Χίλιες και μία πόρτες

ts@k

RideWild Team
Μod
Δημοσιεύσεις
479
Ηλικία
30
Περιοχή
Χανιά
Όνομα
Γιάννης
Bike
Suzuki drz400s
9HV611J.jpg


‘’Φάγαμε πόρτα’’ , έκφραση που συχνά θα ακούσεις έξω από κάποιο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης ή κάτι που σίγουρα θα βιώσεις, αν ας πούμε έχεις την όρεξη να γευματίσεις στο Hilton καθώς γυρνάς από τριήμερο στο βουνό , μοσχομυριστός και βουτηγμένος στη λάσπη. Τι σχέση μπορεί να έχουν όλα αυτά όμως με ένα διήμερο στη φύση?

Όπως αποδείχτηκε, πόρτα μπορείς να φας και στο βουνό! Γιατί εσύ μπορεί να έχεις χαράξει περίτεχνα τις διαδρομές σου , ενώνοντας σημεία ενδιαφέροντος με γραμμές που ολοφάνερα ο δορυφόρος σε πληροφορεί ότι ‘’οκ, δρομάρα’’ , αλλά όχι ! Μια κατολίσθηση , ένας φράχτης , μια χάραξη που έμοιαζε με διαδρομή αλλά τελικά αποδείχτηκε αναρριχητική διαδρομή θα είναι πάντα εκεί να γελάνε μαζί σου. Όχι ένας καλογυμνασμένος μπράβος λοιπόν , αλλά όλα τα προηγούμενα αποφασίζουν ότι δεν περνάς κύριε! Και ήταν κάτι που αντιμετωπίσαμε δυο-τρεις…καλά μπορεί και εφτά-οχτώ φορές…

Σε όλο αυτό έρχεται να προστεθεί και ο κυριολεκτικός ορισμός της λέξης ΄΄πόρτα΄΄ . Τεχνική που χρησιμοποιείται κατά κόρον στα ορεινά της Κρήτης , είναι η χρήση συρμάτινων πορτών , που καθορίζει την είσοδο σου σε μια ευρύτερη περιοχή του βουνού , βοσκοτόπι ενός συγκεκριμένου παραγωγού. Έτσι λοιπόν πρέπει να κατέβεις από τη μηχανή, να ανοίξεις την πόρτα, να περάσουν όλοι και μετά να σπρώξεις και τη δικιά σου μηχανή , να κλείσεις και να ασφαλίσεις. Έξτρα βαθμοί δυσκολίας προστίθενται αν η πόρτα βρίσκεται σε ανηφοροκατήφορο ή αν ο κόμπος είναι ΄΄ασφαλείας΄΄. Το κακό με αυτές είναι ότι δεν ξέρεις πότε να τις περιμένεις και πόσο συχνά θα τις συναντήσεις .

Ας συνδυάσουμε τώρα τις δύο παραπάνω παραγράφους περιγράφοντας σας μια στιγμή από τις πολλές σε αυτή τη βόλτα και προσπαθήστε να το κάνετε εικόνα.

Περνάμε μία πόρτα, μετά από 200 μέτρα δεύτερη πόρτα (μη ξεχνιόμαστε , κατεβαίνουμε-ανοίγουμε-κλείνουμε-ασφαλίζουμε) , κάνουμε καμιά πεντακοσαριά μέτρα ακόμα και βρισκόμαστε σε αδιέξοδο ! Μαντέψτε ποιος θα γυρίσει από τον ίδιο δρόμο που ανέβηκε και τι θα ξανασυναντήσει . (Ξέχασα να προσθέσω και την υπερβολική ζέστη των ημερών.) Εκεί να δεις παγωμένα βλέμματα!

