Το Μοτορι Θέλει Δρόμο Ασιατικό Και Μόνο (2019-MGL-RUS-KAZ-KGZ-TJK-UZB-TKM-AZE-ARM-(Artsakh)-GEO-TUR)

Magelanos

WildRider
Δημοσιεύσεις
554
Ηλικία
46
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
my moto
BMW-K1200S
Το τοπίο βέβαια ΜΟΝΑΔΙΚΟ!!!!

Και φτάνουμε στην ποιο πολύ φωτογραφισμένη πινακίδα!!Χαρά μεγάλη όπως και απωθημένο αυτό το σημείο, και η χώρα από το 2014 και την αποτυχημένη προσπάθεια τότε.Αυτοκολλητακι επιβάλετε..Μας έφτασε μέχρι εδώ η μηχανουλα!!!Φεύγουμε γιατί κάνει αρκετό κρύο εδώ..

Κίνα ακόμα δίπλα μας..Φτάνουμε σούρουπο στο ξενοδοχείο, μας είχε κλείσει το τελευταίο δωμάτιο ο Stas από το Guesthouse στο Osh στο Κιργισταν. Είναι με τουρ εδώ και μας περιμένει. Συνάντηση όλα καλά πέφτει και τηλέφωνο από τους τουρίστες ότι έρχονται με τα πράγματα μας. Την βγάλαμε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου για μάσα και κουβέντα. Ήταν τίγκα στους ξένους ταξιδευτές..
 

Magelanos

WildRider
Δημοσιεύσεις
554
Ηλικία
46
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
my moto
BMW-K1200S
9-8-19 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (TJK-Alichur-Αλιτσουρ 104χιλ Sher’s House Inn 30e )Σήμερα στο πρωινό και μιλώντας με τον Stas, μας προτείνει ξενοδοχείο στο Khorong 320χιλ από εδώ περίπου ακολουθώντας τον Μ41. Εμείς βέβαια δεν θα πάμε από τον ¨γρήγορο¨ δρόμο αλλά από Wakhan Valley και παράλληλα σύνορα με Αφγανιστάν. Θα φτάσουμε Khorong μετα από πέντε μέρες περίπου. Θέλουμε απλά ένα έμπιστο ξενοδοχείο για να στείλουμε βαλίτσες πάλι εκεί.

Οπότε η Μόνικα πάει ρεσεψιόν να συνεννοηθεί να πάρουν τηλέφωνο στο ξενοδοχείο εκεί για να περιμένουν δυο βαλίτσες και εμάς μετα από πέντε μέρες. Κλείνουμε το δωμάτιο όλα καλά και τώρα μένει να βρούμε τρόπο να πάνε οι βαλίτσες. Η φιλότιμη ρεσεψιονιστ είπε να περιμένουμε λίγο να ξελασκάρει με αυτούς που φεύγουν και μετα θα πάει με την Μόνικα στο κεντρικό παζάρι όπου υπάρχει και η πιάτσα ταξί να συνεννοηθούν για τα πράγματα.

Ευκαιρία για άραγμα έξω και χάζεμα τους ταξιδευτές!!! Ένα ζευγάρι Γάλλων με δυο ίδια μηχανάκια Royal Enfield Himalayan 400cc ξεκίνησαν από Παρίσι για να φτάσουν Μπαλί μέσω Κίνας!!!!Εδώ άλλος τρελός!!! Ισπανός με την γυναίκα του πάνω στην μάχιμη Ural, το τριροδο Ρωσικό σκυλί, και αυτοί μέσω Κίνας για Πακιστάν και βλέπουν!!!Και αφού όλοι σχεδόν την έκαναν με ελαφρά, ήρθε η στιγμή να πάει η Μόνικα στο παζάρι με την ρεσεψιονιστ να δούμε τι θα γίνει με τις βαλίτσες. Εγώ εδώ να ετοιμάσω πράγματα και μηχανή. Αργήσαν να επιστρέψουν μέχρι να βρουν ταξιτζή για τα πράγματα, και θέλαμε κάρτα ΣΙΜ. 30 ευρώ ο ταξιτζής και την επόμενη μέρα θα είναι τα πράγματα Khorong. Τι να κάνουμε ρε παιδιά δεν υπάρχει άλλη ποιο φθηνή λύση, και για μας το να μην κουβαλάμε τόσο βάρος είναι το σημαντικότερο αυτή την στιγμή.

