From South to Norge...the Wild Road Story...

jmar

''Κουζουλό κοπέλι''
WildRider
Δημοσιεύσεις
639
Περιοχή
Χανιά
Όνομα
Γιάννης
Bike
R 1200 GS '09
Κατάφερες και σε περασαν τα Αφρικα ρε στο κατέβασμα!!!
Άντε γύρνα να στήσουμε καμμιά πανελλαδική Νορβηγών κουμπάρων!

Tην πατησα οπως ο λαγος με την χελώνα στο παραμυθι. cry!!!loool!
 

Melatos

WildRider
Δημοσιεύσεις
2.343
Ηλικία
40
Περιοχή
Πατρα
Όνομα
Θεμιστοκλής
Bike
Africa Queen
Κατάφερες και σε περασαν τα Αφρικα ρε στο κατέβασμα!!!
Άντε γύρνα να στήσουμε καμμιά πανελλαδική Νορβηγών κουμπάρων!
Φαντασου πόσο θα κανει να γράψει για την Σκωτία. Πρωτά θα αποβιωσει ο απεθαντος ο Χαϊλάντερ και μετά θα μας γράψει για τα Highlands.... :LOL::LOL::LOL::LOL:
 

jmar

''Κουζουλό κοπέλι''
WildRider
Δημοσιεύσεις
639
Περιοχή
Χανιά
Όνομα
Γιάννης
Bike
R 1200 GS '09
Φαντασου πόσο θα κανει να γράψει για την Σκωτία. Πρωτά θα αποβιωσει ο απεθαντος ο Χαϊλάντερ και μετά θα μας γράψει για τα Highlands.... :LOL::LOL::LOL::LOL:
Θελετε και λογια? :Π Αν ειναι πεταω τις φωτο (ειναι ετοιμες, καπου 4.030) και χαρτες. :ROFLMAO: Εκτος αν στο δωσω και μου γραψεις τα λογια εσυ, μιας και ειχες τον καλο καθηγητη και τα γραφεις λογοτεχνικα, εγω ημανε καλος στη Φυσικη και τα Μαθηματικα !!lol!!
 

forester

RideWild Team
Admin
Δημοσιεύσεις
5.324
Ηλικία
54
Περιοχή
Περιστέρι
Όνομα
Θοδωρής
Bike
R1200GS 2011
Θελετε και λογια? :Π Αν ειναι πεταω τις φωτο (ειναι ετοιμες, καπου 4.030) και χαρτες. :ROFLMAO: Εκτος αν στο δωσω και μου γραψεις τα λογια εσυ, μιας και ειχες τον καλο καθηγητη και τα γραφεις λογοτεχνικα, εγω ημανε καλος στη Φυσικη και τα Μαθηματικα !!lol!!
πέτα φώτο και χάρτες, για τις φώτο αρκεί να λες πού είναι.
Τα αλλα εννοούνται ;)
 

jmar

''Κουζουλό κοπέλι''
WildRider
Δημοσιεύσεις
639
Περιοχή
Χανιά
Όνομα
Γιάννης
Bike
R 1200 GS '09
ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟC! (του ταξιδιού, μην μπερδευόμαστε, περνάμε και δύσκολες μερες :Π)

Αφού λοιπόν τελείωσα την περιήγηση στο πανέμορφο Βέλικο Τάρνοβο, είχε φτάσει η ώρα (μεσημεράκι πια) του γυρισμού στη μαμά πατρίδα. Μέχρι το βράδυ θα ήμουν στη Σίβηρη Χαλκιδικής και στον καλό φίλο Δημήτρη που πάντα είναι εκεί να με φιλοξενήσει μετά από κάθε βόρειο γυρισμό μου, αυτός κι ο Λάμπρος Ε4 για τους γνωρίζοντες :D (''πάσχουμε από οργάνωση'') Ευχαριστώ φιλαράκια που είστε πάντα εκεί σε κάθε επιστροφή!
Τα συναισθήματα γυρνώντας ήταν βέβαια ανάμικτα. Από την μια θέλεις να επιστρέψεις στην πατρίδα για να δεις τα αγαπημένα σου πρόσωπα, απ την άλλη δεν θες έτσι εύκολα να τελειώσει ένα ακόμα ταξίδι! Η αλήθεια όμως είναι οτι ο σκληρός μου δίσκος είχε γεμίσει με τόσες εικόνες κυρίως Νορβηγικής φύσης αλλά και από το υπόλοιπο κατέβασμα αφού το έζησα στο έπακρο, κάνοντας μεν αρκετά χλμ ανά ημέρα αλλά γνωρίζοντες κι άλλες χώρες πόλεις, τοπία...
Τα 620 χιλιόμετρα επαρχιακού ήταν αρκετά μέχρι την Χαλκιδική, θα με έπιανε βράδυ, αλλά στον κάθε γυρισμό μ αρέσει η αίσθηση να γυρίζω βράδυ μετά από κάποιο ταξίδι.
Γρήγορα ξεκινάνε τα καλά, shipka pass και φύγαμε να στρίψουμε! !banana!


vlcsnap-2020-02-21-17h31m00s179.jpg


Μπαίνοντας στο καταπληκτικό δάσος που υπάρχει στο πάσο

vlcsnap-2020-02-21-17h31m46s708.jpg


Φυσικά σταμάτησα και για τις καθιερωμένες φώτο με το μωρό :love:

DSC-2394.jpg


DSC-2396.jpg


Κατεβαίνοντας τα βαλκάνια η θερμοκρασία όλο και ανέβαινε, μπαίνοντας όμως στο δάσος ένιωθες την δροσιά που σου προσέφερε απλόχερα! γι αυτό και έκανα ένα διάλειμμα για μικρό σοκολατένιο κολατσιό και χαλάρωση...

