπόταμο του Mekong τον Nam Khan.Μπαίνουμε στην πόλη Xiang Ngeung.

Υπέροχο σημείο δίπλα στον ποταμό Nam Khan.

Φτάσαμε παλιά πρωτεύουσα και ξεκινά ο γολγοθας για να βρούμε να μείνουμε. Πολύ τουρισμός τα πάντα κατειλημμένα, και ακριβά. Η Μόνικα έμπαινε να ρωτήσει και εγώ έξω περίμενα στο μηχανάκι. Η ζέστη δεν παλευότανε και είχε βγει κούραση. Ευτυχώς βρήκαμε μετα από ώρες. Αράξαμε λίγο και βγαίνουμε μια κοντινή βόλτα για περπάτημα στον Μεκονγκ ποταμό..Αράξαμε αμέσως σε ένα ωραίο μαγαζάκι να φάμε κάτι και να δροσιστούμε με μια παγωμένη καρύδα.. Εννοείτε απολαύσαμε την υπέροχη θέα στον ποταμό!!!INFO:
Ο Μεκόνγκ είναι ποταμός της Νοτιοανατολικής Ασίας. Πηγάζει από την περιοχή του οροπεδίου του
Θιβέτ, και αφού διασχίσει την επαρχεία Γιουνάν της Κίνας, σχηματίζοντας και ένα μικρό μέρος των συνόρων της Κίνας με την Μιανμάρ, συνεχίζει σχηματίζοντας τα σύνορα μεταξύ Μιανμαρ και Λάος, καθώς και το μεγαλύτερο μέρος των συνόρων μεταξύ Λάος και Ταϊλάνδης. Στη συνέχεια, από τα εδάφη του Λάος περνά στην Καμπότζη και έπειτα στο Βιετνάμ, όπου χύνεται στην θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Τεράστιο το μέγεθος του!!! Με περίπου 5.000μ μήκος διασχίζει έξι χώρες!!!

Ζωτικής σημασίας ο ποταμός για την χώρα, αφού χρησιμοποιείτε για μετακίνηση και μεταφορά αγαθών σε απομακρυσμένους οικισμούς βαθιά στην ζούγκλα!!Με κάτι τέτοια σκαλοπάτια προσέγγιση πεζός σε βάρκες.Συνεχίζουμε την βόλτα μας. Αλλά και η αρχιτεκτονική των κτηρίων σου τραβά το ενδιαφέρον!!! 

Magelanos

WildRider
Δημοσιεύσεις
542
Ηλικία
46
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
my moto
BMW-K1200S
Βουδιστές μοναχοί..

Συνεχίζουμε να περπατάμε παράλληλα με τον ποταμό και δεν χορταίνουμε εικόνες.Και φτάνουμε σε ένα υπέροχο σημείο!!!Στην εκβολή του ποταμού Nam Khan με Mekong!!Και μια γέφυρα από μπαμπού για να πας στην απέναντι πλευρά!!!

Κάτσε να περάσουν αυτοί και βλέπουμε..Περάσαμε απέναντι πληρώνοντας ένα μικρό αντίτιμο σαν εισιτήριο για την συντήρηση και κατασκευή της γέφυρας. Μιας και την βρόχινη περίοδο δεν υπάρχει και κατασκευάζεται συνέχεια. Αράξαμε σε κάτι βραχάκια και απλά μόνο σιωπή..Η ζωή συνεχίζεται και στην απέναντι πλευρά του Μεκονγκ!!

 

Magelanos

WildRider
Δημοσιεύσεις
542
Ηλικία
46
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
my moto
BMW-K1200S
Ακόμα και ένας Βούδας διακρίνεται!!Περνάμε την γεφυρουλα πάλι μιας και παίζει ηλιοβασίλεμα στον Μεκονγκ και μια τέτοια εμπειρία απλά δεν χάνεται.

!!!

Επιστροφή στον ξενώνα μαγεμένοι και γεμάτοι από υπέροχες εικόνες.Αφήνουμε τον ποταμό και επιστρέφουμε από τον κεντρικό δρόμο της πόλης πέφτοντας πάνω σε συγκρότημα Βουδιστικών Ναών Wat Xiengthong!!Λίγες φωτώ εδώ και φεύγουμε. Και ποιον συναντάμε; Τον έναν και μοναδικό Rambo!!Που είσαι ρε John και σε ψάχνουμε; Άσχετο αλλά η πρώτη βιντεοταινία που είδα όταν μπήκε το βίντεο στο σπίτι, ήταν το πρώτο αίμα με τον John Rambo!!! Ωραία πράγματα ωραία ζωντανή πόλη!!Πολύ όμορφο εστιατόριο και αμάξι αντίκα έξω!!!Φτάνουμε ξενοδοχείο νύχτα πλέον μετα από μια γεμάτη μέρα.. Καλό βράδυ!!!
 