Με όλα και εκείνα η ώρα έχει περάσει και είμαστε στο καταμεσήμερο. Μια άνοιγμα χάρτη για να αποφασίσουμε για σήμερα το ορεινό χωριό Alichur. Τελευταίος πολιτισμός πριν μπούμε χώμα για Wakhan Valley.. 104χιλ εφικτά για σήμερα, τέτοια ώρα και μάλιστα με τον καιρό να μην μας τα λέει καλά. Φύγαμε Μόνικα πάμε να βάλουμε βενζίνη.Εδώ συναντάμε και ένα πιτσιρικά Ρώσο που θα έκανε Wakhan Valley από Τατζικιστάν μεριά, και μετα από Αφγανιστάν!!! Βενζίνη από υπερυψωμένο βαρέλι με αντλία γέμιζε πενταλιτρα μπουκάλια και γέμιζες!!!

Μπροστά μας από το βενζινάδικο ο κεντρικός μοναδικός δρόμος Μ41 περνά μέσα από Murghab.Διασχίζουμε την μεγαλύτερη πόλη στα Παμιρ το Murghab.

Βγαίνοντας από την πόλη περνάμε πάνω από τον ομώνυμο ποταμό..Αρκετή μαυρίλα με κρύο. Ελπίζω να μην φάμε βρόχα..

Alichur 105χιλ λέει η πινακίδα και 930 η Πρωτεύουσα!!! 
Τελευταία επεξεργασία:

Magelanos

WildRider
Δημοσιεύσεις
554
Ηλικία
46
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
my moto
BMW-K1200S
Σύντομα αρχίζουν να ξεπροβάλουν τα μοναδικά ορεινά τοπία αυτής της χώρας!!!

Άγαλμα λεοπάρδαλης χιονιού όπου ζει στα ορεινά της χώρας!!!

Και άλλους ταξιδιώτες συναπαντάμε. Ένας και μοναδικός δρόμος είναι όλοι από εδώ θα περάσουν. 

Magelanos

WildRider
Δημοσιεύσεις
554
Ηλικία
46
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
my moto
BMW-K1200S
Να και ο Ισπανός με την Ural.Κινείτε αρκετά σιγά και όταν τον περάσαμε η γυναίκα του δίπλα διάβαζε βιβλίο!!!Μια στάση γιατί δεν κράτησε και πολύ η συγκόλληση του σταντ που είχε κάνει ο πιτσιρίκας στο Sary Tash Κιργισταν.Έσπασε πάλι και πρέπει να το δέσω..Εντωμεταξύ μας ξανά περνά ο Ισπανός… Στον κεντρικότατο δρόμο Μ41 είπαμε ότι βρισκόμαστε; μμμμμ!!!!! Πίσω μας..Μπροστά μας..Και η υπέροχη κατάσταση του δρόμου!!!

Να πάλι ο Ισπανός όπου περνώντας τον του φώναζα (όχι το ξέρεις από βέσπα;) αλλά αουτομπαν, αουτομπαν !xaxaΔιακρίνετε ένα σπίτι μπροστά μας.Και η γυναίκα της οικογένειας βοσκών πλένει τα χαλιά στον δρόμο!!!

 

Magelanos

WildRider
Δημοσιεύσεις
554
Ηλικία
46
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
my moto
BMW-K1200S
Άλλη μια οικογένεια βοσκών στο πουθενά.Στο βάθος το Alichur. Φτάσαμε..

Διακρίνουμε τα γνωστά homestay ύπνο στο πάτωμα και τουαλέτα έξω σε μια τρύπα. Πάμε μέχρι τέλος του χωριού και αποφασίζουμε. Εντάξει δεν είναι και κάνα μεγάλο. Στο τέλος του δρόμου διακρίνουμε αριστερά μας μια μεγάλη πινακίδα House Inn και ένα μεγάλο κτήριο σε πορτοκαλί χρώμα που έκανε μπαμ!!! Το θέμα ήταν ότι έκαναν εργασίες στον εξωτερικό χώρο και δεν ξέραμε τι παίζει.

Πάμε να ρωτήσουμε αν λειτουργεί. Ο πατέρας φωνάζει τον γιο που ήξερε πολύ καλά αγγλικά. Μας είπαν ότι σήμερα ανοίγουν και περιμένουν ένα γκρουπ με μηχανές το απόγευμα. Είχε δωμάτιο και είμαστε οι πρώτοι που μπαίνουμε μέσα. Άντε καλό ποδαρικό να έχουμε.

Όντως τα δίκλινα τα είχαν κλείσει και μας δίνει ένα τετράκλινο με δυο μονά και μια διπλή κουκέτα. Όλα ήταν ολοκαίνουρια πραγματικά.Παράθυρο και θέα την μηχανουλα παρκαρισμένη έξω.Είχε κοινόχρηστα ντους εσωτερικά, και τουαλέτες έξω αλλά δεν θα το πιστέψετε!!! Κανονικές λεκάνη και καζανάκι!!! Ουαο και πάλι ουαο!!! Μέσα στην τιμή είναι και το βραδινό και το πρωινό.. Μπανακι ξεκούραση και να ετοιμαζόμαστε για φαΐ.