DSC-2398.jpg


DSC-2399.jpg


Με το που ξεκίνησα και βγαίνοντας απ το δάσος αμέσως αντικρίζεις το μνημείο Shipka από μακρυά

vlcsnap-2020-02-21-17h32m31s743.jpg


Πλησιάζοντας συναντάς αρκετά μαγαζάκια, εστιατόρια και ήδη σουβενίρ

vlcsnap-2020-02-21-17h32m57s176.jpg


vlcsnap-2020-02-21-17h33m13s763.jpg


φτάνοντας στο μνημείο, συνάντησα ένα ζευγάρι Ρουμάνων ομόσταυλων με κλασική μπέμπα (K100 RT)

vlcsnap-2020-02-21-17h33m48s173.jpg


DSC-2400.jpg


Αφού τα είπαμε λίγο και τους ανάλυσα το ''τρελό΄΄ όπως μου το χαρακτήρισαν ταξίδι μου, στη συνέχεια ανέλαβα και τους φωτογράφησα. Βέβαια μετά γίνανε κι αυτοί οι προσωπικοί μου φωτογράφοι για 2-3 κλίκ

DSC-2410.jpg


Απέναντι φυσικά διακρίνεται και το μνημείο Buzludzha που θα το επισκεπτόμουν αργότερα

DSC-2413.jpg


Το Shipka Pass είναι ένα γραφικό ορεινό πέρασμα στα βουνά των Βαλκανίων στη Βουλγαρία, σηματοδοτεί τα σύνορα μεταξύ επαρχίας Στάρα Ζαγόρα και επαρχίας Γκαμπόβου. Το πέρασμα συνδέει τις πόλεις Γκάμπροβο και Καζανλάκ. Το πέρασμα αποτελεί μέρος του Φυσικού Πάρκου Bulgarka. Η διαδρομή είναι 13 χλμ.
Η Μάχη της Σίπκα εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια του Ρωσοτουρκικού πολέμου το 1877 και 1878 Το πέρασμα ήταν το σκηνικό μιας σειράς συγκρούσεων που διεξήχθη μεταξύ των Ρώσων, με τη βοήθεια Βουλγάρων εθελοντών και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.Το Μνημείο της Σίπκα δημιουργήθηκε το 1934 και σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Ατάνα Ντόνοφ και τον γλύπτη Αλεξάνταρ Αντρέεφ Μια σημαντική επιρροή ήταν το Μνημείο της Μάχης των Εθνών στη Γερμανία. Το μνημείο είναι ένας ψηλός πύργος πέτρας 31,5 μέτρων. Ένα γιγάντιο χάλκινο λιοντάρι, μήκους 8 μ. Και ύψους 4 μ., Βρίσκεται ψηλά πάνω από την είσοδο του πύργου και η μορφή μιας γυναίκας αντιπροσωπεύει τη νίκη επί των οθωμανικών δυνάμεων. Μια μαρμάρινη σαρκοφάγος που φιλοξενεί μερικά από τα ερείπια των ρωσικών και βουλγαρικών θυμάτων είναι στον πρώτο όροφο. Υπάρχουν τέσσερις ακόμη όροφοι όπου μπορεί κανείς να βρει αντίγραφα βουλγαρικών στρατιωτικών σημαιών και άλλων λειψάνων.

DSC-2414.jpg


Τριγύρω η θέα μοναδική!

DSC-2417-Pano.jpg


DSC-2421.jpg


Στη συνέχεια κατευθύνθηκα προς το μνημείο Buzludzha, από ένα στενό και ολίγον τι σπασμένο δρόμο

vlcsnap-2020-02-21-17h37m28s564.jpg


vlcsnap-2020-02-21-17h37m47s891.jpg


DSC-2430.jpg


DSC-2432.jpg


To Μπούζλουντζα είναι ιστορική κορυφή στον Κεντρικό Αίμο της Βουλγαρίας, σε υψόμετρο 1441 μέτρων. Το 1868 ήταν το σημείο της τελικής μάχης μεταξύ των Βούλγαρων επαναστατών υπό τους Χατζή Ντιμίταρ και Στεφάν Καραντζά και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Κουμμουνιστικό μνημείο Μπούζλουντζα
Το Σπίτι-Μνημείο του Βουλγαρικού Κομμουνιστικού Κόμματος (ή, ανεπίσημα, το Μνημείο Μπούζλουντζα) χτίστηκε στην κορυφή από το Βουλγαρικό κομμουνιστικό καθεστώς, σε ανάμνηση του γεγονότος του 1891, όταν μια ομάδα σοσιαλιστών με επικεφαλής το Ντιμιτάρ Μπλαγκόεφ συγκεντρώθηκε μυστικά στην περιοχή για να σχηματίσει ένα οργανωμένο σοσιαλιστικό κίνημα που οδήγησε στην ίδρυση του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Δημοκρατικού Κόμματος, πρόδρομου του Βουλγαρικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