Ότι διαβάσατε παραπάνω, στιγμάτισε μεγάλο μέρος της παρούσας βόλτας και υπήρξαν και οι φορές που αγανακτήσαμε. Ωστόσο πρόκειται μόνο για το αλατοπίπερο και ήδη στην επιστροφή μας τα σκεφτόμασταν και γελούσαμε. Και αυτό γιατί δεν παύει να ήταν μια πολύ όμορφη απόδραση στη φύση , ανακαλύπτοντας νέα μέρη, κάνοντας αυτό που μας αρέσει. Ας τα δούμε όμως από την αρχή.
 

ts@k

RideWild Team
Μod
Δημοσιεύσεις
479
Ηλικία
30
Περιοχή
Χανιά
Όνομα
Γιάννης
Bike
Suzuki drz400s
Η μεγάλη βδομάδα μας βρήκε χωρίς πολλές υποχρεώσεις και ήταν η κατάλληλη στιγμή να γιορτάσουμε την άνοιξη . Φέτος αυτήν την εποχή την είχαμε λίγο περισσότερη ανάγκη όλοι μας, ελπίζοντας οτι θα σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα στην άχαρη πραγματικότητα του προηγούμενου χειμώνα. Το μόνο που είχαμε ανάγκη λοιπόν ήταν να βρεθούμε στη φύση . Οι διαδρομές από καιρό έτοιμες και ο Μανώλης (ακα kafasaki team ) πάντα έτοιμος να ακολουθήσει χωρίς πολλές ερωτήσεις. Στόχος ήταν να βρεθούμε στην ευρύτερη περιοχή Αμαρίου Ρεθύμνου , στους δυτικούς πρόποδες του Ψηλορείτη.

Μόνο αγκάθι ο καιρός των ημερών. Και δεν εννοώ βροχή ή κρύο αλλά μια απότομη ζέστη που σε συνδιασμό με το νοτιά και τη σκόνη έκαναν αποπνικτική την ατμόσφαιρα. Ωστόσο συνηθίζεις και πορεύεσαι.

Λευκά Όρη
vq3evZT.jpg


Ξεκινώντας από Χανιά και κινούμενοι προς το ορεινό όγκο της Μαλάξας όσο ανεβαίναμε τόσο πιο πολύ έκαιγε ο αέρας. Καθώς τον περάσαμε και πέσαμε στα χωριά του Αποκόρωνα η ύπαρξη τρεχούμενων νερών και βλάστησης έκαναν την κατάσταση πολύ καλύτερη. Πρώτη στάση το χωριό Βρύσες. Το πρώτο χωριό που θα συναντήσετε βγαίνοντας από την εθνική κινούμενοι προς Σφακιά. Η ενυδάτωση μας κρίνεται απαραίτητη κάτω από την παχιά σκιά των πλατάνων.

qpIyGAU.jpg


Z2fGRuB.jpg


ODFB3La.jpg


Επιτακτική ενυδάτωση για όλους
TpKRkoK.jpg


Στην συνέχεια μας ο δρόμος μας ανηφόριζε προς την ανατολική πλευρά των Λευκών Ορέων , προς το οροπέδιο της Ταύρης ακριβώς πάνω από το χωριό Ασκύφου. Μια μικρή παράκαμψη για να βρεθούμε σε ένα σημείο που καιρό είχα στο μυαλό μου.

ovuo6G0.jpg


bKfmtPs.jpg


9HBYHuC.jpg


Οροπέδιο Ταύρης

3eSUKJz.jpg


gpYb1D1.jpg


8NmFyPa.jpg


BmCVVoW.jpg
 

ts@k

RideWild Team
Μod
Δημοσιεύσεις
479
Ηλικία
30
Περιοχή
Χανιά
Όνομα
Γιάννης
Bike
Suzuki drz400s
Κατηφορίζοντας προς το χωριό Ασκύφου . Διακρίνεται το μικρό οροπέδιο του χωριού και αριστερά ο κεντρικός με κατεύθυνση προς Σφακιά.

