3η "ΠΑΠΑΔΑ" (Cub ADV) R E L O A D E D!!!!!

Κατάσταση
Κλειδωμένο. Δεν γίνεται να απαντήσετε εδώ.

Juniorkourelis

RideWild Team
Μod
Δημοσιεύσεις
379
Ηλικία
36
Περιοχή
Αιγιο
Όνομα
Παναγιώτης
Bike
Transalp 650
KLX300
KAZER το καλό,το πράσινο
Υπάρχει πιθανότητα να βρίσκει στην αλυσίδα λίγο..
500731cd588e98555acd248e80c2738a.jpg


Στάλθηκε από το SM-A750FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

rigas

RideWild Team
Admin
Δημοσιεύσεις
3.379
Ηλικία
45
Περιοχή
Aίγιο
Όνομα
Σπυρος
Bike
Yamaha T7
Honda Super Blackbird
Μετά και τις χθεσινές αναγνωριστικές των διαδρομών παρέα με τον @Melatos είμαστε σε θέση να δώσουμε όσες πληροφορίες θα χρειαστούν, εκείνοι που θα συμμετέχουν στην 3η "Παπάδα" του 2020.

Ξεκινάμε....

Η αναχώρηση θα γίνει στις 8.00 το πρωί του Σαββάτου 3 Οκτωβριου απο το Καφε-Αρτοποιειο Μπομποτσιάρης,Κορίνθου 60 στο Αιγιο Μπομποτσιαρης ξυλοφουρνος. Οσοι θα πιουν καφε και θα μαθουν τις λεπτομερειες,πιο νωρίς να ειναι εκει.8 ΑΥΣΤΗΡΆ αναχωρούμε.

Οι διαδρομές θα ανακοινωθούν εκεί πριν την αναχώρηση και θα υπάρχουν σε αρχείο Kmz για οποίον θέλει να τις περάσει στο κινητό του για πλοήγηση(MapsMe,κλπ...)

Σκοπός της πρώτης ημέρας είναι η διάσχιση των Βαρδουσίων και η διαδρομές έως εκεί, οπού είναι εξίσου όμορφες και χωματερές στο περισσότερο μέρος τους..Αν πείτε πως πήγατε στην Σκωτία θα σας πιστέψουν....Οι φωτο είναι χθεσινές..

WFDB1pI.jpg


XvCEiFZ.jpg



Η διανυκτέρευση του Σαββάτου θα γίνει στο KEΔΡΑ Village στα Πουγκάκια Φδιώτιδας KedraVillage με κόστος 35ευρώ/άτομο με πρωινό. Ο χώρος είναι εκπληκτικός και καταπράσινος!!Τα λίγα extra χρήματα που ζητά παραπάνω,τα αξίζει πράγματι.!!!

edit-Το κατάλυμα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 20ατομα αυτήν την στιγμή.Για να ενημερώσουμε για τον αριθμό ατόμων,όσοι έρθουν παρακαλώ να δηλώσουν την συμμετοχή τους στο εδώ ποστ.. Φυσικά και δεν είναι υποχρεωτική η διαμονή εκεί! Ο καθένας μπορεί να κανονίσει μόνος του την διανυκτέρευση του!

Το φαγητό του Σαββάτου θα γίνει στην ταβέρνα-ψησταριά του χωριού.Αρα..μαμ και νάνι όλα δίπλα..

*Το σημείο που είχε επιλεγεί πριν την αναβολή της βόλτας,δυστυχώς δεν μπορεί τις ημερομηνίες αυτές να μας εξυπηρετήσει..

ΚΕΔΡΑ VILLAGE


kedra-1.md.jpg

kedra2.md.jpg


kedra3.md.jpg

Η πρωινή αναχώρηση μας βρίσκει σε χώμα με το καλημέρα και σε μερικά από τα πιο ιδιαίτερα περάσματα που θα βρεθούμε σαν μοτοσυκλετιστές. Πριν την Τ. λίμνη Ευηνου,οι διαδρομές θα γίνουν ασφάλτινες με μερικά κομμάτια χώματος,για να μην ξεχνάμε τι είμαστε...Το μεσημέρι θα γίνει στάση στο "all time classic" Χάνι Λιόλιου για φαγητό και ξεκούραση.
Συνεχίζουμε κατάβαση με mix διαδρομές οπού θα μας καταλήξουν στην Ναύπακτο και πίσω στην Πελοπόννησο. Πιθανόν με τα φώτα αναμμένα...