Το μνημείο χτίστηκε με αφορμή την επέτειο 90 χρόνων από την ίδρυση του Βουλγάρικου Κουμμουνιστικού Κόμματος στην περιοχή αυτή. [4]Η κατασκευή του μνημείου ξεκίνησε στις 23 Ιανουαρίου 1974 υπό τον αρχιτέκτονα Γκεόργκι Στόιλοφ, πρώην δήμαρχο της Σόφιας και συνιδρυτή της Ένωσης Αρχιτεκτόνων Βουλγαρίας. Το μνημείο χτίστηκε με κόστος 14.186.000 λέβα, που σε σημερινές τιμές είναι περίπου $ 35 εκατομμύρια και εγκαινιάστηκε στις 23 Αυγούστου 1981

Χτίστηκε προς τιμήν των επιτευγμάτων του Ντιμιτάρ Μπλαγκόεφ και των συνεργατών του, που πριν από 90 χρόνια έθεσαν τα θεμέλια του επαναστατική Μαρξιστικού Κόμματος στη Βουλγαρία.

Το κτίριο αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του μπρουταλιστικού αρχιτεκτονικού ρυθμού, κοινού σε πολλά κρατικά κομμουνιστικά κτίρια. Ωστόσο, μη συντηρούμενο πλέον από τη βουλγαρική κυβέρνηση μετά το 1989, έκτοτε έχει πέσει σε αχρηστία. Σήμερα το μνημείο παραμένει εγκαταλειμμένο και βανδαλισμένο. Η στέγη του κτιρίου έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και λόγω του κινδύνου κατάρρευσης των μεταλλικών πλακιδίων η κύρια είσοδος του κτιρίου έχει κλείσει για το κοινό.

DSC-2433.jpg


DSC-2438.jpg


DSC-2441.jpg


Είχα δει κάποια βιντεάκια όπου υπήρχε μια ''κρυφή'' είσοδος σε κάποιο σημείο, που με συνδιασμό σκαρφαλώματος έφτανες στο εσωτερικό του κτιρίου. η αλήθεια είναι οτι δεν ήθελα να το επιχειρήσω καθώς δεν έβλεπα και κάποιον εκεί κοντα να ζητήσω βοήθεια σε περίπτωση που δεν μπορούσα να βγω :ROFLMAO: Ασε που και ο χρόνος πίεζε. Έτσι αρκέστηκα στις εξωτερικές φωτογραφίες αυτού του αισθητικά αμφιλεγόμενου κτηρίου που έμοιαζε με UFO. Σε εντυπωσιάζει πάντως με τον όγκο του αν βρεθείς εκεί

DSC-2443.jpg


DSC-1271-2.jpg


Φεύγοντας απ το μνημείο είχα υπόψιν μου να συναντήσω τον καλό φίλο Μανώλη @Manos gs τον επονομαζόμενο ως ''άρχοντα τον βουνών'', καθώς θα περνούσα απ την όμορφη Καβάλα όπου και μένει! Πέρασα διαδικαστικά τα Βουλγάρικα σύνορα (έδειξα διαβατήριο κι έφυγα), στα Ελληνικά δε μόνο μίλησα! ''Γειά σας πατριώτες''! φύγε μου λένε καλό δρόμο και έτσι πέρασα στην μαμά πατρίδα. Πήρα τηλ τον Μανώλη και συναντηθήκαμε στην όμορφη και παραθαλάσσια Καβάλα, θαυμάζοντας από ψηλά την θέα προς την πόλη και προς το λιμάνι!

DSC-2445-Pano.jpg


Αγαπημένο φιλαράκι που το πρωτογνώρισα στο πρώτο ΤρOffυ πίσω στο μακρινό 2013. Μανώλη ευχαριστώ για το καφεδάκι φίλε, μακάρι μια μέρα να ξανασυναντηθούν οι δρόμοι μας σε κάποιο βουνό! Είχα πάθει τέτοια αφυδάτωση λόγο της ζέστης που πρέπει να ήπια 1,5 λίτρο νερό (τα κόκκινα μαγουλάκια μου αποδεικνύουν τον ήλιο που εφαγα) Η αλήθεια είναι οτι από τότε δεν ξαναταξίδεψα με κράνος χωρίς γείσο!

DSC-1272.jpg


Οδηγώντας πλέον στη μαμά πατρίδα αναπόλησα και θυμήθηκα την κάθε στροφή, το κάθε παγκάκι, το κάθε φιόρδ, την κάθε κορφή αλλά και όλες τις στιγμές (καλές και κακές) που είχαμε περάσει με τους φίλους!