cUc13Fw.jpg


9qisQHO.jpg


Το επόμενο κομμάτι διαδρομής θα αποτελέσει το στενό , ασφάλτινο και μοναδικής φυσικής ομορφιάς κομμάτι που ενώνει το Ασκύφου με τον Καλλικράτη . Αν βρεθείτε προς τα εκεί αξίζει να το συνδυάσετε με το ασφάλτινο φιδωτό πάσο που κατηφορίζει από Καλλικράτη προς Φραγκοκάστελο ή το αντίστοιχο χωμάτινο !

pfJTqnt.jpg


ec7vuIB.jpg


Το χωριό Καλλικράτης κατείχε κυρίαρχο ρόλο στον επαναστατικό αγώνα κατά της τουρκοκρατίας και εντάσσεται στα μαρτυρικά χωριά της Ελλάδας . Στο κέντρο του χωριού δεσπόζει ο πολύ όμορφος ναός της Παναγίας.



GibdIIY.jpg


gKQAhTk.jpg


3mU9bJg.jpg


SiDj7w2.jpg


EWOB2fA.jpg


4NTXnym.jpg
 

ts@k

RideWild Team
Μod
Δημοσιεύσεις
479
Ηλικία
30
Περιοχή
Χανιά
Όνομα
Γιάννης
Bike
Suzuki drz400s
Συνεχίζουμε με ανατολική πορεία προς Μυριοκέφαλα, Βελονάδο και Αγκουσελιανά .

zV6QeqY.jpg


8TtBOEV.jpg


sHsk90J.jpg


kushc5r.jpg


0vgiGox.jpg


11koAKx.jpg


Επόμενος στόχος το φράγμα ή λίμνη Ποταμών , Ρεθύμνου.

Ένα συνδετικό κομμάτι ασφάλτου που εκτελούνταν έργα θα μας αναγκάσει στην πρώτη αναπροσαρμογή της διαδρομής χωρίς να αποτελέσει ιδιαίτερο πρόβλημα .





x4riLfg.jpg


gBgASUD.jpg


oanmLYS.jpg


pR5n8gl.jpg


oaHUgUh.jpg


Κολατσιό και ξεκούραση .

1QZQM0L.jpg


Πλέον βρισκόμασταν και πολύ κοντά στον τελικό προορισμό της ημέρας αλλά ήταν ακόμη νωρίς το μεσημέρι οπότε έχοντας προνοήσει υπήρχε διαδρομή με την οποία θα κυκλώναμε το φράγμα , ώστε να εξερευνήσουμε τους γύρω λόφους και να απολαύσουμε τη θέα.

GiNNnqv.jpg


dsIBnoH.jpg


GY6H2GX.jpg


Ανεβαίνοντας περισσότερο ο δρόμος αρχίζει και χορταριάζει , συνήθως κακός οιωνός για την τύχη του .

6Tipryr.jpg


UZq2gsL.jpg


Σύρμα εμπρός καλά ασφαλισμένο θα μας αναγκάσει σε οπισθοχώρηση.

19wa12l.jpg


Δεν μασάμε λέμε και βάζουμε πλώρη για τον λόφο απέναντι μας για να απολαύσουμε το φράγμα και από άλλη οπτική.

TgBFbiD.jpg


Πόρτα στη πόρτα ανεβαίνουμε , ενώ η θέα όπως και η φύση αποζημιώνει.

scFC6uN.jpg


jqHJwDT.jpg


DGmNDqa.jpg


BwwHLl1.jpg


Η κατάβαση μας από την άλλη πλευρά θα αποδειχθεί επεισοδιακή . Αφού ακολουθούμε την διαδρομή όπως την είχα χαράξει, πριν μπούμε σε ένα χωματόδρομο-χωραφόδρομο λέω στον Μανώλη , "άσε πάμε από την άσφαλτο , θα μπλέξουμε" . Μισό χιλιόμετρο παρακάτω η άσφαλτος ολοκληρωτικά πεσμένη ! Κοίτα ειρωνία. Μας πιάνουν κάτι γέλια...