Εχουμε μαζί μας...

-Κανένα στιγμιαίο καφέ,νερά και σνακ,καθώς υπάρχουν αρκετά σημεία για στάσεις που τους πάει ενας καφές ρε αδερφέ φτιαΧτός....

-Αδιάβροχα ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!Ακόμα και αν φύγουμε με 35 βαθμούς!!Τα βουνά και πόσο τα ψηλά,,είναι εντελώς απρόβλεπτα στις καιρικές συνθήκες.
Επίσης να θυμίσω πως λόγω των υψηλών υψομέτρων οι θερμοκρασίες θα είναι αρκετά χαμηλότερες απο ότι εδώ και θέλει λίγη προσοχή στην επιλογή ρουχισμού..

-Ο μοτοσυκλετιστικός εξοπλισμός ειναι απαραίτητος!!Προστασία σε αγκώνες κλπ!!Μπορει να πέφτεις με την πάπια από τους 20πόντους,,αλλά υπάρχουν και πέτρες!!Μεγάλη προσοχή στις μπότες!!Μην έρθετε με αθλητικά στο βουνό...(ο Χριστος και Παναγια....)
-Ειδικά εργαλεία που ίσως χρειάζεται το μοτό σας..κανένα μπουζάκι και καμία ΠΙΠΑ GIA TON @Mike.l !!!!

-Φροντίστε να εχετε μαζί σας σαμπρέλες γιατι ειναι πολύ πιθανόν να τις χρειαστείτε. Στα Βαρδούσια το έδαφος έχει αρκετή και σε μερικά σημεία,παρα πολύ πέτρα!Αντικαταστήστε τις σαμπρέλες σας,πριν ξεκινήσετε με νέες,λιγότερο ταλαιπωρημένες, για να μην ταλαιπωρηθούμε εμείς..

-Τα χωμάτινα (50-50 δλδ..) ελαστικά θα σας κάνουν την ζωή ευκολότερη και ασφαλέστερη.
Π.χ... https://www.skroutz.gr/s/8694597/Vee-Rubber-VRM-022-2-50-17-43R.html


Καυσιμα-Αυτονομία

Με το δεδομένο πως μια πάπια εχει αυτονομία πάνω απο 100+ χιλιόμετρα έχουμε τα εξής...

Φευγουμε γεμάτοι και ξαναφουλάρουμε στο Ξηροπήγαδο Ναυπάκτου(50χλμ αποσταση)
Επόμενο γέμισμα ειναι στο Λιδωρίκι(65χλμ),οπού και θα είναι το τελευταίο βενζινάδικο,εως και να επιστρέψουμε Ναυπακτο,την επόμενη ημέρα....
.Η περιοχη που θα κινηθούμε,είναι η σκοτεινότερη σε θέμα καυσίμων!!
Στην Αρτοτίνα(65χλμ) θα μας περιμένουν τα απαραίτητα λίτρα καυσίμου,αναλόγως συμμετοχών,όπου θα πληρώθούν στον άνθρωπο,δια όσοι είμαστε εκεί.
Ο Καθένας θα πρέπει να εχει ενα 5 λιτρο καύσιμο μαζί του,για να καταφέρουμε να επιστρέψουμε Ναύπακτο.Υπολογίζω να χρειαστεί κοντά στην Λ.Ευηνου.Τα καύσιμα αυτά θα μας πάνε εως και την Ναυπακτο οπου θα γεμισουμε ..