Ετσι λοιπόν μετά από 620 περίπου χλμ, έφτασα βράδυ πια βράδυ στην Σίβηρη Χαλκιδικής και τον αγαπημένο φίλο Δημήτρη! Συνολικά 22 ημέρες, περίπου 11.000 χλμ και 14 διαφορετικές χώρες με ταξίδεψε το κορίτσι μου! Ένα ταξίδι μαραθώνιος με πολλές εικόνες και αναμνήσεις! Δεν με εγκατέλειψε ποτέ αν και λαβώθηκε για πρώτη φορά, και μέχρι και σήμερα που σας μιλάω και με 130.000 χλμ πλέον αυτή ήταν και η πρώτη και τελευταία φορά!
Κοιτώντας πίσω η εποχή που διαλέξαμε να πάμε (αρχές Ιουνίου) παρά την υγρασία, βροχές, αέρα και το κρύο στα κοκκαλα μας, καθως είχαμε συναντήσει θερμοκρασίες 2-5 βαθμούς βόρεια, αλλά και αρκετό χιόνι απ τον χειμώνα που είχε περάσει, πάλι θα διάλεγα εποχή με χιονισμένα βουνά. Είναι μοναδικά τα τοπία αυτά ντυμένα στα άσπρα! Ζήσαμε κυριολεκτικά τα πάντα στην καταπληκτική φύση της Νορβηγίας, το μόνο που δεν συναντήσαμε και ζήλεψα πραγματικά (δεν θα μπορούσαμε όμως να το δούμε ιούνιο) είναι το βόρειο Σέλας που αντίκρισε ο @rigas και τα παιδιά στο απίστευτο ταξίδι τους!

θα γράψω και αυτό που έγραψα στο ταξιδιωτικό ''τέλος'' των παιδιών... όσο πολυταξιδεμένος κι αν είναι αυτός ο προορισμός, όσοι κι αν πάνε στο μέλλον, όσοι κι αν λένε (ε σιγά εντάξει Νορντκαπ ), εγω πάντα θα παρακινώ τον κάθε μοτοσυκλετιστή να νιώσει αυτό το όνειρο, αυτό το ταξίδι...αν μπορεί δε να χαθεί και να πάρει τον μικρότερο δυνατό δρόμο μακρυά απ τον Ε6, θα είναι σαν να έζησε άλλο ταξίδι! Η μπάλα απλά είναι το τέρμα, είναι τότε που το όνειρο σου απλά θα εκπληρωθεί και θα νιώσεις αυτήν την αγαλλίαση, το ταξίδι όμως προς τα κει είναι αυτό που μετράει, ειδικά όπως εξελίσσεται στο τέλος με την άγονη και απόκοσμη Τούνδρα!

DSC-1276.jpg


Οι επόμενες μέρες περιείχαν 2ήμερη χαλάρωση σε Σίβηρη (γιατί σαν την Χαλκιδική δεν έχει) και Σαλονικ !xaxa

Ευχαριστώ George, Παυλίτο, Τζών για το ταξίδι...

IMG-3952.jpg


Αυτή η εικόνα θα με συντροφεύει πάντα, χαραγμένη βαθιά στη μνήμη μου...ο Βράχος με την Μπάλα...

IMG-4499-Pano.jpg


Ουφ...τελείωσε τελικά :ROFLMAO:
 
Τελευταία επεξεργασία:

Melatos

WildRider
Δημοσιεύσεις
2.343
Ηλικία
40
Περιοχή
Πατρα
Όνομα
Θεμιστοκλής
Bike
Africa Queen
Σε πειράζει να σου κάνω ένα copy paste, αυτά που έγραψα και στον @rigas? :LOL::LOL::LOL::LOL::LOL:

Η αλήθεια είναι ότι ξεχειμωνιάσαμε με αυτό το ταξιδιωτικό.
Τέτοια διάρκεια ρε μανούλα μου, ούτε χαπακωμένος πορνοστάρ σε ταινία ανάλογου περιεχομένου!
Θα μπορούσε να λέγεται και "Foursome in Norway"(Starring @jmar, the man that never ends)

Γιάννο οι ατέλειωτες εικόνες και πληροφορίες που μας μετέφερες ξύπνησαν σε όλους μας νομίζω ποικίλων ειδών συναισθήματα. Ένα roadtrip με την καθεαυτή έννοια. Η χαρά μου που σε γνώρισα από κοντά φέτος το καλοκαίρι μεγάλη. Ένα από τα πολλά θετικά αυτής της γνωριμίας μας, είναι ότι μέσω αυτής μπόρεσα να καταλάβω ακόμη καλύτερα τα γραφόμενα σου αλλά και τον τρόπο που επιλέγεις να ταξιδεύεις.
Ένα αλλο αξιοσημείωτο αυτού του ταξιδιού, ο συνδυασμός που κατάφερες, ομαδικού και μοναχικού ταξιδιού. Το τελείωμα ιδάνικο, ατομικός απολογισμός και αξιολόγηση του ταξιδιού από τον σκληρότερο κριτή, τον ίδιο μας τον εαυτό!

Μακάρι όλα τα μακάρι Μύστη μου!
Περιμένω με λαχτάρα τα Highlands αλήθειας!

Υ.Γ. Έχετε δίκιο, όλοι εσείς οι έχοντες μετουσιωθεί την "μπάλα", δεν χορταίνεται ποτέ αυτή Νορβηγία...
 

jmar

''Κουζουλό κοπέλι''
WildRider
Δημοσιεύσεις
639
Περιοχή
Χανιά
Όνομα
Γιάννης
Bike
R 1200 GS '09
Περιμένω με λαχτάρα τα Highlands αλήθειας!