Magelanos

WildRider
Δημοσιεύσεις
542
Ηλικία
46
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
my moto
BMW-K1200S
10-2-17 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (LA-Luang Prabang-Λουανγκ Πραμπανγκ 60χιλ Xay Chaleuang Guest House 28e)Η γειτονιά μας παρατηρώντας από το μπαλκόνι μας..

Σήμερα θα επισκεφτούμε ένα φυσικό αξιοθέατο 30χιλ από εδώ, τους καταρράκτες Kuang Si.. φύγαμε..Σχολείο..Ο τεράστιος Μεκονγκ..Φτάνουμε στον χώρο παρκινγκ, και ένα μονοπάτι ξεκινά μέσα στην ζούγκλα για τους καταρράκτες. Πριν όμως περνάμε από ένα πάρκο ζώων, αρκούδας κυρίως, για περίθαλψη από αιχμαλωσία και κακοποίηση!!!

Ωραία και επιμορφωτική η επίσκεψη εδώ, και πιστεύω ότι κάνουν υπέροχη δουλειά με τις γλυκύτατες αρκουδίτσες!!! Συνεχίζουμε όμως!!

Μικροί καταρράκτες!!! 

Magelanos

WildRider
Δημοσιεύσεις
542
Ηλικία
46
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
my moto
BMW-K1200S
Αρκετός κόσμος κάνει το μπάνιο του στις φυσικές πισίνες που σχηματίζονται, και πιστεύω ότι το μέρος εδώ μοιάζει πολύ με το Εθνικό Πάρκο Λιμνών Πλιτβιτσε στην Κροατία.

Προσοχή από που πάτε. Λίγο εκτός μονοπατιού και μπλόκο από ιστό αράχνης!!!Φτάσαμε στον εντυπωσιακό καταρράκτη τριών επιπέδων. Ουαο!!!

INFO:
Οι καταρράκτες Kuang Si ή καταρράκτες Kuang Xi, εναλλακτικά γνωστοί ως καταρράκτες Tat Kuang Si, είναι ένας καταρράκτης τριών επιπέδων περίπου 29 χιλιόμετρα νότια του Luang Prabang. Στην πραγματικότητα, αυτός ο μεγάλος καταρράκτης με γαλαζοπράσινο νερό πέφτει πάνω σε γλυπτές ασβεστολιθικές πισίνες.


Μέχρι εδώ έρχεται κάποιος με τα πόδια από το μονοπάτι. Από εδώ και πέρα αν θες να συνεχίσεις την ψακτικη πας με δική σου ευθύνη, και από σημεία που θέλουν και αναρρίχηση. Σκεφτόμαστε να προσπαθήσουμε να φτάσουμε στο δεύτερο επίπεδο του καταρράκτη. Πάμε και βλέπουμε..
 

Magelanos

WildRider
Δημοσιεύσεις
542
Ηλικία
46
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
my moto
BMW-K1200S
Όντως δύσβατο κομμάτι με αναρρίχηση και γλιστερό έδαφος..Φτάνοντας όμως στην μοναδικής φυσικής πισίνας που σχηματιζότανε ανάμεσα πρώτο με δεύτερο καταρράκτη, μας άφησε με το στόμα ανοιχτό και άξιζε τον κόπο πραγματικά. Έτοιμοι για μια βουτιά.Εδώ ακριβώς στο χείλος του γκρεμού που λένε, πέφτει το νερό και δημιουργεί τον πρώτο καταρράκτη!!!Καθίσαμε αρκετά και μόνο όταν αποφασίσαμε να φύγουμε ήρθε ένα ζευγάρι. Λίγοι ανεβαίνουν μέχρι εδώ. Πάμε τώρα να κατέβουμε.Και κάτω από πεσμένους κορμούς περνάμε.Απλά μαγικά!!!

 

Magelanos

WildRider
Δημοσιεύσεις
542
Ηλικία
46
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
my moto
BMW-K1200S
Αφήστε με εδώ!!!Φτάσαμε παρκινγκ, παίρνουμε θηρίο για πίσω στην βάση μας..

Όρε μάνα μου να τρακάρεις με τέτοιο τετράποδο!!Φτάσαμε σχεδόν νύχτα, αφήσαμε μηχανάκι και έξω για να φάμε. για καλή τύχη πέφτουμε σε ένα στενό δρόμο που είχε μόνο κιόσκια με street food. Την κάναμε ταράτσα και πολύ φθηνά..
 
Top Bottom