Κάθε χρόνο βάζουμε και μια ακόμη δοκιμασία σε αυτά τα μικρά μοτο και σε εμάς τους ίδιους!Η φετινή θα είναι,τα λίγα περισσότερα χλμ απο τα περσινά και τα πολύ ψηλά υψόμετρα.Θα βρεθούμε στα 1400+μετρα πάνω από 3φόρές,στα 1700+ πάνω απο 2 φορές και θα φτάσουμε στα 2050μετρα υψόμετρο,με την ελπίδα τα μικρά καρμπιρατέρ τους να λειτουργήσουν..Η "ΠΑΠΑΔΑ" λοιπόν φέτος,χαρακτηρίζεται ,εως βόλτα υψηλού υψομέτρου!!


Εννοείται πως δεν θα υπάρχουν καθόλου δυσκολίες και εκπλήξεις...


GH4tFpp.jpg


suZ1yID.jpg



Θέμη σε ευχαριστώ για την βοήθεια στην αναγνωριστική και οχι μόνο!

8we8mHV.jpg


axIE771.jpg




ΧΛΜ 1ης μέρας 215...(70%χωμα-30% ασφαλτό)

ΧΛΜ 2ης μέρας 190..(50%χώμα-50%άσφαλτο)

Μιας και πέρυσι έγιναν "παρατηρήσεις" για τον μη σχεδιασμό αναμνηστικού μπλουζακίου,φέτος ένα κόκκινο-παρδαλό,σαν την βόλτα μας,δια χειρός Κωστα @mAthosalas ,θα υπαρξει με κόστος 7ευρά!Για να μπορέσουμε να το εχουμε ομως έως και
την Παρασκευή,ΑΥΣΤΗΡΑ Κυριακή απόγευμα κλείνει η παραγγελια για εκτύπωση.Οι ενδιαφερόμενοι,ποσοτητες και μεγέθοι,στο παρόν νήμα παρακαλώ!!


120058103_3073713939405425_4828127804420760988_n.md.jpg

Η "Παπάδα" είναι μια κανονικότατη On-Offάδα,απλά γίνεται με τα λάθος μοτο....ή οχι.....Θα δείξει ξανά!!....
 
Τελευταία επεξεργασία:

Juniorkourelis

RideWild Team
Μod
Δημοσιεύσεις
379
Ηλικία
36
Περιοχή
Αιγιο
Όνομα
Παναγιώτης
Bike
Transalp 650
KLX300
KAZER το καλό,το πράσινο
Στην παράγραφο "αυτονομία" ο @Vrasidas έκανε διπλό σκρολ νταουν μιας και δεν "τον αγγιζει" το θεμα 🤣🤣..

-1 tshirt medium παρακαλώ για εμένα.

Μπορεί βέβαια να μην καταφέρω να ερθω (ξέρω γω, αναγνωριστική με τον @Melatos ?? Η βόλτα αγγίζει τα όρια της επιβίωσης.. 😬😬😬
 

Melatos

WildRider
Δημοσιεύσεις
2.343
Ηλικία
40
Περιοχή
Πατρα
Όνομα
Θεμιστοκλής
Bike
Africa Queen
Η "Παπάδα" είναι μια κανονικότατη On-Offάδα,απλά γίνεται με τα λάθος μοτο....ή οχι.....Θα δείξει ξανά!!....

Έχοντας χάος στο μυαλό και ενδοιασμό,
για το τι μηχανή πρέπει να καβαλώ,
αδυνατώ να μπορώ να αποφανθώ,
τι είναι λάθος και σωστό,
οπότε ας κάνω την παπάδα,
μπας και παρηγορηθώ...


