In The Land Of Genghins Khan-Mongolia 2018

Magelanos

WildRider
Δημοσιεύσεις
638
Ηλικία
49
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Bike
BMW-K1200S
In The Land Of Genghins Khan-Mongolia 2018

Δεν μου έφτανε που και μόνο σαν προορισμός ήταν πρόκληση, σκέφτηκα να το δυσκολέψω λίγο. Θα πάω με το παπί!!!! Το λέω στην Μόνικα για να την προετοιμάσω και απλά μου απαντά πάμε κανένα πρόβλημα!!! Ετοιμασίες λοιπόν να στήσω ένα παπί σε ταξιδιωτικό όχημα. Παραγγελίες στον φίλο μηχανικό μου κάποιων ανταλλακτικών που θα έχω μαζί μου, για αυτονομία σκέφτηκα και έφτιαξα βάση για να κουβαλώ μπιτόνι δέκα λίτρων βενζίνης, και σκέψεις για βάσεις να βάλω πλαϊνά σαμάρια.

Οι μέρες περνούσαν και όσοι γνώριζαν τι ήθελα να κάνω και με τι μέσον, έλεγαν ότι δεν πάω καλά !xaxa.. Καλά ποιος είπε ότι είμαι νορμάλ; Αφού έχεις το F-650 γιατί να πας με παπί; Έλεγα να το κάνω όσο ποιο οικονομικά γίνεται. Για το 650 θέλω κάνα 700αρι για να ξεκινήσω ενώ με το παπί θέλω ταβάνι 200. Έτσι νόμιζα τουλάχιστον, μέχρι που 20 μέρες πριν την αναχώρηση αλλάζω γνώμη..

75 μέρες για ένα τέτοιο ταξίδι 20.000 χιλιόμετρων με παπί δικαβαλος, φορτωμένος και off road είναι να το σκέπτεσαι καλά. Θέλει αρκετά χιλιόμετρα καθημερινά και με όλα να σου πάνε ρολόι.. μετά που τα έβαλα κάτω από την αρχή είδα ότι η μηχανή δεν θέλει αυτό το ποσό που υπολόγιζα για να ξεκινήσω. Και αυτό γιατί γυρίζοντας από το μεγάλο ταξίδι το 2014 είχα φτιάξει ότι ήθελε και γενικά δεν την κυκλοφόρησα πολύ.

Σέρβις δεν θέλει, παρά μόνο λάστιχα και έφυγα.!!! Τελικά αλλάζω και ένα σετ αλυσίδα-γρανάζια, και θα έχω μαζί μου την αλυσίδα που έβγαλα καβατζα για παν ενδεχόμενο. Μόνο 5.000χιλ έχει κάνει, καινούρια είναι. Έτσι αφήνω το παπί στην άκρη και πιάνω το Fuduro. Και με τα λάστιχα τελικά μου έκατσε καλά, όταν πήγα σε φίλο λαστιχα όπου στην τιμή των δυο μου κάνει και ένα δώρο, αφού ήθελα ένα ακόμα να έχω μαζί μου για αλλαγή στα μέσα του ταξιδιού.

Σουπερ όλα και με την βίζα της Ρωσίας στο διαβατήριο μου, δυο μέρες έμειναν για να πατήσω μίζα. Την Βίζα της Μογγολίας θα την βγάλουμε από το Ιρκούτσκ της Σιβηρίας που θα βρεθώ με την Μόνικα. Ναι έτσι θα γίνει αφού η Μόνικα βρίσκεται Βιετνάμ και θα πετάξει για Ιρκούτσκ, όταν εγώ θα χρειαστώ 8.000 μοναχικά χιλιόμετρα και 20 μέρες μέχρι να φτάσω εκεί.

[IMG]

Ξεκινάμε ρε λεμεεεεε…

4-7-18 ΤΕΤΑΡΤΗ (GR-Aνατολικό-Πτολεμαΐδα 489χιλ)


Κλασικά έφτασα προς απογευματάκι στον φίλο Νικόλα όπου πλησιάζοντας με πήρε η κάπνα από τα κοψίδια πάνω στα κάρβουνα. Κάποια φιλαράκια είχαν μαζευτεί ως συνήθως για να μου ευχηθούν καλό ταξίδι!!! Γρήγορα πέρασε η ώρα και έπρεπε να ξεκουραστώ για αύριο που θα ξεκινούσε το μεγάλο χιλιομετρικά ταξίδι. Το σκεπτικό μου ήταν όχι διανυκτερεύσεις σε μεγάλες γνωστές πόλεις όσο γίνεται, για να μη χάνω χρόνο στο χάος της κίνησης ψάχνοντας το ξενοδοχείο. Για τις πρώτες πέντε μέρες έχω κλείσει τα ξενοδοχεία μέσο booking, και μετά μέρα για την επομένη από το κάθε ξενοδοχείο..

5-7-18 ΠΕΜΠΤΗ (BG-Pazardzhik-Παζαρτζικ 464χιλ Primavera 1 Hotel 23e)

[IMG]

Το χτυποκάρδι σε ρόλο ξυπνητήρι με βρήκε νωρίς να φορτώνω την μηχανή για αναχώρηση.

[IMG]

Αποχαιρετώ τα φιλαράκια Πάνο (Pan-dvs)και Νίκο (Niko-x) βγαίνω γρήγορα Εγνατία με κατεύθυνση την Θεσσαλονίκη. Θα κάνω μια στάση στο Makedonian MEGA STOCK BAZAAR αφού τα φιλαράκια εκεί ο Χρήστος και η Φανή μου έχουν κάνει δωρακια σε εξοπλισμό ένδυσης και ενδοεπικοινωνιας. Όποτε μια στάση επιβάλλεται για Φώτο να τους ευχαριστήσω και να τους αποχαιρετήσω..

[IMG]

Καμιά ωρίτσα έκατσα με τα παιδιά όπου χάρηκαν, τα είπαμε και μου ευχήθηκαν καλό ταξίδι.. φεύγω με κατεύθυνση Σέρρες, και προμαχώνα σύνορα με Βουλγαρία. Γρήγορη διέλευση συνόρων, και στάση αμέσως για συνάλλαγμα και γέμισμα ρεζερβουάρ. Εδώ συνειδητοποιώ ότι ξεχνώ τον φρεντο εσπρέσο για πολύ καιρό. Μαχαιριά στην καρδιά.. Οδήγηση πάνω στον Ε79 κεντρικό αυτοκινητόδρομο με αρκετή φυσική ομορφιά δίπλα σε ποτάμι με αρκετές στροφουλες..

Στην πινακίδα που έλεγε για Μπανσκο στρίβω οδηγώντας στον (19) όπου ξεκινούσε ανηφορικά, με αρκετές στροφές και μέσα στην φύση. Ήδη καταλάβαινες την δροσιά από το υψόμετρο. Στάση για βενζίνη και ένα γρήγορο εσπρεσακι και συνεχίζω περνώντας μέσα από το άδειο Μπανσκο λόγο καλοκαιριού. Συνεχίζω με τον (84) πλέον ίδιας φυσικής ομορφιάς..

[IMG]

Φτάνοντας αργά το απόγευμα στην πόλη, και ψάχνοντας για το ξενοδοχείο, μιας και ήταν σε στενά με αδιεξόδους, και με την βοήθεια του κοινού παρκάρω έξω από την είσοδο. Μέλημα μου τώρα ήταν αφού ταχτοποιηθώ να βρω να φάω. Ευτυχώς αυτό το θέμα μου το έλυσε το ξενοδοχείο αφού διέθετε εστιατόριο και με αυλή παρακαλώ κάτω από το παράθυρο μου. Μέχρι να ετοιμαστώ έβλεπα και τι έτρωγαν οι πελάτες όποτε είχα και μια άποψη του μενού.

Και ξαφνικά ακούω ελληνικά και βλέπω από το παράθυρο δυο Έλληνες να κάθονται σε τραπέζι. Ωραία λέω πάω και εγώ κάτω να πιάσω κουβέντα. Κατεβαίνω και πάω στο τραπέζι τους, χαιρετούρες και χαμογέλα προσκαλώντας να καθίσω μαζί τους. Ο ένας έμενε μόνιμα Βουλγαρία και παντρεμένος με Βουλγάρα και ο άλλος είχε έρθει για δουλειά σε μια κατασκευαστική εταιρία. Η βραδιά πέρασε ευχάριστα τρώγοντας πίτσες και πίνοντας μπύρες αυτοί και κλασικά coca cola εγώ. Πιστός και σταθερός στις αξίες μου !xaxa..

6-7-18 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (BG-Silistra-Σιλιστρα 440χιλ Hotel Vienna 23e)

[IMG]

Ένα καλό πρωινό για να γεμίσουμε τις μπαταριές, μίζα και ξανά σε άγνωστους δρόμους. Περνώ έξω από την Φιλιππούπολη με ρότα προς Σταρα Ζαγορα. Συνεχίζω μέχρι να συναντήσω το επαρχιακό (7) με κατεύθυνση την πόλη Σουμεν. Ορεινός επαρχιακός δρόμος μέσα στην φύση. Κάποια στιγμή το GPS αποφασίζει να με παρακάμψει από τον οδικό άξονα (7) από μια ποιο σύντομη διαδρομή μειώνοντας χιλιόμετρα. Το θέμα είναι ότι φαινόταν δευτερεύον επαρχιακός και ερημικός δρόμος. Το σκέφτηκα καλά και αφού φαινόταν άσφαλτος είπα ας το ρισκάρω.

Από τα πρώτα χιλιόμετρα εξεπλάγην από την φύση, λες και ήμουν σε ζούγκλα. Στενός δρόμος και ερημιά όσο δεν πάει, περνούσαν σκέψεις από το μυαλό μήπως δεν έπρεπε να μπω..

[IMG]

Σε λίγο που γίνεται χωματόδρομος αρχίζουν να με ζώνουν τα φίδια.. Όταν πρέπει να περάσω μέσα από νεροφαγώματα τότε λέω την έκανα την μαλακια μου..

[IMG]

[IMG]

Εδώ που έφτασα πίσω δεν κάνω οπότε συνεχίζω και ότι γίνει. Ευτυχώς κάποια στιγμή βγαίνω σε διασταύρωση με άσφαλτο. Το GPS μου δείχνει τον ίδιο δρόμο να συνεχίσω απέναντι, όπου βλέπω να είναι κλειστός με μπαριερα και απαγορευτικό, αλλά μπορούσες να περάσεις..

[IMG]

Εντάξει εννοείται από άσφαλτο και ας κάνω περισσότερα χιλιόμετρα.. Πάραλο αυτή την μικρή περιπέτεια, φτάνω μεσημεράκι στο ξενοδοχείο. Αράζω και θα βγω μετά για βόλτα ποδαράτη και εύρεση εστιατορίου. Σιλιστρα λοιπόν παραδουνάβια πόλη-λιμάνι σύνορα με Ρουμανία. Γιατί εδώ; Από εδώ θα πάρω πλωτή πλατφόρμα διασχίζοντας τον Δούναβη, για να περάσω Ρουμανία. Πάμε μια περπαταδα να δούμε κάποια πράγματα από την πόλη.

[IMG]

Εδώ όλα δείχνουν ήρεμα, όσο ήρεμα κυλά το νερό στον Δούναβη.

[IMG]

Και μνημείο πολέμου..

[IMG]

Βρίσκω ένα εστιατόριο στις όχθες του Δούναβη με θέα, και απήλαυσα την δύση του ηλίου.

[IMG]
Καλό βράδυ και αύριο τα λέμε εντος Ρουμανίας..
 

Magelanos

WildRider
Δημοσιεύσεις
638
Ηλικία
49
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Bike
BMW-K1200S
7-7-18 ΣΑΒΒΑΤΟ (RO-Galati-Γκαλατι 170χιλ Villa Siret 25e )

[IMG]

Μόνο 170χιλ σήμερα και γιατί τόσα λίγα; Πρώτον δεν βιάζομαι έχω χρόνο. Θα μπορούσα να φτάσω μέχρι Οδησσό Ουκρανία που είναι ο αυριανός προορισμός αλλά έχω δυο εμπόδια. Ένα είναι η πλωτή πλατφόρμα που δεν έχω καμιά πληροφορία για το αν ισχύει, πότε έχει δρομολόγια κλπ. Το άλλο είναι τα περίεργα σύνορα Μολδαβία με Ουκρανία όπου είχα ακούσει διάφορα αρνητικά εκεί. Οπότε ελαχιστοποιώ οποιοδήποτε άγνωστο πακέτο που μπορεί να φάω και θα μου άλλαζε τα πλάνα..

Ξεκινώ για το λιμανάκι εδώ κοντά που δείχνει ο χάρτης, όπου και φεύγει η πλατφόρμα. Γενικά ήσυχα τα πράγματα έως ερημικά μέχρι εδώ, που νόμιζα ότι τελικά δεν υφίσταται κάτι τέτοιο. Αλλά φτάνοντας περίμεναν πέντε αυτοκίνητα οπότε ησύχασα. Αρχίζουν να φορτώνουν αμέσως φυσικά γέμισε και εμένα με στρίμωξαν σε κάποιο κενό που υπήρχε ανάμεσα σε φορτηγό και αυτοκίνητο. Δεν θυμάμαι αν πλήρωσα κάτι. Μπορεί και όχι λόγο μηχανής, δεν είμαι σίγουρος όμως.

Ωραία εμπειρία είναι, με μόνο αρνητικό που δεν είχε σκιά. Πάει πολύ σιγά και άμα ο ήλιος είναι ντάλα είναι ταλαιπωρία. Η επιβίβαση επί Βουλγάρικου λιμανιού..