Αρχίζει λοιπόν η αναζήτηση καταλληλότερης εναλλακτικής . Η πρώτη προσπάθεια καταλήγει κάπως έτσι .

UvmjdHW.jpg


Η άσφαλτος από κάτω μας, αλλά τόσο μακριά!

s2It9on.jpg


Δεύτερη προσπάθεια , πόρτα στη πόρτα, άνοιξε-πέρασε-κλείσε και προσευχές να μην αναγκαστούμε σε επιστροφή. Αμ δε! Φωτογραφία δεν υπάρχει λόγω της έντασης της στιγμής . Ξέρεις τι είναι βλέπεις από παντού την άσφαλτο αλλά όλα τα χωμάτινα κατεβάσματα να είναι κατεστραμμένα?

Tρίτη προσπάθεια και μετά από έμπνευση του Μανώλη μπαίνουμε σε ελαιώνα μπας και...

fljvqYw.jpg


Επιτέλους! Αυτή η ευτυχώς ξεκλείδωτη πόρτα θα φέρει τη λύτρωση .

Tjefght.jpg


Z3Jvhz6.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία:

ts@k

RideWild Team
Μod
Δημοσιεύσεις
479
Ηλικία
30
Περιοχή
Χανιά
Όνομα
Γιάννης
Bike
Suzuki drz400s
Κάπου εκεί έχουμε ολοκληρώσει την περιμετρική κύκλα του φράγματος. Μοναδικός στόχος της μέρας πλέον, το σημείο διανυκτέρευσης στο οποίο θα φτάσουμε αφού ανεφοδιαστούμε στον γραφικό χωριουδάκι Άμνατος, με μπύρες και νεράκια.

dqLfEu1.jpg


Απόλαυση!
bJsyQpJ.jpg


mDN6uDp.jpg


Τη νύχτα μας θα περάσουμε σε ένα μαγικό μέρος (δεν συγκράτησα το όνομα του) που βρίσκεται μέσα στο φαράγγι Αρκαδίου και φτάνεις είτε από την Μονή Αρκαδίου , είτε από τον οικισμό Πικρής ανάποδα.

Rhev4NH.jpg


kxSyG1V.jpg


U9Ht5p2.jpg


DiWaQIZ.jpg


fj85LUE.jpg


Στήσιμο σκηνής και παράθεση γεύματος στο μοναδικό τραπεζάκι , που ήταν αρκετό.

zbXQXzX.jpg


Ο ήλιος πέφτει και δημιουργεί φανταστικούς χρωματισμούς στον ουρανό.

xrQ4Jof.jpg


gzhBoFY.jpg


aaEJByr.jpg


PdKJ5Jf.jpg


HAc8E2m.jpg


PEg2WDH.jpg


Θερμοκρασίες καλοκαιριού και η βραδιά μας χαρίζει ηρεμία και γαλήνη , κάτι στο οποίο συμβάλει και η ρακούλα.
 

ts@k

RideWild Team
Μod
Δημοσιεύσεις
479
Ηλικία
30
Περιοχή
Χανιά
Όνομα
Γιάννης
Bike
Suzuki drz400s
Το ξημέρωμα μας βρίσκει χαλαρούς χωρίς βιασύνες.

bi8XGIR.jpg


Και μια πρωινή ματιά του χώρου.