Μη έχοντας το κατάλληλο μηχανάκι για να συμμετέχω σε αυτήν, αλλά έχοντας τις κατάλληλες διασυνδέσεις για να μάθω αρκετά για την εκδρομή, η απόφαση για μια μεσοβδομαδιάτικη αναγνωριστική ήταν αυτό που έπρεπε για να εκμεταλλευτεί στο έπακρο και με τον καταλληλότερο τρόπο, το ρεπό από την εργασία! Ξέροντας ότι ο @rigas θα έχει ετοιμάσει με μεράκι κάτι καλό οδηγικά αλλά και συνάμα οπτικά, η αποδοχή της πρόσκλησης του για να δούμε μαζί την διαδρομή ήταν δεδομένη. Επιτακτική θα έλεγα καλύτερα μετά τις πρόσφατες κακοκαιρίες-καταιγίδες-κατακλυσμούς που έπληξαν μεγάλο μέρος της Ηπειρωτικής Ελλάδας. Ο κίνδυνος των κατολισθήσεων, ειδικά σε μεγάλα υψόμετρα, ήταν υπαρκτός και έπρεπε να ελεγχθούν !


Για να μην μακρηγορώ, κάτι που μου αρέσει βέβαια, θα πω επιγραμματικά κάποια πραγματάκια, που ουσιαστικά αποτελούν για μένα ισχυρό κίνητρο, για να συμμετάσχει κάποιος, στον θεσμό πλέον, της Παπάδας, της κανονικής, της χωμάτινης, της ορθόδοξης! Άλλωστε, ο @rigas παρουσίασε αναλυτικότατα όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν την εκδρομή αυτή.
Αρχικά η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του σχεδιαστή της για το καλό τελικό αποτέλεσμα, στην τελική και στατικοί να μείνετε σε ένα σημείο, τουλάχιστον θα έχετε καλές φωτογραφίες! :LOL:
Άρα "Always trust, your local route designer"...
Οι διαδρομές είναι φοβερές, ενέχουν μια κλασσικότητα μέσα τους, αλλά υπάρχουν και πολλές εκπλήξεις που θα μαγέψουν τον συμμετέχοντα! 'Αλλωστε όσες φορές και να έχεις κάνει μια διαδρομή, είναι τελείως διαφορετικά όταν αυτή γίνεται με το παπί! Προσωπικά θα συμμετείχα μόνο και μόνο για να κάνω το πρώτο χωμάτινο κομμάτι της Κυριακής! Απλά, μαγεία, συνδυαζόμενη από οδηγική ονείρωξη!
Ο ξενώνας στα Πουγκάκια είναι πολύ πιο όμορφος απ'ότι φαίνεται στις φωτογραφίες!
Τα υπόλοιπα τα ξέρετε, ειδικά εσείς που έχετε ήδη συμμετάσχει στις προηγούμενες δύο, με κέφι και καλή θέληση όλα τα εμπόδια ξεπερνιόνται, όποια και αν είναι αυτά!


Rt65rtx.jpg


wYo3Z8b.jpg


CKxlnMI.jpg


gDS1djt.jpg


kKfMqvM.jpg


JEevY9M.jpg


q9vCybf.jpg


gYaxuni.jpg


dOoxGz1.jpg


uXa98ef.jpg


0KbixHQ.jpg


Επί τω έργω

K6pg0Iq.jpg


No Road? No Problem!

6NtgCTn.jpg


Σε χαλαρή αναγνωριστική....

48mapZ6.jpg


Και μια σταλιά δέος!

X1WsQMO.jpg


Και λίγο δροσιά, παρόλο που μπήκαμε φθινόπωρο

bPG02mA.jpg


Στάση για προσκύνημα, στον δικό μου Άγιο!
Στον Άι Κέντα, τον Σαμπρελίτη!

ef0GEyV.jpg


Λίγη βροχούλα έριξε...

wREkE3H.jpg


Εντάξει κατέβασε και λίγο νεράκι παραπάνω! Πώς κάνεις έτσι, αφού περνάει vol 1

7fW273n.jpg



Εντάξει κατέβασε και λίγο νεράκι παραπάνω! Πώς κάνεις έτσι, αφού περνάει vol 2

09g0mEw.jpg


Το λες και σπίτι του Διαβάτη...Έχει απ'όλα, και πηγή, και παγκάκια, ακόμα και τζάκι!