[IMG]

[IMG]

[IMG]

[IMG]

Φτάνοντας στην άλλη πλευρά εντως Ρουμανίας
[IMG]

Ξεκινάμε αποβίβαση..

[IMG]

Από την ζέστη που έφαγα εν πλω ξεκινώ με ανοιχτό μπουφάν, και αμέσως με χτυπά δροσιά και κρύο θα έλεγα. Στάση για επένδυση. Οδηγώντας στον Ε584 αδιάφορο επαρχιακό επίπεδο τοπίο με χωράφια, σκέπτομαι διάφορα. Μιας και δεν ακούω μουσική όταν οδηγώ, οι σκέψεις είναι η καλύτερη και η χειρότερη παρέα όταν γίνονται αρνητικές.

Εκείνη την στιγμή σκεπτόμουν το μηχανάκι που καβαλάω, που με έχει πάει τι έχει τραβήξει, αν είχε στόμα θα μου τα έχωνε στάνταρ !xaxa… και όλα αυτά χωρίς ούτε ένα λάστιχο.. σταματώ για να περάσει τρένο και ρίχνω μια ματιά στο πίσω λάστιχο όπου εξεπλάγην ήταν πλάκα!!! Όχι ρε πουστη μου τι το ήθελα δεν σκεπτόμουν τους αριθμούς τζοκερ καλύτερα;

Ωραία τι κάνω τώρα; Χωράφια παντού και τίποτα άλλο. Αφού πέρασε το τρένο κάνω διακόσια μέτρα περίπου και σταματώ δεξιά στον δρόμο όπου υπήρχαν κάτι κιόσκια με πωλητές φρούτων, καρπούζια κλπ. Υπήρχε ένα κιόσκι άδειο οπότε παρκάρω με σκιά. Ο ήλιος είχε αρχίσει να καίει και δεν θα την πάλευα χωρίς ήσκιο. Πάλι τυχερός. Αρχίζω να ελαφρύνω μηχανή και να λύσω τροχό.

[IMG]

Μετά από πολύ ιδρώτα αφού το κάνω πρώτη φορά αυτό, φτάνω στο σημείο να έχω ξεμοντάρει από την μια πλευρά και κάνω διάλειμμα. Εντωμεταξύ δεν βρήκα κάτι να έχει καρφωθεί στο λάστιχο. Οι κορασίδες από το διπλανό κιόσκι μου πρόσφεραν νερό, ότι πρέπει εκείνη την στιγμή αφού εμένα μου είχε τελειώσει. Παρκάρει ένα αυτοκίνητο και ήταν ένας άντρας όπου δουλεύει και αυτός στο κιόσκι το διπλανό. Κάτι του λένε οι κορασίδες και έρχεται προς το μέρος μου. Με λίγα αγγλικά μου λέει ότι σε πεντακόσια μέτρα υπάρχει μια πόλη και έχει βουλκανιζατέρ. Τι είπες τώρα ρε μεγάλε;

Μου λέει έλα να σε πάω εγώ με το αυτοκίνητο. Και τα πράγματα που τα έχω απλώσει χύμα; Δεν θα τα πειράξει κανείς θα τα προσέχουν τα κορίτσια.. Βουτώ το λάστιχο το βάζω πορτμπαγκάζ, παίρνω και την εφεδρική σαμπρέλα και φύγαμε. Όντως πολύ κοντά από εδώ υπήρχε βουλκανιζατέρ. Συνεννοείτο ο τύπος και τελικά μου βάζουν μπάλωμα σε μια μικρή τρύπα που υπήρχε. Φουσκώνουν το λάστιχο όλα καλά δεν έχανε και ξανά πίσω. Τρία ευρώ πρέπει να έδωσα στα μαστοριά.

Τον ευχαρίστησα τον άνθρωπο πενήντα φορές, και ξεκινώ το μοντάρισμα. Ένα τετράωρο έφυγε για πλάκα με όλο αυτό το θέμα. Οπότε η σημερινή επιλογή να έχω λίγα χιλιόμετρα έκατσε κουτί. Πενήντα χιλιόμετρα μόνο μέχρι τον ξενώνα που έχω κλείσει για σήμερα, όπου πάλι τον βρήκα λίγο έξω από την πόλη δίπλα σε ποτάμι. Σκέφτηκα ήσυχα φύση αλλά και ότι ήταν ποιο οικονομικό από αυτά που εύρισκα στην πόλη.

Πλησιάζοντας αρχίζω να κοιτώ από τον κεντρικό δρόμο αριστερά μου όπου υπήρχαν γραμμές τρένου χωματόδρομος και κάτι σπίτια όπου κάπου εκεί πρέπει να ήταν ο ξενώνας. Έψαχνα πέρασμα για τις γραμμές και όταν βρήκα ξεκίνησα το off-road ευτυχώς βατός χωματόδρομος και μετά από λίγο ψάξιμο το βρήκα. Τώρα κλειστή η πόρτα και ένα σημείωμα που έγραφε πάρτε τηλέφωνο. Πήρα και μετά από κάποια λεπτά έφτασε ο ιδιοκτήτης και μου άνοιξε. Πάρκαρα την μηχανή στην αυλή και πήγα στο δωμάτιο. Φαινόταν ότι ήμουν ο μοναδικός επισκέπτης.

Δεν έχω σκοπό να πάω πουθενά και αράζω μέσα. Αρχίζω να σκέπτομαι τι έφταιξε και έπαθα λάστιχο. Εύκολο την στιγμή που είχα καινούριο λάστιχο, και δεν καρφώθηκε κάτι. Θυμήθηκα ότι ποτέ δεν είχα περιποιηθεί την ζάντα από μέσα. Η φακαρολα ήταν ταλαιπωρημένη και δεν προστάτευε καλά την σαμπρέλα από τις ακτίνες. Μέγα λάθος που ξεκίνησα έτσι και τώρα έχω άγχος μην ξανά συμβεί, που θα γίνει σίγουρα. Οπότε σκέπτομαι ότι σε κάποια μεγάλη πόλη πρέπει να το κοιτάξω..

Κάποια στιγμή ακούω να χτυπούν την πόρτα μου. Ανοίγω και κάποιος λέγοντας μου δεν ξέρω πολύ καλά αγγλικά, (ενώ εμένα είναι καθηγητού πανεπιστημίου !xaxa) μηχανόβιος και αυτός, βλέποντας την μηχανή μου παρκαρισμένη και αντιμετωπίζοντας πρόβλημα με το ελαστικό του, ρωτούσε αν είχα τρόμπα να συμπληρώσει αέρα.

Εννοείτε απαντώ και πάμε στην αυλή. Βγάζω το κομπρεσερακι και συμπληρώνουμε αέρα. Δεν είχε σοβαρό πρόβλημα οπότε μια χαρά. Honda VFR1200 είχε ο Ουκρανός και επιστρέφει από ταξίδι βαλκάνια. Απατώντας στην ερώτηση του για τον αυριανό μου προορισμό χαμογελάσαμε και οι δυο. Γιατί αυτός είναι από την Οδησσό κι’εγω έχω διανυκτέρευση εκεί. χωρίς σκέψη μου λέει να πάμε μαζί μέχρι εκεί, και σκέπτομαι ότι θα περάσουμε μαζί τα σύνορα και ελπίζω χωρίς ταλαιπωρία λόγο καταγωγής του.

Λέω για το πρόβλημα του ελαστικού μου και μου λέει θα με βοηθήσει να το φτιάξουμε που γνωρίζει μαστόρους εκεί. Πολύ καλή πρόταση και ευκαιρία να λυθεί το όποιο θέμα με κάποιον που μπορεί να συνεννοηθεί με τους ντόπιους και γνωρίζει καλά. Δίνουμε ραντεβού για αύριο πρωί στο πρωινό, και εγώ μπαίνω booking και αλλάζω την κράτηση για άλλη μια μέρα, όπου χρειάζομαι για να γίνει αυτή η δουλειά. Τελικά η τύχη μου χαμογέλασε απίστευτα..
 

Magelanos

WildRider
Δημοσιεύσεις
638
Ηλικία
49
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Bike
BMW-K1200S
8-7-18 ΚΥΡΙΑΚΗ+ ΔΕΥΤΕΡΑ 9-7-18 (UKR-Odessa-Οδησσός 346χιλ Good Night Hotel 70e δυο νύχτες..)

[IMG]

Πρωί, πρωί με το χαμόγελο στα χείλι τα λέμε στην αίθουσα πρωινού έτοιμοι για αναχώρηση. Δεν έχω άγχος όπως συνήθως θα είχα λόγο του Αλεξευ, που πιστεύω θα βοηθήσει στην προσπέλαση συνόρων λόγο Ουκρανικής καταγωγής. Για να δούμε.. Ξεκινάμε και πολύ σύντομα βρισκόμαστε σύνορα Ρουμανίας-Μολδαβίας, αφού το Γκαλατι είναι συνοριακή πόλη.

[IMG]

Εύκολα χωρίς κίνηση περνάμε τον Ρουμανικό έλεγχο, και φτάνουμε στο Μολδαβικο όπου είχαν μαζευτεί λίγα οχήματα.

[IMG]

Περνάμε μπροστά και φεύγουμε εύκολα και από εδώ. Τα λίγα χιλιόμετρα που μας χωρίζουν με τα ουκρανικά σύνορα περίπου τα τρία με τέσσερα, ήταν και δύσκολα από τον δρόμο. Λακκούβες, σαμάρια, ακόμα και χώμα. Ξεχασμένα στον χρόνο και αφημένα στην τύχη τους τα πάντα από τις λιγοστές εικόνες, σε αυτά τα λιγοστά χιλιόμετρα.

Φτάνουμε στο ουκρανικό φυλάκιο και δίνουμε διαβατήρια. Βλέποντας ότι δεν είμαι ουκρανός με κοιτούν περίεργα και κάτι ρωτούν τον Αλεξευ. Έρχονται προς εμένα και μου λένε να ανοίξω μια βαλίτσα. Πάλι πιάνουν κουβέντα με τον φίλο, εμένα με ρωτούν το κλασικό αν έχω όπλα, ναρκωτικά κλπ. Τουρίστα παιδιά μόνο τουρίστα.. Εντάξει κλείνω την βαλίτσα πέφτουν οι σφραγίδες και φεύγουμε. Πιστεύω αν ήμουν μόνος θα είχα ταλαιπωρηθεί περισσότερο.

Ο Μ15 ο μοναδικός δρόμος προς Οδησσό περνά μέσα από μικρές πόλεις. Επαρχιακός εντελώς και σε χάλια κατάσταση. Η πρώτη πόλη Ρενι περνώντας από μέσα στους στενούς δρόμους και κάνοντας σλάλομ από τις λακκούβες και σαμάρια. Επαρχιακό τοπίο και μια λωρίδα ανά κατεύθυνση όπου δεν είχε ούτε διαγράμμιση. Περνάμε δίπλα από κάτι λίμνες και συνεχίζουμε παράλληλα με τον Δούναβη φυσικό σύνορο με Ρουμανία.

Λακκούβα και δώσε λακκούβα όπου μετά την πόλη Ισμαήλ ξεκινούν έργα ασφαλτόστρωσης, και οδηγούμε πάνω σε αμμοχάλικο!!! Δύσκολη οδήγηση, με αρκετή σκόνη που χειροτέρευε την ορατότητα, κούραση, και επικίνδυνοι οδηγοί που σου έκαναν προσπέραση στο χώμα. Όποτε βρίσκαμε άσφαλτο σύντομες στάσεις για ξεκούραση και ξανά στα δύσκολα.

[IMG]

Μετά από όλη αυτή την ταλεπα αρχίζουμε να μπαίνουμε Οδησσό. Σε κάποια διασταύρωση χωρίζουμε εγώ για ξενοδοχείο και για το σπίτι του ο Αλεξευ. Δώσαμε ραντεβού αύριο στο ξενοδοχείο μου για να πάμε να τσεκάρουμε την ζάντα μου. Φτάνοντας στο ξενοδοχείο που ήταν σε κεντρικό δρόμο παρκάρω στο πεζοδρόμιο και παρατηρώ καλύτερα.

Μεγάλη καγκελόπορτα πίσω ακάλυπτος με δέντρα παγκάκια, και στο βάθος το ξενοδοχείο. Στο booking έλεγε χωρίς παρκινγκ, αλλά βλέποντας όλο αυτό, τον εξωτερικό χώρο σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να παρκάρω την μηχανή έξω από το ξενοδοχείο. Βγάζω μόνο τα απαραίτητα από την μηχανή gps κλπ, και χτυπώ το κουδούνι στην εξωτερική πόρτα που έγραφε ρεσεψιόν του ξενοδοχείου.

Ανοίγουν και περπατώ περίπου 100μ μέχρι την είσοδο. Ωραία δίνω διαβατήριο τσεκάρουν την κράτηση όλα οκ. Στην ερώτηση να παρκάρω την μηχανή έξω στην κεντρική είσοδο, μου απάντησαν αρνητικά. Απαγορεύεται είναι χώρος privet των γύρω πολυκατοικιών. Βρε καλή μου βρε χρυσή μου μηχανή είναι δεν ενοχλεί κανέναν σιγά το δύσκολο. Τίποτα. Ωραία στην ερώτηση να την αφήσω έξω αν είναι ασφαλής μου απάντησε με δική σου ευθύνη. Ωραία την κάτσαμε τώρα.