Σε ποσα χρόνια? :unsure: !banana!

Ευχαριστώ μανίτσα μου, κι εγώ χάρηκα που έγινα μέλος της Αχαικής τρελοπαρέας! !IloveU
 

rigas

RideWild Team
Admin
Δημοσιεύσεις
3.379
Ηλικία
45
Περιοχή
Aίγιο
Όνομα
Σπυρος
Bike
Yamaha T7
Honda Super Blackbird
Τελείωσε??Αλήθεια τώρα?Μήπως γύρισες πάλι για επάνω??:unsure:
Οπως σου έχω ξαναπεί φίλε μου,πράγματι ήταν το ζωντανότερο ταξίδι προς την Νορβηγία που διάβασα,για όσο ανέβαινες και πριν φύγω για τον Βορά..Απέφευγα να βλέπω φωτό στο διαδίκτυο περί Νορβηγίας και των γνωστών της σημείων για να μην μου χαλάσει την μαγεία της πρώτης εικόνας!Τις δικές σου όμως δεν μπόρεσα να κάνω πίσω και τις ρούφηξα κυριολεκτικά!Σε αυτό το σημείο θέλω να σε ευχαριστήσω που σταμάτησες πριν τα Lofoten και δεν μου χάλασες το πάρτυ!! :LOL::ROFLMAO:.Ναι...να μην τα δω από τις φωτό σου τα υπόλοιπα για επάνω!!
Εικόνες και περιγραφές εξαιρετικές αλλά και πολλές πληροφορίες για τον επόμενο που θα πάρει τον δρόμο για εκεί πάνου!
Μου άρεσε επίσης που στο δικό σου ταξίδι το χιόνι είναι ανακατεμένο με την πράσινη φύση ενώ σε εμένα με την κίτρινη λόγο των διαφορετικών εποχών που πήγαμε..Είδα τοπία,που βρέθηκα να τα θαυμάζω,με διαφορετική μορφή και αυτό ήταν τέλειο!!

Να είσαι καλά φιλαράκι μου καλό,να ταξιδεύεις πάντα και παντού,δίνοντας προορισμούς και ξυπνητήρια σε όσους θέλουν να τα ακούσουν και να ταξιδέψουν μακριά απο το προφανές δίπλα τους!!Αντε και στα δικά μας..Εβίβα....!cheers!
 

forester

RideWild Team
Admin
Δημοσιεύσεις
5.324
Ηλικία
54
Περιοχή
Περιστέρι
Όνομα
Θοδωρής
Bike
R1200GS 2011
Τελείωσε??Αλήθεια τώρα?Μήπως γύρισες πάλι για επάνω??:unsure:
Οπως σου έχω ξαναπεί φίλε μου,πράγματι ήταν το ζωντανότερο ταξίδι προς την Νορβηγία που διάβασα,για όσο ανέβαινες και πριν φύγω για τον Βορά..Απέφευγα να βλέπω φωτό στο διαδίκτυο περί Νορβηγίας και των γνωστών της σημείων για να μην μου χαλάσει την μαγεία της πρώτης εικόνας!Τις δικές σου όμως δεν μπόρεσα να κάνω πίσω και τις ρούφηξα κυριολεκτικά!Σε αυτό το σημείο θέλω να σε ευχαριστήσω που σταμάτησες πριν τα Lofoten και δεν μου χάλασες το πάρτυ!! :LOL::ROFLMAO:.Ναι...να μην τα δω από τις φωτό σου τα υπόλοιπα για επάνω!!
Εικόνες και περιγραφές εξαιρετικές αλλά και πολλές πληροφορίες για τον επόμενο που θα πάρει τον δρόμο για εκεί πάνου!
Μου άρεσε επίσης που στο δικό σου ταξίδι το χιόνι είναι ανακατεμένο με την πράσινη φύση ενώ σε εμένα με την κίτρινη λόγο των διαφορετικών εποχών που πήγαμε..Είδα τοπία,που βρέθηκα να τα θαυμάζω,με διαφορετική μορφή και αυτό ήταν τέλειο!!

Να είσαι καλά φιλαράκι μου καλό,να ταξιδεύεις πάντα και παντού,δίνοντας προορισμούς και ξυπνητήρια σε όσους θέλουν να τα ακούσουν και να ταξιδέψουν μακριά απο το προφανές δίπλα τους!!Αντε και στα δικά μας..Εβίβα....!cheers!
Κανονίστε τώρα να κάνετε σκέση και να πάτε μαζί το επόμενο:Π:love:
 

panostsi

WildRider
Δημοσιεύσεις
30
Ηλικία
36
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Πάνος
Bike
Bandit 650
εκπληκτικο ταξιδι .....ειναι πραγματικα ενα ονειρο ζωης να πας σε αυτα τα μερη....ελπιζω σε μερικα χρονια να τα καταφερω....
 

vasagelos

WildRider
Δημοσιεύσεις
11
Ηλικία
63
Περιοχή
Κομοτηνή
Όνομα
Βασίλης just
Bike
V strom650
ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟC! (του ταξιδιού, μην μπερδευόμαστε, περνάμε και δύσκολες μερες :Π)