WtbGkj4.jpg


Xu7XhCS.jpg


Θα το διαπιστώσεις ιδίοις όμασι, τα δωμάτια είναι καλύτερα απ'ότι φαίνονται στις φωτογραφίες

dYnxgBB.jpg


1sEsFUj.jpg


6YRW2Wx.jpg


ZdLFL9o.jpg


Άρα έχουμε και λέμε:

1. Πάπια check
2. Διαδρομή check
3. Διαμονή check
4. Θετική ενέργεια check

Συνοψίζοντας τα ανωτέρω, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ΚΑΙ αυτή η εκδρομή θα συζητιέται για καιρό!

Καλά Παπιομπερδέματα!
 

panostsi

WildRider
Δημοσιεύσεις
30
Ηλικία
36
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Πάνος
Bike
Bandit 650
Παιδιά αν έρθουν γρήγορα τα πηνία τις πάπιας μου βλέπεις η Daytona δεν τα έχει ετοιμοπαραδοτα θα έρθω ....αν και κυκλοφορώ κανονικά με την πάπια δεν μπορώ να έρθω με αυτό το πρόβλημα.... δυστυχώς....
 

Melatos

WildRider
Δημοσιεύσεις
2.343
Ηλικία
40
Περιοχή
Πατρα
Όνομα
Θεμιστοκλής
Bike
Africa Queen
Παιδιά αν έρθουν γρήγορα τα πηνία τις πάπιας μου βλέπεις η Daytona δεν τα έχει ετοιμοπαραδοτα θα έρθω ....αν και κυκλοφορώ κανονικά με την πάπια δεν μπορώ να έρθω με αυτό το πρόβλημα.... δυστυχώς....

Σου ευχόμαστε να 'ρθουν γοργά τα πηνία,
για να πάρεις του Daytona τα ηνία,
μη πάρεις φόρα όμως και κατέβεις Μεσσηνία,
να θυμάσαι η Παπάδα ξεκινά από Αχαΐα!
 

Juniorkourelis

RideWild Team
Μod
Δημοσιεύσεις
379
Ηλικία
36
Περιοχή
Αιγιο
Όνομα
Παναγιώτης
Bike
Transalp 650
KLX300
KAZER το καλό,το πράσινο
Παιδιά αν έρθουν γρήγορα τα πηνία τις πάπιας μου βλέπεις η Daytona δεν τα έχει ετοιμοπαραδοτα θα έρθω ....αν και κυκλοφορώ κανονικά με την πάπια δεν μπορώ να έρθω με αυτό το πρόβλημα.... δυστυχώς....
Ποιο σημαντικά είναι τα λάστιχα παρά τα πηνία.. ( @jimmis τυχαίο ταγκ)
 

rigas

RideWild Team
Admin
Δημοσιεύσεις
3.379
Ηλικία
45
Περιοχή
Aίγιο
Όνομα
Σπυρος
Bike
Yamaha T7
Honda Super Blackbird
Παιδιά αν έρθουν γρήγορα τα πηνία τις πάπιας μου βλέπεις η Daytona δεν τα έχει ετοιμοπαραδοτα θα έρθω ....αν και κυκλοφορώ κανονικά με την πάπια δεν μπορώ να έρθω με αυτό το πρόβλημα.... δυστυχώς....
μακάρι να τα καταφέρεις!θα χαρούμε!!
 

jimmis

WildRider
Δημοσιεύσεις
278
Ηλικία
44
Περιοχή
ΛΕΟΝΤΙΟ
Όνομα
Jimmis
Bike
kle500
Ποιο σημαντικά είναι τα λάστιχα παρά τα πηνία.. ( @jimmis τυχαίο ταγκ)

Ασε φιλε εχουν δυσκολεψει τα πραγματα στις οργανωμενες βολτες για μας τα γνησια τιμια λαικα καγκουρια σε λιγο θα μας ζητησουν και γραβατες ασουμε


*Οι συμμετέχοντες, με δική τους ευθύνη,είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Υγείας κατά της εξάπλωσης του COVID-19.
 
Κατάσταση
Κλειδωμένο. Δεν γίνεται να απαντήσετε εδώ.
Top Bottom