Μου λέει ότι πάνω στον ίδιο δρόμο ποιο κάτω έχει παρκινγκ ιδιωτικό σε εμπορικό κέντρο και μπορώ να την πάω. Τέλος πάντων θα ξεφορτώσω και θα πάω να τσεκάρω μετά. Άντε τώρα κουβάλα πέντε βαλίτσες και το λάστιχο γιατί εννοείτε δεν αφήνεις τίποτα πάνω. Και δεν είναι και κοντά μου βγήκε η γλώσσα. Ευτυχώς που το δωμάτιο ήταν στο ισόγειο. Αφήνω πράγματα, είμαι πτώμα και η πείνα θερίζει αλλά λέω να βρω το παρκινγκ να ξεμπερδεύω.

Ξανά ρωτώ μου λέει ποιο κάτω στο αριστερό χέρι θα το δεις, και να πω ότι μένω στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο. Ξεκινώ είχε ζέστη είμαι με τα ρούχα της μηχανής, κίνηση και πάω σιγά σιγά ψάχνοντας. Τίποτα όμως παρκινγκ δεν βρίσκω. Σταματώ η μηχανή έχει ανάψει καίγομαι κυριολεκτικά, Σβήνω κοιτώ τίποτα. Μαγαζιά τύπου εμπορικά ναι αλλά παρκινγκ όχι. Ρωτώ κάποιον και μου δείχνει λίγο ποιο κάτω.

Το βρίσκω ένα κλειστό σε κάποιο κτήριο και σταματώ στον υπεύθυνο όπου απόρησε που με είδε να μπαίνω. Που να συνεννοηθώ. Δεν καταλάβαινε τίποτα και όλο Νιετ μου έλεγε. Τι του έλεγα good night hotel, tourist, parking τι και το αυτό Νιετ και Νιετ. Άντε για του λέω κι’εγω και την κάνω για πίσω. Παρκάρω πεζοδρόμιο βάζω λουκέτο την σταυρώνω και ελπίζω να σε βρω στην ίδια θέση αύριο. Πάω δωμάτιο αλλάζω και κατευθείαν έξω να βρω να φάω κάτι γιατί δεν άντεχα άλλο. Κάτι σε γρήγορο φαγητό εκείνη την στιγμή ήταν η λύτρωση. Έφαγα και πίσω ξενοδοχείο τάβλα..
 

Magelanos

WildRider
Δημοσιεύσεις
638
Ηλικία
49
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Bike
BMW-K1200S
9-7-18 ΔΕΥΤΕΡΑ (UKR-Odessa-Οδησσός 0χιλ)

Πρωί σήμερα και έξω στην μηχανή πριν το ραντεβού με τον φίλο Ουκρανό. Όλα καλά η μηχανή στην θέση της. Πρέπει να βγάλω την ρόδα για να την πάρουμε να πάμε για έλεγχο. Σκάει μια μαύρη μερσεντές και παρκάρει απέναντι του δρόμου. Ο Αλεξευ μου κάνει νόημα και τσακώνω την ρόδα, μέσα στο πορτμπαγκάζ και φύγαμε. Κατευθείαν με ρώτησε αν άφησα έξω την μηχανή.

Ναι αφού δεν βρήκα παρκινγκ. Σάστισε!!! Είσαι πολύ τολμηρός!!! Δεν αφήνεις τίποτα έξω στον δρόμο είναι μεγάλο ρίσκο. Σκέπτομαι από μέσα μου ότι έχω άλλη μια νύχτα που θα μείνει έξω η μηχανή, ωχ άγχος πάλι.. Μετά από κάποια χιλιόμετρα και λίγο έξω από την πόλη σταματάμε στο βουλκανιζατέρ που ήξερε ο Αλεξευ. Ένα παλιό μαγαζάκι αλλά με τα πάντα μέσα και μαστορια μιας άλλης εποχής.

Φίλοι με τον Αλεξευ του εξηγεί το πρόβλημα που φανταζόμαστε ότι έχει. Ωραία λέει καθίστε λίγο να βγάλω λάστιχο να τσεκάρω ζάντα. Μετά από λίγο μας φωνάζει και μας δείχνει το πρόβλημα. Όντως η φακαρολα ήταν ταλαιπωρημένη με ακτίνες που την είχαν τραυματίσει, και υπήρχε αρκετή σκουριά μέσα στην ζάντα. Φακαρολα δεν έχει με τίποτα και σκεπτόμαστε τι μπορούμε να κάνουμε.

Μήπως να κόψουμε μια σαμπρέλα να την κολλήσουμε εσωτερικά στην ζάντα; Αντί για αυτό μου έρχεται ιδέα να βάλουμε φαρδιά αυτοκόλλητη ταινία. Καλή σκέψη και πάμε για να αγοράσουμε ταινία και σαμπρέλα μιας και ξέχασα να πάρω την δική μου.

[IMG]

Φαρδιά ταινία τελικά δεν βρήκαμε, αλλά πήραμε δυο αυτές του ηλεκτρολόγου τις λεπτές. Θα κάνουν δουλειά και αυτές. Είχε και σαμπρέλα οκ, μέσα στο μερσεντονι και φύγαμε..

Όταν φτάσαμε στα μαστορια ο τύπος είχε κάνει πολύ καλή δουλειά με την ζάντα. Την έτριψε να φύγουν οι σκουριές και την έβαψε εσωτερικά. Περιμένουμε λίγο να στεγνώσει και θα βάλει και τις ταινίες. Εκεί κοντά είχε ένα μαγαζάκι με φαγώσιμα πήγαμε και αράξαμε να φάμε και να πιούμε κάτι μέχρι να τελειώσουν την ζάντα. επιστρέφοντας η ζάντα με την ταινία είχε γίνει tubules !xaxa.. ο Αλεξευ δεν με άφησε να πληρώσω τίποτα!!!!

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και αποχαιρετώ τον φίλο Ουκρανό, μιας και απόγευμα που θα κάνω βόλτα στην πόλη δεν θα μπορέσει να έρθει. Τον ευχαρίστησα χίλιες φορές και μου είπε όταν αποφασίσω να έρθω ξανά θα με φιλοξενήσει!!! Για σου Αλεξευ και εννοείτε άμα έρθεις ποτέ Ελλάδα ισχύει το ίδιο και για σένα.. Πάω δωμάτιο να πάρω εργαλεία να βάλω την ρόδα και κάνω μια να βγάλω το κινητό από την τσέπη. Που είναι το κινητό;!!!

Μένω μαλακας και πανικός με καταβάλει. Αρχίζω να βρίζω τον εαυτό μου πηγαίνοντας πάνω κάτω στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Που το έχασα; Μου έπεσε και που; Άντε βρες άκρη. Ηρεμώ και σκέπτομαι ποιο ψύχραιμα. Το είχα στο αμάξι που μπήκα οπότε πρέπει να μου έπεσε εκεί. Να γιατί πρέπει να υπάρχει δεύτερο κινητό. Κάνω κλήση στο δικό μου τηλέφωνο χτυπά αλλά δεν το σηκώνει ο Αλεξευ.

Πάω αμέσως στην ρεσεψιόν που είχε καλό σήμα wifi και στέλνω μήνυμα. Μέχρι να γίνει αυτό τον βλέπω να μπαίνει ξενοδοχείο με το τηλέφωνο στο χέρι. Ανακούφιση μεγάλη τον ευχαρίστησα και πάλι και συγγνώμη για την ταλαιπωρία. Τρέχω γρήγορα να βάλω την ρόδα και να βγω έξω να προλάβω να δω λίγο πόλη..

INFO:
Η Οδησσός είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας και άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία του Ελληνισμού. Υπήρχε Ελληνική παροικία στις αρχές του 19ου αιώνα και εκεί συστάθηκε η Φιλική Εταιρία. Η πόλη υπήρξε και σημαντικό λιμάνι στον Εύξεινο Πόντο..


Ξεκινώ αμέσως προς παλιά πόλη και τις διάσημες Σκάλες Ποτεμκιν.

[IMG]

Ξεκινούν από τον δενδρόφυτο πεζόδρομο Πριμορσκι και καταλήγουν στην προκυμαία και λιμάνι της Οδησσού.

[IMG]

Συνεχίζω την βόλτα μου στην παλιά πόλη περνώντας έξω από υπέροχα κτήρια όπως αυτό της Όπερας..

[IMG]

[IMG]

Επιστροφή προς ξενοδοχείο περπατώντας από όμορφες γωνιές της πόλης. Από πεζογέφυρες..

[IMG]

Με όμορφη κτηριακή θέα..

[IMG]

[IMG]

Από πλατείες..

[IMG]

[IMG]

[IMG]

Από πάρκα..

[IMG]

[IMG]

[IMG]

Πήρα κάτι λιγότερο από γεύση της πόλης. Σίγουρα χρειάζεται πάνω από μια μέρα διανυκτέρευση εδώ για να δεις πράγματα..

Συνεχίζεται..
 
Τελευταία επεξεργασία:

Magelanos

WildRider
Δημοσιεύσεις
638
Ηλικία
49
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Bike
BMW-K1200S
10-7-18 ΤΡΙΤΗ (UKR-Brobary-Μπροβαρι 494χιλ Hotel Veles 17e)

[IMG]

Η μέρα σήμερα έχει λίγο ψύχρα και με αρκετά μαύρα σύννεφα στον ουρανό. Η κατεύθυνση μου είναι όλο και ποιο βόρεια οπότε πρέπει να περιμένω τέτοιες συνθήκες. Ελπίζω να μη φάω βροχή γιατί η οδήγηση σε χώρες του ανατολικού μπλοκ γίνεται ακόμη ποιο επικίνδυνη. Στην ουσία μια ευθεία θα είναι όλη η διαδρομή μου μέχρι την πρωτεύουσα το Κίεβου. Άντε φύγαμε..

Ε75-Μ05 είναι ο δρόμος που θα οδηγήσω μέχρι τον τελικό προορισμό μου για σήμερα. Μετά από τα πρώτα χιλιόμετρα και φτάνοντας στην πόλη Altestove ο δρόμος περνούσε πάνω από λίμνη με το σκηνικό να ομορφαίνει λίγο..

[IMG]

Συνεχίζοντας στον ίδιο δρόμο ο οποίος ήταν στο μεγαλύτερο μέρος του δυο λωρίδες άνοδο και κάθοδο με διαχωριστικό στην μέση, αυτοκινητόδρομος ταχείας κυκλοφορίας με μέτρια άσφαλτο, περνώντας μέσα από μικρές πόλεις και κάνοντας στάσεις για βενζίνη και ξεκούραση.

100χιλ πριν Κίεβο μαύρη μαυρίλα πλάκωσε, και πτώση θερμοκρασίας αρκετά αισθητή σε βαθμό να σταματήσω να βάλω επένδυση. Σκέπτομαι και αδιάβροχα αλλά λέω άστο ακόμα μπας και την γλυτώσω. Τελικά τυχερός η βροχα ήταν μπροστά μου γιατί βλέπω βρεγμένους δρόμους αλλά ούτε σταγόνα. Αποδείχτηκε ποιο γρήγορη από μένα και δεν την πρόλαβα. Ευτυχώς!!! Βέβαια το σπρέι νερού από τα αυτοκίνητα που έτρωγα μου έκανε την οδήγηση δύσκολη.

Μπαίνω Κίεβο για δεύτερη φορά, και μου έρχονται μνήμες από το πάλε μακρινό 2011 που με το K1200S τότε είχα διανυκτερεύσει δυο νύχτες στην πόλη. Εννοείτε όπου και πόλη μεγάλη κίνηση αυξημένη στους δρόμους. Αμυντική οδήγηση και όχι απότομες κινήσεις στο γκάζι. Προσοχή πολύ και στα χωσίματα ανάμεσα στα αυτοκίνητα λόγο πλαϊνών βαλιτσών..

Σε λίγο πλησιάζω στην πόλη Μπροβαρι που έχω κλείσει ξενοδοχείο για σήμερα. 15 χιλιόμετρα έξω από Κίεβο, στην ουσία προάστιο της πρωτεύουσας, δεν έχει κάτι να δεις απλά μόνο για ύπνο. Δεν χρειάζεται που το διάλεξα για ποιο ήσυχα και μικρή πόλη, το ξενοδοχείο ήταν εντελώς εκτός σαν σε χωριό.

Μια αυλή και το ξενοδοχείο. Τριγύρω τίποτα.. Στη ερώτηση που θα φάω μου είπαν ότι μπορεί να κάνω παραγγελία φαστ φουντ κλπ. Οπότε παρήγγειλα πίτσα να την φέρουν ρεσεψιόν. Την πήρα και ανέβηκα δωμάτιο τρώγοντας στο παράθυρο με θέα την επαρχία. Μου θύμισε το αγρότης μόνος ψάχνει !xaxa..

[IMG]

Η βραδιά μου έκλεισε με εργασίες περιποίησης στην μηχανή μου..

[IMG]

Πάω για ύπνο και ξεκούραση γιατί αύριο έχω να περάσω τα δύσκολα σύνορα της Ρωσίας.


11-7-18 ΤΕΤΑΡΤΗ (RU-Kursk-Κουρσκ 469χιλ Cosa Nostra Hotel 14e)

[IMG]

Σήμερα το δρομολόγιο μέχρι τα σύνορα το έχω κάνει ξανά το 2011 όπου τότε είχε πέσει καινούρια άσφαλτο. Οπότε πιστεύω ότι από θέμα δρόμου δεν θα έχω πρόβλημα. Ξεκινώ με τον Ε95-Μ01 μέχρι να πιάσω την διασταύρωση με τον Ε101-Μ02. Όντως ο δρόμος είναι σε πολύ καλή κατάσταση χωρίς πολύ κίνηση και ο περισσότερος περνά μέσα από δασώδες περιοχή.