Αφού λοιπόν τελείωσα την περιήγηση στο πανέμορφο Βέλικο Τάρνοβο, είχε φτάσει η ώρα (μεσημεράκι πια) του γυρισμού στη μαμά πατρίδα. Μέχρι το βράδυ θα ήμουν στη Σίβηρη Χαλκιδικής και στον καλό φίλο Δημήτρη που πάντα είναι εκεί να με φιλοξενήσει μετά από κάθε βόρειο γυρισμό μου, αυτός κι ο Λάμπρος Ε4 για τους γνωρίζοντες :D (''πάσχουμε από οργάνωση'') Ευχαριστώ φιλαράκια που είστε πάντα εκεί σε κάθε επιστροφή!
Τα συναισθήματα γυρνώντας ήταν βέβαια ανάμικτα. Από την μια θέλεις να επιστρέψεις στην πατρίδα για να δεις τα αγαπημένα σου πρόσωπα, απ την άλλη δεν θες έτσι εύκολα να τελειώσει ένα ακόμα ταξίδι! Η αλήθεια όμως είναι οτι ο σκληρός μου δίσκος είχε γεμίσει με τόσες εικόνες κυρίως Νορβηγικής φύσης αλλά και από το υπόλοιπο κατέβασμα αφού το έζησα στο έπακρο, κάνοντας μεν αρκετά χλμ ανά ημέρα αλλά γνωρίζοντες κι άλλες χώρες πόλεις, τοπία...
Τα 620 χιλιόμετρα επαρχιακού ήταν αρκετά μέχρι την Χαλκιδική, θα με έπιανε βράδυ, αλλά στον κάθε γυρισμό μ αρέσει η αίσθηση να γυρίζω βράδυ μετά από κάποιο ταξίδι.
Γρήγορα ξεκινάνε τα καλά, shipka pass και φύγαμε να στρίψουμε! !banana!


vlcsnap-2020-02-21-17h31m00s179.jpg


Μπαίνοντας στο καταπληκτικό δάσος που υπάρχει στο πάσο

vlcsnap-2020-02-21-17h31m46s708.jpg


Φυσικά σταμάτησα και για τις καθιερωμένες φώτο με το μωρό :love:

DSC-2394.jpg


DSC-2396.jpg


Κατεβαίνοντας τα βαλκάνια η θερμοκρασία όλο και ανέβαινε, μπαίνοντας όμως στο δάσος ένιωθες την δροσιά που σου προσέφερε απλόχερα! γι αυτό και έκανα ένα διάλειμμα για μικρό σοκολατένιο κολατσιό και χαλάρωση...

DSC-2398.jpg


DSC-2399.jpg


Με το που ξεκίνησα και βγαίνοντας απ το δάσος αμέσως αντικρίζεις το μνημείο Shipka από μακρυά

vlcsnap-2020-02-21-17h32m31s743.jpg


Πλησιάζοντας συναντάς αρκετά μαγαζάκια, εστιατόρια και ήδη σουβενίρ

vlcsnap-2020-02-21-17h32m57s176.jpg


vlcsnap-2020-02-21-17h33m13s763.jpg


φτάνοντας στο μνημείο, συνάντησα ένα ζευγάρι Ρουμάνων ομόσταυλων με κλασική μπέμπα (K100 RT)

vlcsnap-2020-02-21-17h33m48s173.jpg


DSC-2400.jpg


Αφού τα είπαμε λίγο και τους ανάλυσα το ''τρελό΄΄ όπως μου το χαρακτήρισαν ταξίδι μου, στη συνέχεια ανέλαβα και τους φωτογράφησα. Βέβαια μετά γίνανε κι αυτοί οι προσωπικοί μου φωτογράφοι για 2-3 κλίκ

DSC-2410.jpg


Απέναντι φυσικά διακρίνεται και το μνημείο Buzludzha που θα το επισκεπτόμουν αργότερα

DSC-2413.jpg


Το Shipka Pass είναι ένα γραφικό ορεινό πέρασμα στα βουνά των Βαλκανίων στη Βουλγαρία, σηματοδοτεί τα σύνορα μεταξύ επαρχίας Στάρα Ζαγόρα και επαρχίας Γκαμπόβου. Το πέρασμα συνδέει τις πόλεις Γκάμπροβο και Καζανλάκ. Το πέρασμα αποτελεί μέρος του Φυσικού Πάρκου Bulgarka. Η διαδρομή είναι 13 χλμ.
Η Μάχη της Σίπκα εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια του Ρωσοτουρκικού πολέμου το 1877 και 1878 Το πέρασμα ήταν το σκηνικό μιας σειράς συγκρούσεων που διεξήχθη μεταξύ των Ρώσων, με τη βοήθεια Βουλγάρων εθελοντών και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.Το Μνημείο της Σίπκα δημιουργήθηκε το 1934 και σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Ατάνα Ντόνοφ και τον γλύπτη Αλεξάνταρ Αντρέεφ Μια σημαντική επιρροή ήταν το Μνημείο της Μάχης των Εθνών στη Γερμανία. Το μνημείο είναι ένας ψηλός πύργος πέτρας 31,5 μέτρων. Ένα γιγάντιο χάλκινο λιοντάρι, μήκους 8 μ. Και ύψους 4 μ., Βρίσκεται ψηλά πάνω από την είσοδο του πύργου και η μορφή μιας γυναίκας αντιπροσωπεύει τη νίκη επί των οθωμανικών δυνάμεων. Μια μαρμάρινη σαρκοφάγος που φιλοξενεί μερικά από τα ερείπια των ρωσικών και βουλγαρικών θυμάτων είναι στον πρώτο όροφο. Υπάρχουν τέσσερις ακόμη όροφοι όπου μπορεί κανείς να βρει αντίγραφα βουλγαρικών στρατιωτικών σημαιών και άλλων λειψάνων.