mtpPwX1.jpg


GehGqh1.jpg



fH08apA.jpg


KJIWNQf.jpg


poEc0ZS.jpg


Πρώτη μας στάση θα αποτελέσει η Μονή Αρκαδίου. Από τις ομορφότερες μονές που έχω επισκεφτεί και με βαριά ιστορία.
Η πρώτη μορφή της μονής πιθανολογείται ότι οικοδομήθηκε είτε κατά την περίοδο 961 με 1014, είτε στα πρώτα χρόνια της Βενετοκρατίας.
Στις 8 Νοεμβρίου 1866 μετά από μάχη με τους Τούρκους πολεμιστές και γυναικόπαιδα για να αποφύγουν την αιχμαλωσία κλείνονται στην μονή και ανατινάζονται . Μετά την καταστροφή του το Μοναστήρι ανοικοδομήθηκε πλήρως και αναστηλώθηκε στην πρότερή του μορφή.
Αξίζει να διαβάσετε περαιτέρω την ιστορία. Η επίσκεψη θα έλεγα ότι είναι απαραίτητη για όποιον βρεθεί στην περιοχή. Άλλωστε η πρόσβαση είναι πανεύκολη.

Όλα ανθισμένα δίπλα στη μονή.

jIprfOK.jpg


juxZ5QV.jpg


vcvyiEu.jpg


vJDZ5C2.jpg


CZpDZ8e.jpg


LYWUIY9.jpg


J6MioeW.jpg


n7IlmrR.jpg


01ii9P9.jpg


iaYk8YC.jpg
 

ts@k

RideWild Team
Μod
Δημοσιεύσεις
479
Ηλικία
30
Περιοχή
Χανιά
Όνομα
Γιάννης
Bike
Suzuki drz400s
Αφήνοντας πίσω μας την μονή ,εγκαταλείπουμε την άσφαλτο για να μπούμε λίγο στους δυτικούς πρόποδες του Ψηλορείτη.

Έλα πόρτα Μανωλάκη.

O4NrBsG.jpg



UxNaW5e.jpg



eKtQhXQ.jpg



AGhXArr.jpg



r5XI0Cc.jpg


oM8KING.jpg


Ένας ενδοιασμός που είχα για την διαδρομή επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα.

VdFuiZb.jpg


Ήδη από το google earth φαινόταν ότι πρόκειται για παρατημένο δρόμο , αλλά η απουσία άλλης επιλογής δεν μου άφηνε περιθώριο. Είναι αυτό που το ξέρεις αλλά σε τρώει να δοκιμάσεις. Πάντα υπάρχει μια ελπίδα γιατί έτσι η χάραξη θα ήταν πιο ολοκληρωμένη. Για αυτό το κομμάτι να πω την αλήθεια παρότι το περίμενα, απογοητεύτηκα , γιατί θα χάναμε ένα όμορφο κομμάτι διαδρομής παρακάτω.

Δεν φαίνεται καθαρά στις φώτο αλλά αυτό που αντικρίσαμε ήταν πολλά κυματιστά βουναλάκια με σαθρό και μεγάλες πέτρες.
HV0Y8gQ.jpg


Αρχίσαμε να το μελετάμε. Ποια γραμμή θα ήταν η κατάλληλη για να βγει η άναρχη αυτή ανηφόρα. Άρχισα να καθαρίζω τις μεγάλες πέτρες αλλά όσο το έβλεπα απογοητευόμουν. Δεν ήθελα να παραδεχτώ την ήττα. Ίσως γιατί όταν χαράζω εγώ μια διαδρομή νοιώθω και την ευθύνη . Με χτυπάει στον εγωισμό μου. Δεν ήταν απροσπέλαστη αλλά η πτώση και η ταλαιπωρία ήταν δεδομένες. Ο Μανώλης ευτυχώς πιο ψύχραιμος και ορθολογιστής την δεδομένη στιγμή με πείθει να γυρίσουμε . Δεν είχε άδικο. Ήμασταν δύο και ήταν πιο σώφρον να αποφύγουμε το μπλέξιμο . Άλλωστε ήμασταν στο ξεκίνημα της μέρας και υπήρχαν αρκετά μέρη να επισκεφτούμε. Πίσω λοιπόν από τις ίδιες πόρτες.

WBIZcIW.jpg


qW4So47.jpg


Από άσφαλτο πλέον , επόμενη στάση η σχολή Ασωμάτων.