Κάπου εδώ σταματώ στην άκρη του δρόμου γιατί είδα πολλά μηδενικά στον χιλιομετριτη του κοντέρ. Ναι το Φουντουρακι μου την κατοσταρισε την χιλιάδα!!!

[IMG]

Σε συνδυασμό με την συννεφιά και το δασώδες τοπίο έχει ρίξει την θερμοκρασία και αναγκάζομαι να φορέσω αδιάβροχο για κρύο ποιο πολύ.

[IMG]

[IMG]

[IMG]

Η μόνη διαφορά τώρα με το τότε είναι ότι δεν θα περάσω τα ίδια σύνορα. Αποφάσισα να πάω από εδώ που θεωρώ ότι είναι ποιο ήσυχα χωρίς πολύ κίνηση. Στρίβω με κατεύθυνση την πόλη Χλουκιβ. Αμέσως ξεκινά επαρχιακός στενός δρόμος περνώντας μέσα από μικρά χωριά.

Η κατάσταση του δρόμου αρχίζει να γίνεται τραγική με λακκούβες αναγκάζοντας να κάνεις ζιγκ ζαγκ συνεχώς. Φτάνω σε σημείο να πιστεύω ότι αποκλείεται αυτός ο δρόμος να πηγαίνει σε σύνορα και ότι έχω κάνει λάθος. Ερημιά παντού και το μόνο που με κάνει να συνεχίζω είναι που συναντώ καμιά νταλίκα από το απέναντι ρεύμα. Και ναι βλέπω μπάρες στο βάθος και κάποια κιόσκια για γραφεία.

Έφτασα Ουκρανικά σύνορα και είναι ερημικά όπως το φανταζόμουν. Πιστεύω να ξεμπερδέψω γρήγορα. Φανταστείτε ότι και το Google maps αρνείται να σας περάσει από αυτά τα σύνορα. Το ότι είναι ερημικά δεν σημαίνει πάντα ότι θα ξεμπερδέψετε και γρήγορα. Πέφτουν οι ρυθμοί οπότε τα ζώα μου αργά. Βέβαια στην περίπτωση μου πόσο να με καθυστερήσουν ήμουν μόνος.

Εντάξει ξεμπέρδεψα γρήγορα, και ποτέ δεν κατάλαβα στην ερώτηση που σου κάνουν για το αν έχεις ναρκωτικά και όπλα, τι περιμένουν να πεις ότι έχεις; Περνώ στα Ρωσικά και μόνο πέντε αυτοκίνητα υπάρχουν. Απλά εδώ λόγο συμπλήρωμα χαρτουρας θα πάρει λίγο περισσότερο χρόνο. Ευτυχώς που κουβαλώ σκονάκι από προηγούμενες διελεύσεις Ρωσικών συνόρων, και τα συμπλήρωσα σχετικά γρήγορα.

Πέφτουν οι σφραγίδες κι’εδώ και ξεκινώ. Οι ρόδες μου κυλούν ξανά σε αυτήν την τεράστια χώρα και μια ικανοποίηση με περιβάλει.

[IMG]

170χιλ μέχρι Κουρσκ που πρέπει να βιαστώ λίγο μιας που με έχει πιάσει απόγευμα. Ο δρόμος εδώ είναι ο επαρχιακός Ε38 που περνά μέσα από πολλά χωριά με σαμάρια για να κόβεις ταχύτητα, αφού η διέλευση τους πρέπει να γίνει με ταβάνι τα 20 χιλιόμετρα.

[IMG]

Με χαμηλές ταχύτητες υπομονή, αλλά καθόλου βαρετός δρόμος αφού είχε εναλλαγές, από μικρά χωριά, πόλεις, πράσινο, και μικρές λίμνες, άρχισα να βλέπω περισσότερη κίνηση και αυτό σήμαινε ότι πλησίαζα στην πόλη. Με βαλμένη την διεύθυνση του ξενοδοχείου στο GPS δεν αργώ να το βρω και παρκάρω στο παρκινγκ. Εννοείτε ότι και σε αυτή την περίπτωση δεν είμαι κοντά στο κέντρο. Δεν βλέπω επίσκεψη, αλλά δεν με παίρνει και λόγο ώρας.

Αφού ταχτοποιούμε στο δωμάτιο πάω ρεσεψιόν για να ρωτήσω που μπορώ να πάω για φαγητό. Στον πρώτο όροφο έχει ρεστοράν. Ωραία λέω και ανεβαίνοντας τις σκάλες άκουγα δυνατά μουσική. Δεν εννοείτε ένα Cosa Nostra ξενοδοχείο να μην έχει αίθουσα καραοκε, όπου ήταν και το εστιατόριο, αίθουσα πρωινού, και κλαμπ.

Ανοίγω την βαριά μεταλλική πόρτα και μπαίνω. Μόνος μου κανείς με την μουσική στο φουλ. Πλησιάζω το μπαρ με βλέπει ένα θεϊκό ρωσικό πυροβολικό bar woman σάστισε, και χαμηλώνει μουσική. Μου μιλά στα ρωσικά όπου δεν καταλαβαίνω και την ρωτώ στα αγγλικά αν μπορώ να κάτσω να φάω. Μου λέει ναι και κάθομαι. Μου φέρνει κατάλογο στα ρωσικά προσπαθεί με τα λίγα αγγλικά να μου εξηγήσει τι έχει το μενού.

Άστο λέω φέρε κάτι σε κοτόπουλο φιλέτο και πατάτες τηγανιτές. Εντάξει το κατάλαβε οπότε θα φάω κάτι.

[IMG]

Μια χαρά για σήμερα. Μετά από λίγο μπαίνουν τέσσερεις Ρωσίδες φίλες για καραοκε. Βρε λες το Cosa Nostra να έχει και αυτό που νομίζω; χάχα..

[IMG]

Έπεσαν καρφωτές ματιές και γελάκια αναμεταξύ τους αφού είδαν τι πίνω σε ποτήρι μπύρας (coca-cola) άρχισε να ανεβαίνουν τα ντεσιμπέλ στα ηχεία και εκεί την κάνω κι’εγω προς δωμάτιο μεριά..
 

Magelanos

WildRider
Δημοσιεύσεις
638
Ηλικία
49
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Bike
BMW-K1200S
12-7-18 ΠΕΜΠΤΗ (RU-Boronez-Βορονεζ 222χιλ Gostiny Dvor №1 Hotel 19e)



Μου έχει βγει μια κούραση από τις τελευταίες καθημερινές 400αρες και βαλε φτάνοντας αργά στα ξενοδοχεια. Σήμερα είπα να κάνω τα μισά να φτάσω μεσημεράκι ξενοδοχείο και να μην κάνω τίποτα μόνο ξεκούραση. Ε38-P298 στον δρόμο πάλι με μονότονο τοπίο χωρίς στάση για κάτι ενδιαφέρον. Πέφτω και σε έργα ασφαλτόστρωσης αναγκασμένος να οδηγώ πάνω σε χαλίκι.

Επικίνδυνο για πτώση που σε μια περίπτωση το έσωσα και δεν κατάλαβα το πώς.. χαμηλές ταχύτητες δύσκολες προσπεράσεις, βαρέα οχήματα και καυσαέρια να τρως στην μάπα ατελείωτα. Ευτυχώς που η συννεφιά και το δασώδες τοπίο κρατούν χαμηλά την θερμοκρασία και δεν λιώνεις από ζέστη.

Μπαίνω στην πόλη μεσημεράκι όπως το υπολόγισα και κατευθείαν ξενοδοχείο.



Δωμάτιο ξεκούραση, και το απόγευμα στο εστιατόριο που ευτυχώς διέθετε το ξενοδοχείο, μάσα, και δωμάτιο για ξάπλα ξανά. Πέφτουν και κάτι αστραπές ανοίγουν οι ουρανοί ότι πρέπει για νανούρισμα ακούγοντας την βροχή στον τσίγκο του παραθύρου..

13-7-18 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (RU-Saratov-Σαρατόφ 516χιλ Zhuravli Park Hotel 19e)





Ήλιος σήμερα με πολύ καλή θερμοκρασία ότι πρέπει για τα αρκετά χιλιόμετρα που έχω να κάνω. Διασχίζοντας το κέντρο της πόλης, και βγαίνοντας από αυτό περνώ πάνω από την ομώνυμη λίμνη Βορονέζ μια ευχάριστη οπτική πινελιά της πόλης. Συνεχίζω πάνω στον Ε38 μια ευθεία μέχρι την πόλη Σαρατόφ. Τίποτα το ενδιαφέρον στην διαδρομή απλά διεκπεραιωτικα χιλιόμετρα για σήμερα, που έφυγαν γρήγορα και έφτασα καλή ώρα στον προορισμό μου.

Πλησιάζοντας στο ξενοδοχείο όπου ανέβαινα σε λόφο, ανηφόρες, και απομακρυνόμουν από το κέντρο της πόλης, φτάνω στο ξεκίνημα ενός πάρκου. Ε βέβαια Park Hotel λέγεται έπρεπε να το περιμένω. Ωραία είναι σε όμορφη τοποθεσία αλλά ερημιά ως συνήθως.



Παρκάρω στο παρκινγκ και πάω να ταχτοποιηθώ. Στην ρεσεψιόν με ρώτησαν τι ώρα θα πάρω diner. Απόρησα ευχάριστα γιατί αυτό σημαίνει ότι στην τιμή υπάρχει και φαγητό. Σε μια ώρα απαντώ και πάω δωμάτιο. Είμαι έτοιμος και πάω στην αίθουσα φαγητού, που ήταν όλα στρωμένα λες και έχουν κάποια δεξίωση.



Καθόλου άσχημα και όλα γευστικά.



Αφού τέλειωσα βγαίνω εδώ έξω να περπατήσω λίγο. Στο βάθος η θέα της πόλης από ψηλά που βρίσκομαι. Η πόλη είναι χτισμένη στις όχθες του Βόλγα μεγαλύτερου ποταμού της χώρας.



Κάποιες αποθήκες των γειτόνων..





Τα μικρά παιδιά της γειτονιάς άφησαν το παιγνιδιάρικο στίγμα τους με κιμωλία στον δρόμο.




Επιστρέφω στο ξενοδοχείο φτιάχνω ένα φραπεδακι και αράζω στον κήπο που υπάρχει στην άλλη πλευρά του ξενοδοχείου.



Μπαίνω ιντερνέτ για να συνεννοηθώ με τον Ζήση που επιστρέφει από τα Σταν με την παλιά αφρικανα του. Γνωριστήκαμε μέσω fb και κανονίστηκε να βρεθούμε στην πόλη Σαμαρα που θα καταλήξω αύριο. Η επιδρομή κουνουπιών δεν με άφησε στην απόλαυση της όμορφης ατμόσφαιρας έξω και πάω μέσα..
 

Magelanos

WildRider
Δημοσιεύσεις
638
Ηλικία
49
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Bike
BMW-K1200S
14-7-18 ΣΑΒΒΑΤΟ (RU-Samara-Σαμαρα 424χιλ Hotel Loft 21e)

[IMG]

Ξεκινώ νωρίς ο καιρός ευτυχώς με ήλιο, βάζω βενζίνη και διασχίζω τον Βόλγα πάνω από γέφυρα βγαίνοντας από την πόλη. Με τον επαρχιακό R226 παράλληλα με τον Βόλγα για κάποια χιλιόμετρα θα φτάσω στον προορισμό μου. Δρόμος που τα είχε όλα και δεν σε άφηνε να χαλαρώσεις και να απολαυσεις τοπίο. Στάσεις μόνο για βενζίνη ξεκούραση λίγων λεπτών και καφεδάκι..

[IMG]

Στα μισά περίπου της διαδρομής το τοπίο άρχισε να θυμίζει φαρουεστ.

[IMG]

[IMG]

Έρημα χωριά τύπου ταινία γουέστερν και ένα ατελείωτο σφυροκόπημα από τα σαμαράκια και χάλια οδόστρωμα. Σκεπτόμουν αν θα αντέξουν μηχανή και αναβατής και δεν σκορπίσουν. Μάζεψα ότι αντοχές είχα και έβαλα κεφάλι κάτω γιατί δεν θα έφτανα ποτέ με τέτοιες χαμηλές ταχύτητες που πήγαινα για να γλυτώνω το έντονο κοπανημα.

Πάλι καλά βγήκα αλώβητος από όλο αυτό και φτάνω έξω από το ξενοδοχείο, που βρίσκετε καρακεντρο επιτέλους. Πάνω σε κεντρικό δρόμο, απέναντι πεζόδρομος, και οι όχθες του Βόλγα. Βέβαια έβλεπα μια είσοδο Pub και όχι ξενοδοχείου. Ρωτώντας το έλυσα και αυτό η είσοδος είναι εδώ γιατί η Pub είναι του ξενοδοχείου όπως και αίθουσα πρωινού.

Το ξενοδοχείο είναι επιλογή του φίλου Ζήση αφού στην άνοδο προς τα Σταν είχε μείνει εδώ και ήξερε ότι ήταν σε καλό σημείο. Το παρκινγκ ήταν θέμα που ήταν δίπλα σε μια τεράστια ξύλινη είσοδο και πίσω από αυτήν ένα στενό οικόπεδο χύμα. Καθόλου επίπεδο χώμα με γυαλιά από σπασμένα μπουκάλια κλπ.

Πρέπει να το έκαναν χρήση και άλλοι εκτός από πελάτες του ξενοδοχείου. Βρίσκω ένα στενό σημείο που μπορούσα να την αφήσω και βγάζω πράγματα για να ανέβω δωμάτιο. Ο Ζήσης δεν είχε φτάσει ακόμα οπότε κάνω ένα μπανακι και θα περιμένω. Όντως μετά από καμιά ώρα μου έρχεται μήνυμα ότι με περιμένει κάτω στην είσοδο.