DSC-2414.jpg


Τριγύρω η θέα μοναδική!

DSC-2417-Pano.jpg


DSC-2421.jpg


Στη συνέχεια κατευθύνθηκα προς το μνημείο Buzludzha, από ένα στενό και ολίγον τι σπασμένο δρόμο

vlcsnap-2020-02-21-17h37m28s564.jpg


vlcsnap-2020-02-21-17h37m47s891.jpg


DSC-2430.jpg


DSC-2432.jpg


To Μπούζλουντζα είναι ιστορική κορυφή στον Κεντρικό Αίμο της Βουλγαρίας, σε υψόμετρο 1441 μέτρων. Το 1868 ήταν το σημείο της τελικής μάχης μεταξύ των Βούλγαρων επαναστατών υπό τους Χατζή Ντιμίταρ και Στεφάν Καραντζά και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Κουμμουνιστικό μνημείο Μπούζλουντζα
Το Σπίτι-Μνημείο του Βουλγαρικού Κομμουνιστικού Κόμματος (ή, ανεπίσημα, το Μνημείο Μπούζλουντζα) χτίστηκε στην κορυφή από το Βουλγαρικό κομμουνιστικό καθεστώς, σε ανάμνηση του γεγονότος του 1891, όταν μια ομάδα σοσιαλιστών με επικεφαλής το Ντιμιτάρ Μπλαγκόεφ συγκεντρώθηκε μυστικά στην περιοχή για να σχηματίσει ένα οργανωμένο σοσιαλιστικό κίνημα που οδήγησε στην ίδρυση του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Δημοκρατικού Κόμματος, πρόδρομου του Βουλγαρικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

Το μνημείο χτίστηκε με αφορμή την επέτειο 90 χρόνων από την ίδρυση του Βουλγάρικου Κουμμουνιστικού Κόμματος στην περιοχή αυτή. [4]Η κατασκευή του μνημείου ξεκίνησε στις 23 Ιανουαρίου 1974 υπό τον αρχιτέκτονα Γκεόργκι Στόιλοφ, πρώην δήμαρχο της Σόφιας και συνιδρυτή της Ένωσης Αρχιτεκτόνων Βουλγαρίας. Το μνημείο χτίστηκε με κόστος 14.186.000 λέβα, που σε σημερινές τιμές είναι περίπου $ 35 εκατομμύρια και εγκαινιάστηκε στις 23 Αυγούστου 1981

Χτίστηκε προς τιμήν των επιτευγμάτων του Ντιμιτάρ Μπλαγκόεφ και των συνεργατών του, που πριν από 90 χρόνια έθεσαν τα θεμέλια του επαναστατική Μαρξιστικού Κόμματος στη Βουλγαρία.

Το κτίριο αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του μπρουταλιστικού αρχιτεκτονικού ρυθμού, κοινού σε πολλά κρατικά κομμουνιστικά κτίρια. Ωστόσο, μη συντηρούμενο πλέον από τη βουλγαρική κυβέρνηση μετά το 1989, έκτοτε έχει πέσει σε αχρηστία. Σήμερα το μνημείο παραμένει εγκαταλειμμένο και βανδαλισμένο. Η στέγη του κτιρίου έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και λόγω του κινδύνου κατάρρευσης των μεταλλικών πλακιδίων η κύρια είσοδος του κτιρίου έχει κλείσει για το κοινό.

DSC-2433.jpg


DSC-2438.jpg


DSC-2441.jpg


Είχα δει κάποια βιντεάκια όπου υπήρχε μια ''κρυφή'' είσοδος σε κάποιο σημείο, που με συνδιασμό σκαρφαλώματος έφτανες στο εσωτερικό του κτιρίου. η αλήθεια είναι οτι δεν ήθελα να το επιχειρήσω καθώς δεν έβλεπα και κάποιον εκεί κοντα να ζητήσω βοήθεια σε περίπτωση που δεν μπορούσα να βγω Ασε που και ο χρόνος πίεζε. Έτσι αρκέστηκα στις εξωτερικές φωτογραφίες αυτού του αισθητικά αμφιλεγόμενου κτηρίου που έμοιαζε με UFO. Σε εντυπωσιάζει πάντως με τον όγκο του αν βρεθείς εκεί

DSC-2443.jpg


DSC-1271-2.jpg


Φεύγοντας απ το μνημείο είχα υπόψιν μου να συναντήσω τον καλό φίλο Μανώλη @Manos gs τον επονομαζόμενο ως ''άρχοντα τον βουνών'', καθώς θα περνούσα απ την όμορφη Καβάλα όπου και μένει! Πέρασα διαδικαστικά τα Βουλγάρικα σύνορα (έδειξα διαβατήριο κι έφυγα), στα Ελληνικά δε μόνο μίλησα! ''Γειά σας πατριώτες''! φύγε μου λένε καλό δρόμο και έτσι πέρασα στην μαμά πατρίδα. Πήρα τηλ τον Μανώλη και συναντηθήκαμε στην όμορφη και παραθαλάσσια Καβάλα, θαυμάζοντας από ψηλά την θέα προς την πόλη και προς το λιμάνι!