Στο τελείωμα του φαγητού ακούμε μηχανές να μπαίνουν στο χώρο παρκινγκ και ένα όχημα 4χ4.. μπαίνουν μέσα κουρασμένοι ταλαιπωρημένοι.. αμέσως κατάλαβε η Μόνικα ότι ήταν πολωνοί. Και μάλιστα βλέπουμε να φορά ένας μπλούζα Advfactory. Οι γνωστοί Πολωνοί που διοργανώνουν ταξίδια ανά τον κόσμο και μεταφέρουν τα μηχανάκια από Πολωνία και όπου διοργανώνουν ταξίδια.

Και πιάνοντας κουβέντα μόλις είχαν ένα δυσάρεστο γεγονός, ο ένας οδηγός τους σε κάποια προσπέραση αυτοκίνητου πέφτει σε ένα μεγάλο σαμάρι με αποτέλεσμα να τον πετάξει εκτός δρόμου και να χτυπήσει σε βράχο. Έσπασε λεκάνη και μεταφέρθηκε Khorong στο νοσοκομείο. Θα πάει αύριο ο οδηγός του τζιπ με δυο άτομα ακόμα στο νοσοκομείο για να του πάνε κάποια πράγματα, αλλά και να κανονίσουν την μεταφορά του στην Πολωνία αφού θα χρειαστεί επέμβαση και καλό είναι να την κάνει εκεί. Το κακό μπορεί να συμβεί ανά πασά στιγμή ακόμα και αν είσαι έμπειρος.. Αποσυρθήκαμε αργά για ύπνο αφού είχαμε πιάσει τις ταξιδιωτικές ιστορίες..
 
Τελευταία επεξεργασία:

Magelanos

WildRider
Δημοσιεύσεις
554
Ηλικία
46
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
my moto
BMW-K1200S
10-8-19 ΣΑΒΒΑΤΟ (TJK-Alichur-Αλιτσουρ 0χιλ Sher’s House Inn 30e )

Σήμερα σηκωθήκαμε λίγο κουρασμένοι, ο καιρός μια ήλιο, μια συννεφιασμένος και κάνει αρκετό κρύο, σε 4.000μ βρισκόμαστε λογικό.. Παίρνουμε τα χάπια μας για το υψόμετρο και την απόφαση για άλλη μια νύχτα εδώ. Τι θα κάνουμε; Κουβέντα με τους Πολωνούς και μια μικρή βόλτα με τα πόδια έξω εδώ για να περάσει η ώρα.

Η γυναίκα της οικογένειας βγάζει ψωμάκι φρέσκο από τον φουρνο.

Έχουμε και λέμε. Πέντε κατσίκια και ένα πρόβατο χάχα..Ο υπέροχος ξενώνας μας..Φτιάχνουν αυλάκια φέρνοντας το νερό από ποτάμι κοντά σε σημείο που θέλουν να χτίσουν.Φτιάχνουν με χώμα και νερό τετράγωνους λασπολιθους..Και χτίζουν. Όλα με τα χέρια φυσικά..Ένα κυβερνητικό κτήριο δίπλα.Και κάποια λιγοστά σπίτια..Η πινακίδα του ξενώνα πάνω στον Μ41.. 
Τελευταία επεξεργασία:

Magelanos

WildRider
Δημοσιεύσεις
554
Ηλικία
46
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
my moto
BMW-K1200S
Ο ξενώνας όπως φαίνεται από τον δρόμο και αποκλείεται μη δώσεις σημασία με τέτοιο έντονο χρώμα.

Ο Μ41 (Pamir Highway)..Λίγες ψιχάλες φέρνει ο αέρας και στο βάθος εμφανίζεται ουράνιο τόξο!!! Οι καιρικές συνθήκες εδώ αλλάζουν γρήγορα.Ο ποταμός Gunt περνά δίπλα από το χωριό.Αποσυρόμαστε στον ξενώνα ήρθε η ώρα του φαγητού..Γενικά από φαγητό εδώ μόνο οι ξενώνες προσφέρουν, υπάρχουν ελάχιστα παντοπωλεία, βενζινάδικο όχι, αλλά άμα ρωτήσετε για βενζίνη θα σας φέρουν.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Magelanos

WildRider
Δημοσιεύσεις
554
Ηλικία
46
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
my moto
BMW-K1200S

11-8-19 ΚΥΡΙΑΚΗ (TJK-Langar-Λανγκαρ 123χιλ Hostel BEHRUZ 30e )

Πολύ καλος ο καιρός σήμερα και σιγά, σιγά, ετοιμαζόμαστε να φύγουμε. Παρέα με τους Πολωνούς που μας χαζεύουν..

Τελευταίες φωτώ όλοι παρέα..