Κατεβαίνω και μια χαρά και από τους δυο μας διαγράφτηκε στα πρόσωπα μας. Ελληνικά ρε φίλε, ακούω Ελληνικά μετά από πολύ καιρό. Πάμε να φάμε; Φύγαμε για ένα μαγαζί με κεμπάπ που ξέρει ο Ζήσης από την προηγούμενη φορά. Όλα ωραία την κάναμε ταράτσα και περπατάμε στον γεμάτο με κόσμο πεζόδρομο στις όχθες του Βόλγα.

[IMG]

Πάμε εδώ ποιο κάτω λέει να δεις τι έχουν φτιάξει..

[IMG]

Παραλία κανονική οργανωμένη κάνουν και μπάνιο!!! Με πινακίδα που απαγορεύει το κολύμπι. Μιλάμε για μπιχλα ο Βόλγας.

[IMG]

Χαζεύουμε λίγο ακόμα τώρα που πάει να δύσει και ο ήλιος..

[IMG]

Τι να βλέπει άραγε;

[IMG]

Εγώ πάντως βλέπω καλά και χωρίς κιάλια!!!

[IMG]

[IMG]

Ωραία βολτουλα δίπλα στον Βόλγα. Επιστροφή στην Pup του ξενοδοχείου για μια μπύρα!!! Ναι όντως θα πιω μπύρα, θα το ρίξω έξω απόψε !xaxa..

[IMG]

Η ώρα πέρασε ευχάριστα με ταξιδιωτικές κουβέντες και εμπειρίες. Καλό βράδυ φιλαράκι τα λέμε αύριο στο πρωινό.

15-7-18 ΚΥΡΙΑΚΗ (RU-Ufa-Ούφα 463χιλ Hotel Pandora 21e)

[IMG]

Πρωινό στην Pub με τον Ζήση και η ώρα της αποχώρησης έφτασε γρήγορα χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι. Φόρτωμα τα μπαγκάζια, αποχαιρετιστήκαμε και τραβάμε ο καθένας τον δρόμο του. Με τον Ε30-Μ5 μια ευθεία χωρίς κανένα ενδιαφέρον οδηγηκα θα καταλήξω στον προορισμό μου για σήμερα την πόλη Ούφα όπου είχα ξανά διανυκτερεύσει το 2014 πηγαίνοντας στα άγνωστα Σταν για πολλούς τότε..

Ολιγόλεπτες στάσεις σε βενζινάδικα..


[IMG]

Μπήκα πόλη βρήκα ξενοδοχείο και απλά άραξα μη κάνοντας τίποτα μόνο ξεκούραση.

16-7-19 ΔΕΥΤΕΡΑ (RU-Chelyabinsk-Τσελιαμπινσκ 427χιλ Бизнес-отель Loft 22e)

[IMG]

Άντε πάλι αδιάφορα με μονότονο στοιχειό χιλιόμετρα ο Μ5 για σήμερα. Και σε αυτήν την πόλη είχα ξανά διανυκτερεύσει το 2014. Μετά από 130χιλ περίπου περνώντας από ένα ύψωμα διακρίνω την ωραιότερη θέα της διαδρομής και κάνω στάση.

[IMG]

[IMG]

Η πόλη Σιμ οριτζιναλ δήγμα επαρχιακής Ρωσικής αρχιτεκτονικής.

[IMG]

[IMG]

Ωραίο διάλειμμα με θέα τρώγοντας σάντουιτς και πίνοντας καφεδάκι. Ξανά στον Μ5 μέχρι που μπαίνω στην πόλη και κατευθείαν ξενοδοχείο. Είναι αργά το απόγευμα και πραγματικά είμαι πτώμα. Ξεκούραση και αύριο ξανά..
 

Magelanos

WildRider
Δημοσιεύσεις
638
Ηλικία
49
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Bike
BMW-K1200S
17-7-18 ΤΡΙΤΗ (RU-Kurgan-Κούργκαν 267χιλ Atrium on Pushkina 23e)

[IMG]


Λίγα χιλιόμετρα σήμερα επίτηδες για ποιο χαλαρά και να κάνω μια βόλτα στην πόλη γιατί τώρα τελευταία με έχει φάει η κλεισούρα στα ξενοδοχεία. Μ5 σταθερά ευθεία και άνετα φτάνω στο Κούργκαν. Βρίσκω το ξενοδοχείο αράζω λίγο και απογευματάκι την κάνω έξω εδώ δίπλα που έχει ένα πάρκο. Καφεδάκι ανά χείρας και έξω. Μπαίνοντας στο πάρκο από μια μικρή γέφυρα και ποτάμι κάτω.

[IMG]

Ευχάριστη έκπληξη η οικογένεια πάπιες..

[IMG]

Εισερχόμενος στο πάρκο πέφτω σε μια υπαίθρια σκηνή όπου γινόταν μάθημα γυμναστικής με συμμετοχή του κόσμου.

[IMG]

Έπιασα παγκάκι και απήλαυσα το σκηνικό. Αρχίζει να πέφτει ο ήλιος και να ψυχραίνει. Συνεχίζω την βόλτα μου εντως πάρκου.

[IMG]

[IMG]

[IMG]

και επιστρέφω στο ξενοδοχείο.
 

Magelanos

WildRider
Δημοσιεύσεις
638
Ηλικία
49
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Bike
BMW-K1200S
18-7-18 ΤΕΤΑΡΤΗ (RU-Ishim-Ισχιμ 317χιλ Мини Отель "Ершов" 21e)

[IMG]

Μια από τα ίδια και σήμερα με τον Μ5 οποίος είναι μια λωρίδα άνοδο και κάθοδο. Συνέχεια προσπεράσεις στις νταλίκες αναγκάζοντας σε να μπαίνεις αντίθετο παίζοντας ρωσική ρουλέτα. Σε τέτοιες συνθήκες θες ένα επτάωρο για 300χιλ. Φτάνω στην μικρή πόλη Ισχιμ και παρκάρω στο πεζοδρόμιο έξω από την είσοδο του ξενοδοχείου.

[IMG]

Δεν έχει παρκινγκ αλλά την βλέπουν από το παράθυρο στο σημείο που πάρκαρα. Οκ τι να κάνω τώρα δεν είναι και η πρώτη φορά που την αφήνω χύμα έξω. Ένα μικρό οικογενειακό ξενοδοχείο όπου είχε μια μικρή αίθουσα με τέσσερα τραπέζια για πρωινό, και εκεί δίπλα μια μικρή κουζίνα για φαγητό αν ήθελες. Οκ αφήνω πράγματα και σκέπτομαι να βγω έξω να βρω κάτι να φάω.

Βγαίνω έξω και πάω που; Πιάνω έναν δρόμο που φαινόταν κεντρικός και βολτάρω μπας και βρω τίποτα. Ένα μόνο μαγαζί σαν ζαχαροπλαστείο υπήρχε και μόνο σπίτια. Έβλεπα νεολαία να μπαίνει μέσα και αποφασίζω να μπω. Υπήρχε βιτρίνα με γλυκά και μόνο κάτι κομμάτια πίτσα σε νάιλον μεμβράνη. Έδειξα ότι θέλω τρία κομμάτια και έκατσα.

Τα έβαλαν όπως είναι σε φούρνο μικροκυμάτων και τα σέρβιραν μαζί με την νάιλον μεμβράνη. Τι να πω δεν είχα και άλλη επιλογή. Τρώω παραγγέλλω και έναν καπουτσίνο και φεύγω να κάνω βόλτα. Που; Κεντρικό δρόμο μέχρι κάτω και επιστροφή ξανά. Περπατώντας μου έκαναν ευχάριστη εντύπωση τα παλιά ξύλινα σπίτια.

[IMG]

[IMG]

[IMG]


[IMG]

Ο κεντρικός δρόμος αυτός δεν θα μπορούσε να έχει άλλο όνομα εκτός από αυτό του Λένιν. Μια τετράποδη χνουδωτή ομορφιά βρέθηκε στην πορεία μου και αποφάσισε να με ακολουθησει.

[IMG]

[IMG]

Πλησιάζοντας στο τέλος του δρόμου διέκρινα μια εκκλησία και κάτι σε μνημείο,

[IMG]

και εκείνη την στιγμή συναντώ αυτό!!!

[IMG]

70+ σίγουρα έμεινα παγωτό από την ανετειλα που έκανε πετάλι η γιαγιά!!!

Φτάνω στο μνημείο πολέμου που κάθε πόλη πιστεύω ότι έχει..

[IMG]

[IMG]

Δεν επιστρέφω από τον ίδιο δρόμο πίσω,
αλλά από άλλον ένα παράλληλο με αυτόν ακούγοντας έντονα μουσική μου τράβηξε το ενδιαφέρον να δω τι παίζει. Και δεν το μετάνιωσα.. Ποταμίσια παραλία!!! Πως λέμε ποταμίσια τσιπούρα; Καμιά σχέση χάχα..

[IMG]

[IMG]

[IMG]

Χάζεψα κι’έδω σκεπτόμενος πόσο τυχεροί που ζούμε Ελλαδιτσα με απίστευτες παράλιες και θάλασσα.

[IMG]

Άντε και καλό μας βράδυ!!!
 

Magelanos

WildRider
Δημοσιεύσεις
638
Ηλικία
49
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Bike
BMW-K1200S
19-7-18 ΠΕΜΠΤΗ (RU-Omsk-Ομσκ 337χιλ Pavlov Hotel 21e)

[IMG]

Η βραδιά ήταν δύσκολη δεν κοιμήθηκα καθόλου αφού είχα μπόλικες επισκέψεις στην τουαλέτα. Να έφταιγε η πίτσα χθες; Δεν ξέρω πάντως είμαι κομμάτια και δεν με βλέπω να ξεκινώ νωρίς και θα δω μήπως δεν ξεκινήσω καθόλου. Τρώω πρωινό και ανεβαίνω δωμάτιο πάλι. Έχω συνέρθει και αποφασίζω να ξεκινήσω τελικά. 12:00 μεσημεράκι λίγο αργά αλλά δεν γινόταν αλλιώς..

Ευθεία ατελείωτη με πολύ πράσινο. Δάσος ψιλά δέντρα και για να συντηρούνται σημαίνει ότι πέφτει πολύ βροχή. Και έτσι ανοίγουν οι ουρανοί και εδώ δεν κάνει τσιγκουνιές ρίχνει ασταμάτητα. Δύσκολη οδήγηση και αναγκαστικά στάσεις σε βενζινάδικα για να κόψει λίγο και να μπορώ να οδηγήσω. Πέφτει αρκετά η θερμοκρασία με τέτοιες συνθήκες οπότε πολλά ζεστά ροφήματα για να συνέρθω. Κάποια στιγμή έκοψε και ψιλό βγαίνει ήλιος και τότε <<εμφανίζονται κουνουποειδης ανεμόπτερα>> από αυτά που σου σκάνε στο κράνος και την ακούς στερεοφωνικά. Και το μούτρο της μηχανής δεν την γλύτωσε φυσικά.

[IMG]

Φτάνω στην διεύθυνση που είχα βάλει στο GPS σε μια γειτονιά φτωχική. Χάλια δρόμος έξω, δίπλα κιόσκια στημένα σαν λαϊκή και κόσμο αρκετό. Τσακώνω μια βαλίτσα από την μηχανή και ανεβαίνω την ξύλινη σκάλα υπό κατάρρευση για να φτάσω στην ρεσεψιόν στον πρώτο. Πολύ χύμα ξενοδοχείο μου έκανε εντύπωση αν ήταν αυτό που έκλεισα.

Και ναι δεν είναι αυτό. Μου λέει ότι είναι στο ίδιο τετράγωνο αλλά στην άλλη γωνία. Άντε πάλι βαλίτσα και κάτω ξανά. Αρχίζω και λιώνω από την ζέστη γιατί φορώ αδιάβροχα. Κάθομαι τα βγάζω και τώρα πως θα πάω εκεί αφού είναι η γωνία με τα κιόσκια. Την μηχανή δεν την αφήνω εδώ οπότε ξεκινώ σιγά σιγά και μπαίνω με κόρνες να κάνουν στην πάντα.

Σαστίζουν άλλοι τσαντίζονται και μου την λένε κι’εγω να λέω hotel μπας και καταλάβουν. Με σταματά ένας πωλητής και του δείχνω την κράτηση πως λέγεται το ξενοδοχείο. Μου δείχνει στα δέκα μέτρα. Επιτέλους.. Στο τέλος του δρόμου όπου είναι πεζόδρομος με κιόσκια διαφόρων πωλητών και στο ξεκίνημα μιας πεζογέφυρας που καταλήγει στον κεντρικό σταθμό τρένου. Ήθελα να ήξερα που τα ανακαλύπτω!!

Μεταλλική σκάλα εδώ άντε κουβάλα πάλι βαλίτσες.

[IMG]

Έκαναν και κάποια ανακαίνιση στην είσοδο. Παλιό κτήριο που ανακαίνιζαν την πρόσοψη. Το δωμάτιο ήταν μια χαρά πάντως. Παρκάρω την μηχανή δίπλα σε ένα οικόπεδο κλειστό του ξενοδοχείου, τρώω και κάτι εδώ σε ένα μαγαζάκι αλλά κεμπάπ. Ξεκούραση και αργότερα πάω καμιά βόλτα εδώ κοντά.

Βγαίνοντας για την βόλτα δεν υπήρχε τίποτα από κόσμο έρημα όλα. Πάω για την πεζογέφυρα προς σταθμό τρένου.