5985KoD.jpg


Το μοναστήρι των Ασωμάτων ιδρύθηκε κατά τη Β’ Βυζαντινή Περίοδο.
Η μονή είναι γνωστή σήμερα κι ως Σχολή Ασωμάτων, καθώς από το 1927 παραχωρήθηκε για την εγκατάσταση της Γεωργικής Σχολής Αμαρίου και έπαψε να λειτουργεί ως μοναστήρι. Έκτοτε αλλοιώθηκε έντονα η αρχιτεκτονική του σπουδαίου αυτού θρησκευτικού μνημείου, με την κατασκευή πολλών κτiρίων της σχολής. Η σχολή αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα ερευνητικά ιδρύματα της Κρήτης, προσελκύοντας ακόμη και επισκέπτες που έρχονταν εκδρομή για να θαυμάσουν τους ωραίους κήπους με τα συντριβάνια και τα παγώνια. Σήμερα το συγκρότημα αναστηλώνεται, ενώ παράλληλα στεγάζει ερευνητικό κέντρο του ΕΘΙΑΓΕ με κτηνοτροφικά επιστημονικά ενδιαφέροντα. (cretanbeaches.gr)

3SuNt6J.jpg


Περίεργο αυτό που αντικρίζεις καθώς το ναό πλαισιώνουν ερειπωμένα αλλά και νεότερα κτίρια.

5GyLr3M.jpg


PqJ92ZZ.jpg


3oxn8Pa.jpg


LBaPkSs.jpg


u4p9TSz.jpg


LQ1lWb4.jpg


7VrVpre.jpg
 

ts@k

RideWild Team
Μod
Δημοσιεύσεις
479
Ηλικία
30
Περιοχή
Χανιά
Όνομα
Γιάννης
Bike
Suzuki drz400s
Λίγα χιλιόμετρα παρακάτω στάση στο Αμάρι για παραδοσιακό φραπεδάκι.

rYbkAoX.jpg


4rMPSaR.jpg


Η συνέχεια είχαν τα χωριά Δρυγιές και Άνω Μέρος. Εντύπωση μας έκανε η καταπράσινο περιβάλλον και τα τρεχούμενα νερά της περιοχής.
Ακόμη και ασφάλτινα θα πρότεινα ένα πέρασμα από τα χωριά του Αμαρίου.

WtrwINF.jpg


PxJjmJB.jpg


SmzNE31.jpg


7j7c7WN.jpg


Δρυγιανό φαράγγι

M6WOvH0.jpg


Πάνω από το χωριό Άνω Μέρος οι κάτοικοι συντηρούν την Μονή Καλοείδενας με έναν πολύ ιδιαίτερο προαύλιο χώρο, γεμάτο πετρόχτιστα τραπεζοκαθίσματα , ικανά να υποδεχτούν όλο τον οικισμό στο πανηγύρι στις 6 Αυγούστου.

stFiyEZ.jpg


sLkiSsR.jpg


sl3YeHf.jpg


QBEfYZ9.jpg


u0z4Nk0.jpg


Και πηγή με τρεχούμενο νερό.

zfpGbZM.jpg


Η χωματόδρομος που σκαρφαλώνει πάνω από το εκκλησάκι καταλήγει σε αδιέξοδο και η ζέστη δεν βοηθάει την οπισθοχώρηση.

Απέναντι ο Ψηλορείτης
tfckbuf.jpg


sbMCpdK.jpg


Κυκλώνοντας το όρος Κέδρος από την βόρεια πλευρά του περνάμε τον Γουργουθέ και το ανεπτυγμένο Γερακάρι .

Θα μεσολαβήσει άλλο ένα αδιέξοδο προς ένα μοναχικό εκκλησάκι.

GruMKmK.jpg


YVLPDln.jpg


3J1o3KS.jpg


VUWh7Cp.jpg


Ng1J9C8.jpg


Ωστόσο λίγο παρακάτω θα βρεθούμε να κοιτάμε από ψηλά τον Γιους Κάμπο. Η εποχή έχει ντύσει στα κίτρινα το μικρό οροπέδιο.