DSC-2445-Pano.jpg


Αγαπημένο φιλαράκι που το πρωτογνώρισα στο πρώτο ΤρOffυ πίσω στο μακρινό 2013. Μανώλη ευχαριστώ για το καφεδάκι φίλε, μακάρι μια μέρα να ξανασυναντηθούν οι δρόμοι μας σε κάποιο βουνό! Είχα πάθει τέτοια αφυδάτωση λόγο της ζέστης που πρέπει να ήπια 1,5 λίτρο νερό (τα κόκκινα μαγουλάκια μου αποδεικνύουν τον ήλιο που εφαγα) Η αλήθεια είναι οτι από τότε δεν ξαναταξίδεψα με κράνος χωρίς γείσο!

DSC-1272.jpg


Οδηγώντας πλέον στη μαμά πατρίδα αναπόλησα και θυμήθηκα την κάθε στροφή, το κάθε παγκάκι, το κάθε φιόρδ, την κάθε κορφή αλλά και όλες τις στιγμές (καλές και κακές) που είχαμε περάσει με τους φίλους!

Ετσι λοιπόν μετά από 620 περίπου χλμ, έφτασα βράδυ πια βράδυ στην Σίβηρη Χαλκιδικής και τον αγαπημένο φίλο Δημήτρη! Συνολικά 22 ημέρες, περίπου 11.000 χλμ και 14 διαφορετικές χώρες με ταξίδεψε το κορίτσι μου! Ένα ταξίδι μαραθώνιος με πολλές εικόνες και αναμνήσεις! Δεν με εγκατέλειψε ποτέ αν και λαβώθηκε για πρώτη φορά, και μέχρι και σήμερα που σας μιλάω και με 130.000 χλμ πλέον αυτή ήταν και η πρώτη και τελευταία φορά!
Κοιτώντας πίσω η εποχή που διαλέξαμε να πάμε (αρχές Ιουνίου) παρά την υγρασία, βροχές, αέρα και το κρύο στα κοκκαλα μας, καθως είχαμε συναντήσει θερμοκρασίες 2-5 βαθμούς βόρεια, αλλά και αρκετό χιόνι απ τον χειμώνα που είχε περάσει, πάλι θα διάλεγα εποχή με χιονισμένα βουνά. Είναι μοναδικά τα τοπία αυτά ντυμένα στα άσπρα! Ζήσαμε κυριολεκτικά τα πάντα στην καταπληκτική φύση της Νορβηγίας, το μόνο που δεν συναντήσαμε και ζήλεψα πραγματικά (δεν θα μπορούσαμε όμως να το δούμε ιούνιο) είναι το βόρειο Σέλας που αντίκρισε ο @rigas και τα παιδιά στο απίστευτο ταξίδι τους!

θα γράψω και αυτό που έγραψα στο ταξιδιωτικό ''τέλος'' των παιδιών... όσο πολυταξιδεμένος κι αν είναι αυτός ο προορισμός, όσοι κι αν πάνε στο μέλλον, όσοι κι αν λένε (ε σιγά εντάξει Νορντκαπ ), εγω πάντα θα παρακινώ τον κάθε μοτοσυκλετιστή να νιώσει αυτό το όνειρο, αυτό το ταξίδι...αν μπορεί δε να χαθεί και να πάρει τον μικρότερο δυνατό δρόμο μακρυά απ τον Ε6, θα είναι σαν να έζησε άλλο ταξίδι! Η μπάλα απλά είναι το τέρμα, είναι τότε που το όνειρο σου απλά θα εκπληρωθεί και θα νιώσεις αυτήν την αγαλλίαση, το ταξίδι όμως προς τα κει είναι αυτό που μετράει, ειδικά όπως εξελίσσεται στο τέλος με την άγονη και απόκοσμη Τούνδρα!

DSC-1276.jpg


Οι επόμενες μέρες περιείχαν 2ήμερη χαλάρωση σε Σίβηρη (γιατί σαν την Χαλκιδική δεν έχει) και Σαλονικ !xaxa

Ευχαριστώ George, Παυλίτο, Τζών για το ταξίδι...

IMG-3952.jpg


Αυτή η εικόνα θα με συντροφεύει πάντα, χαραγμένη βαθιά στη μνήμη μου...ο Βράχος με την Μπάλα...

IMG-4499-Pano.jpg


Ουφ...τελείωσε τελικά
Μπράβο Γιάννη,πολύ ωραίο ταξίδι και φοβερή περιγραφή,όπως και το Pamir άλλωστε.Εχεις κάνει δική σου σχολή ταξιδιωτικής περιγραφής.Σντε και στα επόμενα!!!!


Στάλθηκε από το Aqua μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 
Top Bottom