[IMG]

Υπήρχε παλιός συρμός της πάλε Σοβιετικής Εποχής στιλ Μουσείο. Ωραία φάση.

[IMG]

Ο σταθμός του τρένου ουαο!!!

[IMG]

Συνεχίζω περπατώντας μέχρι να συναντήσω τον ποταμό Ίρτις που διασχίζει την πόλη.

[IMG]

[IMG]

[IMG]

Επιστρέφω πίσω γιατί νυχτώνει και έχω τρία με τέσσερα χιλιόμετρα να περπατήσω.


20-7-18 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+21-7-19 ΣΑΒΒΑΤΟ (RU-Novosibirsk-Νοβοσιμπίρσκ 643χιλ River Hotel Novosibirsk 60e δυο νύχτες)

[IMG]

Σήμερα έχω να κάνω αρκετά χιλιόμετρα έτσι χθες που έκατσα να κλείσω ξενοδοχείο αποφάσισα για δυο νύχτες. Ένα άλλο θέμα που αντιμετωπίζει ο ταξιδιώτης σε αυτή την αχανές χώρα, είναι οι αλλαγή ζώνες ώρας. Όσο πας ανατολικά προσθέτεις ώρα. Εκεί που πας και ξέρεις πχ ότι φτάνεις στο προορισμό σου 17:00 ξαφνικά βλέπεις στο GPS συν δυο η τρεις ώρες και παθαίνεις σοκ. Εγώ σήμερα φτάνοντας θα έχω φάει συν τρεις.

Βάζω κεφάλι κάτω να βγάλω τα χιλιόμετρα ξέροντας ότι θα φτάσω αργά και πάλι, αλλά δεν θέλω σε καμία περίπτωση να με πιάσει νύχτα. Ευτυχώς τα χιλιόμετρα αν δεν πέσεις σε έργα φεύγουν σχετικά γρήγορα, γιατί από εδώ και πέρα δεν συναντάς και πολύ κίνηση στον δρόμο. Μόνο νταλίκες για την μεταφορά προϊόντων.

Πλησιάζω Νοβοσιμπίρσκ..


[IMG]

Πλησιάζοντας με την διεύθυνση του ξενοδοχείου στο GPS με πάει σε κάτι ερημιές. Το γνώριζα ότι κάπου ερημικά θα βρίσκεται δίπλα στις όχθες του ποταμού Ομπ. Εδώ που τα λέμε ήθελα ησυχία και όχι κάπου μέσα στην πόλη. Αλλά τόσο ησυχία δεν το περίμενα που για να το προσεγγίσω μόνο από χωματόδρομους.. Στο βάθος το ξενοδοχείο.

[IMG]

Ωραίο δωμάτιο με μπαλκόνι και θέα.

[IMG]

Έτοιμη και η παραγγελία πίτσα να την απολαυσω μπαλκόνι με θεά τον Ομπ πόταμο και απέναντι το κέντρο του Νοβοσιμπίρσκ!!!

[IMG]
 

Magelanos

WildRider
Δημοσιεύσεις
638
Ηλικία
49
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Bike
BMW-K1200S
21-7-18 ΣΑΒΒΑΤΟ (RU-Novosibirsk-Νοβοσιμπίρσκ 0χιλ)

Σήμερα σηκώθηκα αργά τελευταίος στο πρωινό και χαλάρωνα εντως ξενοδοχείου.

INFO:
Νοβοσιμπίρσκ η πύλη της Σιβηρίας και η τρίτη μεγαλύτερη πόλη μετά από Μόσχα και Αγία Πετρούπολη. Η πόλη απλώνεται στις όχθες του ποταμού Ομπ, στην πεδιάδα της δυτικής Σιβηρίας.




Κατά το μεσημεράκι την κάνω για μια βόλτα εδώ γύρω στην γειτονιά.









Βρίσκω και ένα μαγαζάκι του στυλ μπακάλικο τσακώνω και τα φρουτακια μου και επιστρέφω ξενοδοχείο. Τρώω στο εστιατόριο και αράζω έξω απολαμβάνοντας την θέα μέχρι την δύση του ηλίου.





 

Magelanos

WildRider
Δημοσιεύσεις
638
Ηλικία
49
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Bike
BMW-K1200S
22-7-18 ΚΥΡΙΑΚΗ (RU-Achinsk-Ατσινσκ 622χιλ Hotel Viktoriya 22e)

[IMG]

Μετά από δυο διανυκτερεύσεις εδώ ξεκουράστηκα, και φόρτωσα χιλιόμετρα σήμερα. Με τον P-255 στο ίδιο μοτίβο με τον Μ-5 ακόμα ποιο ερημιά. Λίγα οχήματα και δάση. Πολλά δάση αυτή η χώρα. Πανύψηλα δέντρα και μια λωρίδα δρόμου να περνά από μέσα. Και ευθεία πολύ ευθεία, μόνο ευθεία. Στάση για ξεκούραση σε καμιά στάση λεωφορείου.


[IMG]

Έφτασα στην πόλη αργά και το μόνο που έκανα ήταν φαί και ξεκούραση..


23-7-18 ΔΕΥΤΕΡΑ (RU-Krasnoyarsk-Κρασνογιαρσκ 176χιλ Hotel Sova 12e)

[IMG]

Λίγα χιλιόμετρα σήμερα και ξεκούραστα θα φτάσω νωρίς για να δω και τίποτα. Φτάνω νωρίς πολύ καλή ώρα στο ξενοδοχείο που βρίσκεται στην αρχή ενός πάρκου Pokrovskiy Park με ωραία θέα της πόλης.

[IMG]

[IMG]

Αν όμως θέλω να δω πόλη θα πρέπει να περπατήσω αρκετά. Το βλέπω αργότερα. Αρχίζω να ασχολούμαι με την μηχανή λίγο και άρχισε η πίνα. Παίρνω την απόφαση να κατέβω προς κέντρο άντε να δούμε τι θα δούμε.

INFO:
Κρασνογιαρσκ, βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Γενισέι στη Σιβηρία, της οποίας είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη. Ιδρύθηκε το 1628.



Και πιάνω την κατηφόρα.

[IMG]

Λέτε να βγάζει άκρη ο ταχυδρόμος εδώ;

[IMG]

Το παλιό με το σύγχρονο.

[IMG]

Εδώ σε κεντρικό δρόμο βρίσκω κάτι σε γρήγορο φαγητό και σκοτώνω την πίνα μου. Συνεχίζω σε πάρκο που δυστυχώς έκαναν έργα και δεν ήταν για πολλά.

[IMG]

[IMG]

Εδώ γύρω υπήρχαν ωραία μαγαζιά καφέ και εστιατόρια. Συνεχίζω περπάτημα.

[IMG]

[IMG]

[IMG]

Μνημείο πολέμου με θέα..

[IMG]

[IMG]


[IMG]

Και νεκροταφείο.

[IMG]
 

Magelanos

WildRider
Δημοσιεύσεις
638
Ηλικία
49
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Bike
BMW-K1200S
Άλλο ένα μνημείο.

[IMG]

[IMG]

[IMG]

Τραβάτε ποδαράκια μου εκεί πάνω πρέπει να φτάσω στον τρούλο.

[IMG]

[IMG]

Φτάνοντας στο ξενοδοχείο ξεκούραση λίγο και βγαίνω να δω αυτόν τον περίεργο ναό σε σχήμα σφαίρας είναι στο πάρκο και έχει ωραία θέα. Μάλιστα βλέπω αρκετούς να ανεβαίνουν εδώ για τον ίδιο λόγο.

[IMG]


Chasovnya Paraskevy Pyatnitsy έτσι ονομάζεται αυτός σε σχήμα περίεργος ναός.

[IMG]

Να χαζέψω και λίγο θέα. Αν δεν είχε και θολή ατμόσφαιρα θα ήταν σουπερ..

[IMG]

Είχε και πιστακι χωμάτινο εδώ..

[IMG]

[IMG]

[IMG]

Καλό βράδυ..
 

Magelanos

WildRider
Δημοσιεύσεις
638
Ηλικία
49
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Bike
BMW-K1200S
24-7-18 ΤΡΙΤΗ (RU-Tayshet-Ταΐσετ 401χιλ Igors Gouest House 25e)

[IMG]

Την σημερινή διανυκτέρευση σε αυτή την μικρή πόλη την είχε προτείνει ο Ζήσης στην συνάντηση μας. Αν μπορείς κανόνισε το μου λέει να νιώσεις την πραγματική Σιβηρία. Έγινα φίλος με τον Igor στο fb και του έστειλα ότι θα έρθω. Με περιμένει λέει μαζί με έναν Ρουμάνο που επέστρεψε από Μογγολία. Ωραία θα μάθω και πληροφορίες.

Δυστυχώς ψιλοβρέχει και αναγκάζομαι να βάλω αδιάβροχα. Κάπου στα μισά του δρόμου αρχίζει να ρίχνει καρέκλες και αναγκάζομαι για στάση σε βενζινάδικο να πιω και κάνα ζεστό καφέ μπας και κόψει λίγο. Εκείνη την στιγμή σκάνε δυο ρώσοι μηχανόβιοι. Χαιρετιόμαστε παίρνουν καφέ και κάθονται δίπλα. Ο ένας ήξερε λίγα αγγλικά ο φίλος του καθόλου.

Πιάνω κουβέντα και πάνε 50χιλ μετά από εκεί που έχω κλείσει εγώ σε ένα κάμπινγκ με φεστιβάλ και συγκροτήματα κλπ.. Μου πρότειναν να πάμε μαζί παρέα και αν θέλω να μείνω στο κάμπινγκ. Λέω ότι έχω κλείσει και με περιμένουν ποιο πριν. Αλλά και οδήγηση παρέα μια χαρά είναι. Έχει κόψει ελάχιστα και μου λέει ο Αλέξ ξεκινάμε; Βγαίνουν έξω να ετοιμαστούν και πάω μια τουαλέτα.

Βγαίνω έξω και παθαίνω σοκ!!! Βάζοντας το χέρι να πιάσω το τσαντάκι μέσης την γνωστή μπανάνα, δεν την είχα!! Μιλάμε τα πάντα έχω εκεί. Αρχίζω να τρελαίνομαι και λέω στον Ρώσο ότι έχασα το τσαντάκι. Μπαίνω μέσα ξανά βλέπω τίποτα στον πάγκο που καθόμουν. Όχι ρε πουστη μου το πήραν. Ο Ρώσος μιλά με τον υπάλληλο αν βρήκε κάτι και λέει όχι.

Κοίτα να δεις που το έβγαλα στην τουαλέτα και το ξέχασα εκεί. Πάω τουαλέτα τίποτα.. Βγαίνω πάλι έξω μέσα στον τρόμο, είχα αλλάξει χρώμα, κάνω μια με το χέρι στην μέση και ήταν εκεί. Όταν πήγα για κατούρημα το γύρισα στην μέση έκλεισα και το μπουφάν και δεν το ένιωθα πάνω μου. Εντάξει ήθελα άλλα δέκα λεπτά για να συνέρθω.. Επιτέλους ξεκινάμε.

Στάσεις αρκετές μιας και η βροχή πέφτει σταθερά, και το κρύο επίσης. Φαγητό ζεστές σούπες και ροφήματα συχνά. Μας έχει κουράσει αυτή η κατάσταση με τις συνθήκες αυτές και όλοι θέλουμε να φτάσουμε στους προορισμού μας. Όταν βλέπω την πινακίδα για Tayshet σταματώ στην άκρη για να αποχαιρετιστούμε. Το σκηνικό εκείνη την στιγμή ήταν ένα ψιλόβροχο σε σπρέι, ομιχλώδες δασώδες τοπίο , μια καταχνιά εντελώς σαν Νοέμβρη μήνα στα βουνά της Ηπείρου..

Τους κάνω πρόταση να έρθουν για διανυκτέρευση στον Igor. Το σκέπτονται λίγο και δέχονται. Ε ναι τώρα ποιο κάμπινγκ με τέτοιες συνθήκες εδώ που τα λέμε. Ωραία φύγαμε βρίσκουμε το σπίτι του Igor λίγο δύσκολα και παρκάρουμε.

[IMG]

[IMG]

Εκεί που περίμενε έμενα του έφερα και δυο ακόμα. Μια χαρά δεν είχε κανένα θέμα. Μέσα στα ζεστά και έτοιμοι για να φάμε. Φώτο με τον Ρουμάνο που επέστρεφε από Μογγολία.

[IMG]

Αφού τα είπαμε ο Igor προτείνει σάουνα τώρα!!! Ναι έχει παραδοσιακή σάουνα πίσω από το σπίτι.


[IMG]

Σάστισα λίγο αλλά όλοι είπαν ναι.. Άντε να το ζήσω και αυτό.

[IMG]

[IMG]

Πέντε μαντράχαλοι τσίτσιδοι σε τέσσερα τετραγωνικά. Έτσι άβολα είχα να νιώσω από τον στρατό. Το πόσο ωραία ένιωθες όμως όταν μετά από τους σαράντα έβγαινες έξω για λίγο στους επτά δεν περιγράφεται. Επιστροφή σπίτι μετά απ’αυτην την μοναδική εμπειρία με κουβεντούλα, αλλά και Φώτο από τον Igor στο λαπτοπ της πόλης του, μήνα Μαρτη με μείον πενήντα -50!!! Πάμε για ύπνο γιατί αύριο με περιμένουν 670χιλ..