QKkvmho.jpg


mB9vANl.jpg


kpGsNj9.jpg


2CppZhd.jpg


pZ6xuyU.jpg


wMqCOgf.jpg


LLpqvaC.jpg


ZQjILXX.jpg
 

ts@k

RideWild Team
Μod
Δημοσιεύσεις
479
Ηλικία
30
Περιοχή
Χανιά
Όνομα
Γιάννης
Bike
Suzuki drz400s
Εγκαταλείπουμε τον κίτρινο καμβά και μπαίνουμε στα πεύκα.

NlS2Lpy.jpg


fYFHt8X.jpg


AqOXD8H.jpg


Ενώ συνεχίζουμε προς το χωριό Φρατί.

BgrhDaT.jpg


Τα κοψίματα στο βουνό απέναντι είναι το Φρατιανό Φαράγγι αριστερά και το Κουρταλιώτικο δεξιά.
mFYrb4S.jpg


Το επιβλητικό Κουρταλιώτικο φαράγγι το οποίο διασχίζει και άσφαλτος.
J9h9brX.jpg


Έξω από τα Αγκουσελιανά θα αντιμετωπίσουμε ακόμη ένα κατεστραμμένο σημείο από το ρέμα του χειμώνα.

oQ25Fyl.jpg




7GeHAfh.jpg


WPkZECp.jpg


fKEmExd.jpg


Ένα τελευταίο όμορφο χωμάτινο πέρασμα θα μας βγάλει στα Ρούστικα όπου θα συνεχίσουμε ασφάλτινα πλέον την επιστροφή μας στα Χανιά . (χρωστάω κάτι φώτο)

Στην βαρετή αλλά αναπόφευκτη επιστροφή αναλογίζομαι πόσο εύκολα , δραπετεύοντας όχι πολύ μακριά, ξυπνάει ο νους από κάθε λογής ερέθισμα. Από μια ρακή με έναν φίλο δίπλα στη φωτιά και το πρωινό ξύπνημα υπό τους ήχους της φύσης έως τα εναπομείναντα σημάδια ιστορίας.
Μπορεί να ονειρεύομαι Κοκκάλια, Άγραφα και Γράμμο , παρόλα αυτά κάθε στιγμή εκεί έξω είναι γεμάτη ευχάριστες εκπλήξεις και σίγουρα θα μας ανταμείψει με την απόφαση μας να τριγυρίσουμε. Γ ' αυτό βγείτε με την πρώτη ευκαιρία και ας είναι και στη διπλανή παραλία.

Και αν το φετινό καλοκαίρι σας φέρει εδώ κάτω μην αναλωθείτε μόνο στις πανέμορφες παραλίες , γιατί και η ενδοχώρα έχει να προσφέρει πανέμορφες εμπειρίες.
 

Melatos

WildRider
Δημοσιεύσεις
2.343
Ηλικία
40
Περιοχή
Πατρα
Όνομα
Θεμιστοκλής
Bike
Africa Queen
Τσακάλη, τελικά είσαι μεγάλο τσακάλι!
Ήθελα πολλές φορές να μαρκάρω μέρη του κειμένου σου για να τα παραθέσω και να συμφωνήσω μαζί σου.
Ήταν όμως τόσα πολλά, σχεδόν όλη η βόλτα!
Οπότε.. ΝΑΙ σε όλα!
 