Ένα άγχος το έχω σήμερα μιας και ξεκινά το χωμάτινο κομμάτι για Wakkan Valley..Μας καθησυχάζουν όμως οι Πολωνοί λέγοντας μας όλα θα πάνε καλά, δεν μασάτε!!!Αντίο Alichur..Το γεφυράκι έξω από την πόλη με το Μ41 να χάνεται στα πανύψηλα βουνά!! 

Magelanos

WildRider
Δημοσιεύσεις
554
Ηλικία
46
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
my moto
BMW-K1200S
Σε λίγο βάση GPS θα πρέπει να στρίψουμε και να αρχίσουμε το off-road..

Και το χωμάτινο κομμάτι προς τη περιβόητη κοιλάδα Wakkan έχει ξεκινήσει.Βρίσκοντας μια μικρή λίμνη κάνουμε στάση και χάνουμε την μπάλα από τον αντικατοπτρισμό στα ήρεμα νερά της!!!

Και στο πουθενά και τίποτα η χαιρετούρα καλά κρατεί!!!Φτάνουμε στο πρώτο φυλάκιο ελέγχου!!Όλα καλά και γρηγορά μιας και οι φωτοτυπίες σε όλα τα έγραφα κάνουν αρίστη δουλειά..

Και ποτάμι μπροστά μας.. Η άγρια φύση εδώ καλπάζει!!! 

Magelanos

WildRider
Δημοσιεύσεις
554
Ηλικία
46
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
my moto
BMW-K1200S
Κατεβαίνει η Μόνικα στα δύσκολα.

Βλέποντας έναν τεράστιο βράχο στην κύτη του ποταμού, κάναμε μια στάση και αράξαμε για λίγο στην σκιά του μιας και δεν βρίσκεις πουθενά αλλού.Δεν κάτσαμε πολύ μιας και το κουνούπι έκανε πάρτι βλέποντας μας.Άλλη μια στάση σε ένα όμορφο σημείο!!! 

Magelanos

WildRider
Δημοσιεύσεις
554
Ηλικία
46
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
my moto
BMW-K1200S
Κινούμαστε συνέχεια 3.700μ με 4.000μ υψόμετρο.Στάση σε ένα σημείο όπου δεν μπορείς να περιγράψεις αυτό που βλέπεις με λόγια..Ανεβαίνω λίγο ποιο ψηλά για να έχω πανοραμική θέα.Η Μόνικα δίπλα στην μηχανή και πίσω τα πανύψηλα βουνά..Και κάτω το ποτάμι κυλά μέσα στο φαράγγι..

Μια στάση για να γεμίσουμε φρέσκο νεράκι που ρέει άφθονο εδώ.Έχουν σταματήσει μια οικογένεια ξένοι με καμπερ για τον ίδιο λόγο..

 

Magelanos

WildRider
Δημοσιεύσεις
554
Ηλικία
46
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
my moto
BMW-K1200S
Η θέα τα σπάει για ακόμη μια φορά!!!Ωπα τι έγινε εδώ;

Στο βάθος διακρίνεται η κοιλάδα!!!

Σταματάμε να αράξουμε λίγο πριν μπούμε στο χωριό για διανυκτέρευση.

Τι άλλο; Απόλαυση θέας!!!Τα πάντα γίνονται με τα ζώα εδώ..

Συνεχίζουμε γιατί έχουμε και το ψάξιμο για ύπνο. Τρώμε μια ήττα προσεγγίζοντας το χωριό για την ήττα!! Επειδή ερχόμαστε από ύψος και το χωριό είναι χτισμένο δίπλα στο ποτάμι, υπήρχε έντονη κατηφόρα με πολύ κλειστές φουρκέτες. Λίγο φρένο να πατούσες παραπάνω το γλίστρημα το είχες για πλάκα. Πρώτη φορά ίδρωσα από το ξεκίνημα της χωμάτινης διαδρομής.

Στην είσοδο του χωριού και στον πρώτο ξενώνα συναντάμε το ζευγάρι των Ισπανών με την URAL.. Χαρά μεγάλη και μας είπαν να κάτσουμε εδώ είναι οκ. Το θέμα είναι δεν είχε τίποτα δίπλα. Πχ κάποιο μαρκετ αν χρειαστούμε κάτι. Και αυτοί λένε ότι εκεί πάνε, έχει ποιο κάτω με τα πόδια. Ωραία πάμε να δούμε τι παίζει και αν δεν βρούμε κάτι θα επιστρέψουμε.

Τελικά το μίνι μαρκετ ήταν και Guest House από πάνω. Είδαμε και μια άλλη μηχανή παρκαρισμένη με Ισπανό αναβάτη. Αράξαμε εδώ αφού ήταν και το μοναδικό μαγαζι που έβρισκες τα απαραίτητα.. Η βραδιά πέρασε ωραία με ταξιδιωτικές εμπειρίες αφού στην παρέα προστέθηκε και ένα ζευγάρι ποδηλάτες!!!
 
Top Bottom