25-7-18 ΤΕΤΑΡΤΗ +26-7-18 ΠΕΜΠΤΗ+27-7-18 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (RU-Irkutsk-Ιρκούτσκ -670χιλ A cozy house hotel 75e τρεις νυχτες )

[IMG]

Τρώμε το πρωινό μας και άλλη μια ευχάριστη έκπληξη με περίμενε. Ο Αλέξ θα με ακολουθήσει μέχρι το Ιρκούτσκ σίγουρα γιατί του άλλαξαν τα σχέδια από την δουλειά του και πρέπει να μικρύνει τις διακοπές του. Οπότε δεν θα πάει με τον φίλο του στο κάμπινγκ που ήταν για χθες. Παρέα πάλι μια χαρά. Για σου Igor ευχαριστούμε για όλα, τραβώντας μας Φώτο..

[IMG]

[IMG]


[IMG]

Ο καιρός είναι κρύος με συννεφιά τα βάλαμε όλα πάνω μας και φύγαμε. Στον ίδιο δρόμο στο ίδιο σκηνικό που έσπαγε την μονοτονία μερικές φορές για να περάσει υπερσιβηρικό τρένο εμπορευμάτων των πέντε χιλιομέτρων μήκος τουλάχιστον. Περιμέναμε αρκετά λεπτά για να περάσει.

[IMG]

[IMG]

Μετά από πενήντα χιλιόμετρα περίπου αποχαιρετούμε τον άλλο Ρώσο που πήγαινε για το κάμπινγκ. Συνεχίζουμε με τον Αλέξ με αρκετές εναλλαγές του καιρού στην πορεία μας. Βροχή σε ήλιο, και πάλι σε βροχή. Στάσεις αρκετές για να πάρουμε δυνάμεις και ξανά στο δρόμο. Και φυσικά αρχίζω να βλέπω ότι το χρονοδιάγραμμα που είχα, το αργότερο 19:00 να φτάνουμε Ιρκούτσκ κάνει φτερά.

Ακόμα και ο Αλέξ που είχε στο μυαλό του να διανυκτερεύσει μετά το Ιρκούτσκ το αφήνει. Του λέω πάμε μαζί ξενοδοχείο αφού για μένα είναι κλεισμένο από Μόνικα που είχε φτάσει προχθες στην πόλη, και ρωτάμε εκεί αν έχει δωμάτιο. Όντως φτάνουμε πόλη με ανάμενα φώτα νύχτα. Πάλι μπέρδεμα να βρούμε ξενοδοχείο με GPS και ρωτώντας το βρίσκουμε επιτέλους.

22:30 παρκάραμε. Η Μόνικα μες το άγχος πετάγετε έξω γιατί και αυτή με περίμενε ποιο νωρίς. Βλέπει και τον Αλέξ και σου λέει τι έγινε. Παρέα έφερα. Μέχρι να ανεβάσω πράγματα πάνω ο Αλέξ ρωτά για δωμάτιο. Δεν υπάρχει τίποτα και πρέπει να πάει να ψάξει για αλλού. Δεν πας πουθενά τέτοια ώρα θα μείνεις μαζί μας.

Το δωμάτιο ήταν με ξεχωριστή κουζίνα και ένα μικρό σαλονάκι. Εδώ θα βγάλω στρώμα (1,20m επί 2,00m) που το κουβαλώ μαζί. Θα το φουσκώσω με ηλεκτρική τρόμπα και θα είσαι μια χαρά. Πάει και η Μόνικα και ζητά σκεπάσματα και όλα οκ. Και έφτασε η καλύτερη στιγμή, αυτή του φαγητού. Και τι θα φάμε; Ελληνικό φαγητό!!!

Έφερε η Μόνικα από το Βιετνάμ και την Ελληνική ταβέρνα που δούλευε διάφορα. Ένα θα σας πω το μενού είχε παστίτσιο, χωριάτικη με Ελαιόλαδο που το είχα φέρει εγώ από Ελλάδα. Ο Ρώσος έπαθε πλακά δεν το πίστευε τόσο φαγητό και από γεύση αφού πρώτη φορά δοκίμαζε. Εντάξει η βραδιά έκλεισε γαστρονομικά τέλεια.

Το πρώτο σκέλος και το μοναχικό έκλεισε με την άφιξη μου στο Ιρκούτσκ. 20 μέρες ακριβώς όσες είχα υπολογίσει μέχρι εδώ και για 8.000 χιλιόμετρα. Χωρίς απρόοπτα με υπέροχες γνωριμίες και όμορφες εικόνες. Έχουν ακόμα να δουν τα μάτια μου πολλά!!
 

Magelanos

WildRider
Δημοσιεύσεις
638
Ηλικία
49
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Bike
BMW-K1200S
26-7-18 ΠΕΜΠΤΗ (RU-Irkutsk-Ιρκούτσκ 0χιλ)

Βροχερό το ξημέρωμα σήμερα, και ετοιμάζουμε πρωινό στο δωμάτιο, μιας και η Μόνικα είχε γεμίσει το ψυγείο με πολλά καλούδια. Πρέπει να φύγει ο Αλέξ και κατεβαίνουμε μαζί κάτω για το αντίο. Έκανε να μας δώσει λεφτά για την διανυκτέρευση. Φύγε ρε Αλέξ μη σου δώσω κουτουλιά που θες και να πληρώσεις.. Είσαι και ντερέκι που να σε φτάσω!!!

[IMG]

[IMG]

Ξεκινάμε για μια βόλτα στο κέντρο για καφέ, αλλά και να βρούμε το Προξενείο της Μογγολίας για έκδοση Βίζας. Το ξενοδοχείο βρίσκετε πολύ κοντά στον σταθμό του τρένου.

[IMG]

[IMG]

Αυτό είναι καλό γιατί υπάρχουν συγκοινωνίες για να πάρουμε να κατεβούμε κέντρο, και αρκετά μαγαζιά, καφέ και εστιατόρια. Θα πάρουμε λεωφορείο για κέντρο. Φτάνουμε και περπατάμε ψάχνοντας προξενείο να προλάβουμε γιατί μπορεί και να κλείνει σε λίγο.

[IMG]

Επιτέλους βρίσκουμε το Προξενείο και διαβάζοντας τα ωράρια δυστυχώς κλείνουν σε 20 λεπτά. Ρωτάμε αν μπορούμε να καταθέσουμε και να παραλάβουμε αύριο. Μας είπαν ότι αν έχουμε φωτογραφίες θα παραλάβουμε άμεσα. Σουπερ λέμε!!! Συμπληρώνουμε αιτήσεις δίνουμε Φώτο , πληρώνουμε και με κάρτα 40 ευρώ για κάθε βίζα, τις κολλούν διαβατήριο σφραγίδες και έτοιμοι!! Οι ποιο γρήγορη παραλαβή βίζας που μου έχει τύχη..

[IMG]


Με τις βίζες στο διαβατήριο εύκολα, πάμε να βρούμε κάπου να φάμε.

[IMG]

[IMG]

Αφού φάγαμε ξεκινάμε για ξενοδοχείο μιας και έχει αρχίσει να βρέχει. Μέχρι να φτάσουμε άνοιξαν οι ουρανοί και αράξαμε ξενοδοχείο.


27-7-18 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (RU-Irkutsk-Ιρκούτσκ 70χιλ)

Σήμερα η μέρα θα είναι αφιερωμένη στην περιποίηση της μηχανής και λίγο τουρισμό στην πόλη. Η Μόνικα είχε κάνει τα κονε της με έναν ντόπιο μηχανικό που έχει συνεργείο λίγο έξω από το κέντρο. Μάλιστα ο ίδιος είχε προσφερθεί να την παραλάβει από το αεροδρόμιο μαθαίνοντας ότι έφτανε Ιρκούτσκ. Έτσι μας περίμενε οπότε πάω να πάρω μηχανή από παρκινγκ ένα οικόπεδο πίσω από το ξενοδοχείο.

Η γειτονιά μας πάντως έχει ωραία ξύλινα σπίτια!!

[IMG]

[IMG]

Και έξω στους δρόμους της πόλης..

[IMG]

Παρόλο που είχαμε διεύθυνση δύσκολα βρήκαμε το συνεργείο του Σασα. Σε ένα σύμπλεγμα παλιών κτηρίων από αποθήκες, συνεργεία και διάφορα άλλα. Όπως είναι τα δικά μας πρακτορεία εμπορευμάτων στον Κηφισό ακόμα ποιο χύμα.

[IMG]

[IMG]

Εδώ στο ισόγειο είναι το συνεργείο του Σάσα η είσοδος μπροστά.

[IMG]

[IMG]

Και είσοδος στα πλάγια..

[IMG]

[IMG]

Εδώ με τον Σάσα. Ρε παιδιά πείτε μου δεν μοιάζει με τον Βέγγο στα νιάτα του;

[IMG]

Η Μόνικα τα λέει με τον Σάσα

[IMG]

κι’εγω αλλάζω λάδια και φίλτρο λαδιού.
 

Magelanos

WildRider
Δημοσιεύσεις
638
Ηλικία
49
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Bike
BMW-K1200S
Εκείνη την στιγμή μπαίνει ένα ζευγάρι με το καινούριο Honda Africa Twin για να βάλει κάγκελα προστασίας και πλαϊνά για βαλίτσες. Είχαν πακετάρει από Μόσχα την μηχανή στον υπερσιβηρικό μέχρι Ιρκούτσκ και να την ετοιμάσουν για Μογγολία. Γενικά καινούργιοι στον χώρο των δυο τροχών χωρίς πολύ εμπειρία. Ελπίζω να τους πάνε όλα καλά στην Μογγολία. Δεν θα το ζορίσουν είπαν και γενικά θα κάνουν τα <<εύκολα>>..

[IMG]

[IMG]

Τους ευχηθήκαμε καλό ταξίδι, και λέγαμε μήπως και συναντηθούμε Μογγολία αλλά όταν εμείς θα μπαίνουμε αυτοί μάλλον θα βγαίνουν βάση χρονοδιαγράμματος. Ευχαριστούμε και τον Σάσα που μας έδωσε πληροφορίες για διανυκτέρευση που θέλουμε να κάνουμε πάνω στη Λίμνη Βαϊκάλη!!!

Ξεκινάμε προς κέντρο για να δούμε και τίποτα. Για την Μόνικα είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτεται την πόλη. Το 2012 είχε ξεκινήσει μόνη παίρνοντας τον Υπερσιβηρικό από Μόσχα για Ιρκούτσκ, Μογγολία, και κατάληξη Κίνα στο Πεκίνο..

INFO:
Το Ιρκούτσκ βρίσκεται στη Σιβηρία, στις όχθες του ποταμού Αγγαρά, στο σημείο της συμβολής του με τον Ιρκούτ, απ’ όπου προέρχεται και το όνομά του. Η πόλη ιδρύθηκε το 1661. Τα αξιοθέατα της πόλης, κυρίως είναι του 19ου αιώνα, οπότε η πόλη ήταν γνωστή ως Παρίσι της Σιβηρίας..

Παρκάρω έξω από τον Καθεδρικό Ναό Sobor Bogoyavlensky..
[IMG]

[IMG]

[IMG]

Περνάμε απέναντι τον δρόμο Nizhnyaya Naberezhnaya για να καταλήξουμε στο μνημείο για τον ιδρυτή της πόλης..

[IMG]


[IMG]

Βρίσκεται στην συμβολή των δυο ποταμών, Αγγαρα με Ιρκουτ.


[IMG]

[IMG]

Και χαζεύουμε τον κόσμο. Βλέπετε τίποτα ασυνήθιστο;

[IMG]

Ήθελα να ήξερα γιατί σκάτε ένα σωρό λεφτά για επώνυμες εξατμίσεις, και δεν πάτε στον υδραυλικό της γειτονιά σας να φτιάξετε. Και η διχρωμία στο καπό του πορτμπαγκάζ είναι γνήσιο σκουριάζω!!!

[IMG]

Όταν δύει ο ήλιος οι εικόνες μαγεύουν.

[IMG]

[IMG]

[IMG]

[IMG]

Δεν σου κάνει κέφι να ξεκινήσεις!!! Και δεν βρέχει, πράγμα σπάνιο για εδώ.

[IMG]

Και επιστρέφουμε να πάρουμε μηχανή και να πάμε ξενοδοχείο.

[IMG]

[IMG]

Τα λέμε αύριο με έναν ξεχωριστό προορισμό.
 

Magelanos

WildRider
Δημοσιεύσεις
638
Ηλικία
49
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Bike
BMW-K1200S
28-7-18 ΣΑΒΒΑΤΟ (RU-Olkhon island-Οκλον νησί 300χιλ 12e)

[IMG]

Σήμερα πάμε Σαββατοκύριακο σε Νησί!!! Μα καλά τι πίνεις και δεν μας δίνεις θα μου πείτε!! Ανακάλυψες θάλασσα στην Σιβηρία; Όχι αλλά υπάρχει αυτή η τεράστια λίμνη με το όνομα Βαϊκάλη!!!

INFO:
Γνωστή σαν το «Μπλε Μάτι της Σιβηρίας» η Βαϊκάλη είναι η βαθύτερη και παλαιότερη λίμνη στον κόσμο, καθώς επίσης και η λίμνη με τον μεγαλύτερο όγκο γλυκού νερού. Περιέχει πάνω από ένα πέμπτο του γλυκού νερού παγκοσμίως και περισσότερο από 90% του γλυκού νερού της Ρωσίας. Η έκτασή της είναι 31.468 τ.χιλ. (μία από τις μεγαλύτερες του κόσμου). Έχει μήκος 654 χλμ., πλάτος 74 χλμ. και μέγιστο βάθος 1.680 μ.
Στο εσωτερικό της λίμνης υπάρχουν 22 νησιά, το μεγαλύτερο από τα οποία είναι το Ολκχόν. Οι Μογγόλοι θεωρούν την λίμνη ως "ιερή θάλασσα" και πιστεύουν ότι στις απόκρημνες και βραχώδεις ακτές της κατοικούν κακά πνεύματα. Από το 1996 έχει ενταθεί στον κατάλογο της UNESCO σαν φυσική κληρονομία..