forester

RideWild Team
Admin
Δημοσιεύσεις
5.324
Ηλικία
54
Περιοχή
Περιστέρι
Όνομα
Θοδωρής
Bike
R1200GS 2011
Αυτό ήταν από τα αδιάβαστα που έλεγα πριν λίγο στην αμπάντο -αλά Πασκουάλ- σύνθεση και παραμένει εν πολλοίς έτσι, μιας και τις περισσότερες φώτο δεν τις είδα, τις φαντάστηκα! (.... ακόμα φορτώνουν....)
Ακόμα κι έτσι όμως, ίδρωσα με το άνοιξε πέτρα.... εεεε, πόρτα να διαβώ και κλείσε ξανά μανά στο καπάκι! Το έχω ζήσει πολλάκις στην Ελληνική ύπαιθρο και τελευταία πέρσι στη Νάξο (με τη γυναίκα σε ρόλο θυρωρου :devilish::alien: - κι όποιος επιζήσει), αλλά ρε φίλε σε αποζημιώνει η κατάληξη! Βγει , δε βγει το κομμάτι, αυτό με τις πόρτες έχει ένα σασπένς, πώς να γίνει;:ROFLMAO:
Να 'σαι καλά Γιάννη για τις εικόνες που μας κέρασες! Και με το καλό στα Τζουμάγραφα τα ρηγομελάτα (θα λείπω ακόμα, αλλά πού θα πάει; Θα ανταμώσουμε ξανά σε κάποιο βουνό).
 

TwoWheelsTraveller

WildRider
Δημοσιεύσεις
258
Ηλικία
41
Περιοχή
Chalkis
Bike
XRV 750
FJR 1300
peugeot 2 ( podarato edition )
Ότι και να πω είναι λίγο . . .
Ευχαριστώ για το ταξίδι τη σκόνη και τη σκουριά στις πόρτες . . .
Η φωτογραφία με το δέντρο στο ξημέρωμα , με τον διπλό φωτισμό , όλα τα λεφτά ! ! !
Σίγουρα ομόρφυνε η Μάνα Κρήτη με την περιγραφή σου . . .
Pin !!! ( Για χαρτογράφηση ) .
 

mAthosalas

KEEP it simple...RIDE
RideWild Team
Admin
Δημοσιεύσεις
5.626
Ηλικία
52
Περιοχή
ΧΩΜ
Όνομα
Κώστας
Bike
R1150GSA BumbleBee
Οσες πορτες κι αν φαμε γιατι δεν τις φαγατε μονο εσςις αλλα μεταφερατε κι εδω το σκηνικο ...γουσταρουμε και εμπ1 με γουστα...που λεει κι ενας παλιοφιλος... !!lol!!

Wild φυση Ride εκει μεσα και ετσα με τα απλα γουσταρουμε και προχωραμε... @ts@k οΓιαννε ριξε πραμα στο γυαλι να παίρνουμε μυρουδια απο το Νησι ...ποτέ δεν το χορταινουμε και ναι αμα μας φερει ο δρομος προς τα κατω...καθολου απιθανο μαλιστα...θα παρουμε και τα βουνα!!!!cheers!

Μυριοκέφαλα, Βελονάδο και Αγκουσελιανά , Άμνατος, Γιους καμπος,Φρατί,...αυτα και πολλα αλλα.περιεργα Ονοματα τοπων κρατανε απο Βυζαντινες εποχες?... :read:
Οι φωτο δινουνε αρωμα στο χρωμα του γραπτου και ολοκληρωνεται η βολτα σας με ωραιο τροπο και μεταφερετε και σε μας μια υποψια της χαράς σας...σουπερ λεμε!!!
 
Τελευταία επεξεργασία:

ts@k

RideWild Team
Μod
Δημοσιεύσεις
479
Ηλικία
30
Περιοχή
Χανιά
Όνομα
Γιάννης
Bike
Suzuki drz400s
Μυριοκέφαλα, Βελονάδο και Αγκουσελιανά , Άμνατος, Γιους καμπος,Φρατί,...αυτα και πολλα αλλα.περιεργα Ονοματα τοπων κρατανε απο Βυζαντινες εποχες?...

Δεν έχω ιδέα... Αλλά μέχρι να κατέβετε θα έχω ενημερωθεί!:)
 
Top Bottom