Αφήνουμε σε μια αποθήκη στην ρεσεψιόν το έξτρα λάστιχο και κάποια άλλα πράγματα που δεν χρειάζονται να κουβαλάμε, με σκεπτικό να κάνουμε άλλη μια διανυκτέρευση εδώ επιστρέφοντας από το νησί. Φορτώνω μηχανή και φύγαμε..

[IMG]

Πιάνουμε τον επαρχιακό 25Ν-013

[IMG]

Στάση σε σημείο λατρείας Σαμανισμού..

[IMG]

INFO:
Με τον γενικό όρο Σαμανισμός εννοείται ένα πολύπλοκο λατρευτικό και μαγικό-θρησκευτικό κίνημα που διαμορφώνεται γύρω από την τεχνική της έκστασης. Θεωρείται μυστικιστική εμπειρία και δεν είναι θρησκεία ή φιλοσοφία καθώς εμφανίζεται πριν από αυτές. Εξαιτίας της ευρείας γεωγραφικής του εξάπλωσης –Βόρεια Αμερική, Νότια Αμερική, Σιβηρία, Ινδονήσια, Ωκεάνια κ.λπ. Κεντρικό πρόσωπο στον Σαμανισμό είναι ο σαμάνος (šamán) ως ιερέας, μάγος-γιατρός και αρχηγός ενίοτε της οικογενειακής θρησκείας..




[IMG]

[IMG]

[IMG]

Συνεχίζουμε καταγράφοντας ωραίες εικόνες από την επαρχία εδώ στην Σιβηρία..

[IMG]

Στην πόλη Bayanday σε διασταύρωση στρίβουμε δεξιά για τον προορισμό μας. Επαρχιακός με αρκετό πράσινο, δάσος κλπ.. Πολύ ωραία διαδρομή.

[IMG]

[IMG]

Μπαίνοντας στην τελευταία πόλη λιμάνι Sakhyurta όπου και θα πάρουμε το φερι.. Και ελικόπτερο!! Στρατός μάλλον..

[IMG]

Και μόλις πλησιάζουμε λιμάνι μια ατέλειωτη ουρά από οχήματα, και απογοήτευση.

[IMG]

Παράκαμψη σε όλους και χώνομαι πέντε αμάξια πριν. Ευτυχώς κανείς δεν χαλάστηκε.

[IMG]

Σαν τις σαρδέλες στο μικρό καραβάκι και ξεκινάμε για απέναντι που δεν είναι μεγάλη απόσταση.

[IMG]

Η χαρά μεγάλη που βρισκόμαστε εδώ!!!

[IMG]

[IMG]
 
Τελευταία επεξεργασία:

Magelanos

WildRider
Δημοσιεύσεις
638
Ηλικία
49
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Bike
BMW-K1200S
Ένα καραβάκι πάει ένα έρχεται. Τον χειμώνα που παγώνει η Λίμνη η οδική σύνδεση γίνεται χαράζοντας δρόμους πάνω στον πάγο!!!

[IMG]

Πλησιάζουμε στο λιμάνι του νησιού, όπου διακρίνεται και ο μοναδικός ανηφορικός χωματόδρομος που πάει στους δυο κύριους οικισμούς. Πάνω στο νησί δεν υπάρχει ίχνος ασφάλτου.

[IMG]

[IMG]

Ο χωματόδρομος βατός, αλλά υπήρχαν αρκετά κομμάτια με κυματιστά σαμαράκια με αποτέλεσμα στο πολύ κοπανημα.

[IMG]

Χαμηλές ταχύτητες και προσπέραση από όλα τα τετράτροχα οχήματα που πήγαιναν τάπα, τρώγαμε την σκόνη στην μάπα. Δεν παλευόταν άλλο και στάση για να κατεβάσω πίεση στα ελαστικά.

[IMG]

Περνάμε από τον πρώτο οικισμό Yalga με ελάχιστα καταλύματα, για να πάμε στο δεύτερο με τα περισσότερα, αλλά και σε αξιοθέατα φυσικής ομορφιάς. Φτάνουμε σε κεντρικό δρόμο στον οικισμό Khuzhir σταματάμε και αρχίσουμε τα τηλέφωνα για εύρεση δωματίου.

[IMG]

[IMG]

Πρώτα παίρνει η Μόνικα σε αυτόν που μας σύστησε ο Σάσα ο μηχανικός. Και φυσικά δεν είχε τίποτα λέγοντας μας ότι δύσκολα θα βρούμε. Εννοείτε που πας ΣΚ σε τουριστικό προορισμό καλέ μου; Ωραία συνεχίζουμε τηλέφωνα βάση πληροφοριών βλέποντας καταλύματα στον χάρτη Google. Δύσκολα και ότι βρίσκαμε δεν ήταν φτηνά. 30 ευρώ με τουαλέτα έξω αυτή με την τρύπα στο χώμα, και αν είχε τουαλέτα μέσα άλλα 30!!!

Δηλαδή για δυο νύχτες 120 ευρώ; Ε όχι ρε φιλέ. Αλλά τι να κάνεις εδώ που φτάσαμε. Ξεκινά η Μόνικα να πάρει σβάρνα με τα πόδια κάποια κοντινά εδώ κι’εγω περιμένω στην μηχανή.

INFO:
Το Olkhon είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί σε λίμνη στον κόσμο. Είναι μακράν το μεγαλύτερο νησί στη λίμνη Βαϊκάλη στην ανατολική Σιβηρία, με έκταση 730 km 2 (280 sq mi). Έχει μήκος 71,5 km (44,4 mi) και πλάτος 20,8 km (12,9 mi). Ο πληθυσμός του νησιού είναι μικρότερος από 1.744 και αποτελείται κυρίως από Buryats, τους αυτόχθονες του νησιού.
Υπάρχουν αρκετοί οικισμοί και πέντε χωριά στο νησί: Yalga, Malomorets, Khuzhir, Kharantsy και Ulan-Khushin. Το χωριό Khuzhir είναι η διοικητική πρωτεύουσα του Olkhon, που ορίστηκε ως τέτοιο τον Απρίλιο του 1987 όταν η σοβιετική κυβέρνηση εξέδωσε ένα ολοκληρωμένο διάταγμα για την προστασία της λίμνης Baikal. Το Khuzhir φιλοξενεί περίπου 1.200 κατοίκους και διαθέτει ένα μουσείο τοπικής φύσης και ιστορίας.



Και εκεί που καθόμουν και σκεφτόμουν αν δεν βρούμε θα ανοίξω σκηνή στην τελική, βλέπω στην μέση του δρόμου έναν σκύλο 70 κιλών τουλάχιστον να κατεβαίνει έχοντας εστιάσει προς το μέρος μου.

Άρχισε διαγωνίως να πλησιάζει!! Εντάξει λέω παιξετο αδιάφορος και σφύρα ανέμελα. Δεν κάνω καμιά απότομη κίνηση, και αρχίζω τα έλα εδώ, γούτσου, γούτσου, και σκάει για χάδια ευτυχώς. Γιατί το στόμα του είχε άνοιγμα όσο ενός λιονταριού!!!

[IMG]

Ευτυχώς ήταν ανώδυνη η συνάντηση μου με Σιβηρικό Τσοπανόσκυλο, χόρτασε χάδια και έφυγε. Η Μόνικα επιστρέφει με μια γυναίκα μαζί να μας δήξει σε ποιο δρόμο υπάρχει μια κυρία που διαθέτει δωμάτια. Ωραία μίζα και φύγαμε. Μετά από λίγο στρίβουμε σε ένα στενό

[IMG]

και βλέπουμε μια γυναίκα να μας κάνει νόημα αφού ήξερε ότι ερχόμαστε με μηχανή.

Σταματάμε και μας πάει ακριβώς δίπλα που ήταν η φίλη της με τα δωμάτια. Πάει η Μόνικα να τσεκάρει και μετά από λίγο βγαίνει να μου πει. Είναι ένα σπιτάκι ξύλινο με δυο κρεβάτια, η τουαλέτα έξω η γνωστού τύπου και είναι στην τιμή των δώδεκα ευρώ την βραδιά με πρωινό. Εντάξει δεν αξίζει να στήσω σκηνή και αποφασίζουμε να κάτσουμε.

[IMG]

Έχει περάσει η ώρα και ρωτάμε την γυναίκα που μπορούμε να φάμε γρήγορα για να προλάβουμε και το ηλιοβασίλεμα στο ποιο γνωστό μέρος του νησιού που θέλει περπάτημα άλλα ευτυχώς είναι κοντά από εδώ. Μας λέει μπορώ να σας φτιάξω κάτι πρόχειρο εγώ ,όπως ομελέτα καμιά σαλάτα κλπ. Μια χαρά ναι..
 

Magelanos

WildRider
Δημοσιεύσεις
638
Ηλικία
49
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Bike
BMW-K1200S
Ξεκινάμε λοιπόν ποδαράτοι να πάμε στο ποιο διάσιμο σημείο του νησιού.

[IMG]

[IMG]

Πλησιάζοντας διακρίνουμε το Saman’s Rock!!!

[IMG]

INFO:
Οι αυτόχθονες Buryats, οπαδοί του Σαμανισμού, πιστεύουν ότι το νησί είναι ένα πνευματικό μέρος. Μία από τις ομάδες θεοτήτων που σέβεται ο Κίτρινος Σαμανισμός Buryati ονομάζεται oikony noyod , οι «δεκατρείς άρχοντες του Olkhon». Οι ντόπιοι πιστεύουν ότι ο Burkhan, μια σύγχρονη θρησκευτική φιγούρα των λαών Altai, ζει στο σπήλαιο σε αυτόν τον βράχο. Ο βράχος είναι ένα από τα εννέα ποιο ιερά μέρη στην Ασία. Το Olkhon θεωρείται κέντρο του πολιτισμού του 6ου-10ου αιώνα.




Αρκετός κόσμος μαζεύεται και λογικό, γιατί όντως κάτι μαγικό έχει αυτό το μέρος!!


[IMG]

[IMG]

[IMG]

Η σειρά από Serges (είναι ένα τελετουργικό πόλο ή δέντρο)..

[IMG]

Ε Μόνικα; Φανταστικά έτσι;

[IMG]

[IMG]

Στο βάθος διακρίνεται η αρκετά μεγάλη σε μήκος παραλία Sarayskiy Plyazh.

[IMG]

[IMG]


Απλά δεν ξεκολλάς από αυτό το σκηνικό!!!

[IMG]

[IMG]

Αύριο πάλι εδώ!!! Επιστρέφουμε..

[IMG]

[IMG]

[IMG]

[IMG]

[IMG]

Η πρώτη νύχτα έφτασε σε αυτό το μαγικό νησί!!!
 

Magelanos

WildRider
Δημοσιεύσεις
638
Ηλικία
49
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Bike
BMW-K1200S
29-7-18 ΚΥΡΙΑΚΗ (RU-Irkutsk-Ιρκούτσκ 302χιλ)

Ξυπνάμε γενικά νωρίς γιατί η κρύα νύχτα δεν μας άφησε να κοιμηθούμε!!! Πάμε για το πρωινό και κάνουμε σύσκεψη αν αξίζει τελικά και η δεύτερη νύχτα εδώ. Αποφασίζουμε ότι δεν χρειάζεται γιατί ότι ήταν να δούμε το είδαμε. Εδώ αξίζει να κάτσεις για διακοπές κάποιες μέρες για ξεκούραση. Οπότε θα πάμε με την μηχανή στο ύψωμα που πήγαμε χθες, για φωτώ και επιστρέφουμε Ιρκούτσκ.

Φτάνουμε στο μέρος του παρκινγκ, βρίσκουμε ένα μικρό πέρασμα και φτάνουμε στο ύψωμα με θέα την πανέμορφη παραλία Sarayskiy Plyazh.

[IMG]

Για να δούμε στην παραλία έχει κόσμο; Να γιατί η φωτογραφική μηχανή πρέπει να έχει ζουμ!!!

[IMG]


[IMG]


Τελικά ωραία θα ήταν και με σκηνή εδώ να αράξεις κάποιες μέρες!!

[IMG]


[IMG]


[IMG]


[IMG]


[IMG]


Βλέποντας την μηχανή εδώ μας πλησίασε ο Patrick από το Αμερικα με την κοπέλα του, όπου απόρησε πως φτάσαμε εδώ πάνω με την μηχανή. Με μηχανή και αυτός γυρίζει Ασία κλπ. Εγώ ήθελα να έρθω με την μηχανή αλλά μέχρι το παρκινγκ μπόρεσα. Του είπαμε ότι βρήκαμε ένα σημείο και περάσαμε.

[IMG]

Τελικά μας την είπαν κάποιοι ότι απαγορεύεται εδώ να έρθεις με όχημα. Το παίξαμε ανήξεροι και ότι τραβάμε μια φωτώ και φεύγουμε. Φόρτωμα τα πράγματα και πίσω στο λιμάνι, όπου υπήρχαν και άλλοι Ρώσοι μοτοσικλετιστές.

[IMG]





[IMG]

Φτάνοντας στην απέναντι πλευρά, σταματάμε σε Yurt-Γιούρτα παραδοσιακή σκηνή εστιατόριο και τσιμπάμε κάτι. Η επιστροφή ήταν ακριβώς η ίδια μέχρι Ιρκούτσκ στο ξενοδοχείο.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Top Bottom