Στην Δημοκρατία ΔΕΝ υπάρχουν αδιέξοδα [ Ερύμανθος ]

Melatos

WildRider
Δημοσιεύσεις
2.343
Ηλικία
40
Περιοχή
Πατρα
Όνομα
Θεμιστοκλής
Bike
Africa Queen
Μπορεί στη Δημοκρατία να μην υπάρχουν αδιέξοδα, καθότι όλα ή σχεδόν όλα μπορούν να επιλυθούν μέσω διαδικασιών που εξασφαλίζουν το κοινά αποδεκτό τελικό αποτέλεσμα, στα βουνά όμως υπάρχουν αδιέξοδα, και δυστυχώς η προσπέλαση τους πρακτικά είναι αδύνατη, ευτυχώς όμως στα αδιέξοδα αυτά υπάρχουν συνήθως ομορφιές, κρυφές από αυτούς που δεν τολμούν!



Μιλώντας για τόλμη, δεν νοείται το σθένος, αλλά η παραδοχή ότι ο δρόμος που θα πάρεις δεν οδηγεί πουθενά! Κυριακή, βουνό και σχόλη, να ήταν η βδομάδα όλη, και υπό τους διασκευασμένους στίχους της Αλίκης Βουγιουκλάκη, ο @Maik® και εγώ βρεθήκαμε στην περιοχή της Μαυρομανδήλας, πάνω από την πόλη των Πατρών, έτοιμοι να προσεγγίσουμε όσο το δυνατόν χωμάτινα τον Ερύμανθο.



Από το Πετρωτό και την Κρυσταλλοπηγή, βρεθήκαμε πάνω από την Χαλανδρίτσα, και από εκεί περιμετρικά του εγκαταλελειμμένου φιλόδοξου σχεδίου του Αυτοκινητοδρομίου Πατρών, φθάσαμε στο χωριό Ελληνικό και έπειτα στον Κούμαρη. Λίγους μήνες πριν, μοιραζόμουν με κάποιους φίλους ένα στιγμιότυπο οθόνης από χάρτη που έδειχνε ένα σημείο πάνω από το χωριό Κούμαρης, όπου ο δρόμος εξαφανιζόταν και επανεμφανιζόταν λίγο μετά για να καταλήξει στο επόμενο χωριό, το Καλούσι! Τι καλύτερο λοιπόν να εξερευνήσουμε με τον @Maik® εάν οι διαδικτυακές ανησυχίες πραγματώνονται στην ζωή εκεί έξω.

Και ναι, βγήκαμε Καλούσι, αφού πρώτα σταθήκαμε στο ξέφωτο πάνω από το χωριό, να αγναντέψουμε την Πάτρα και το Παναχαϊκό! Συνεχίσαμε για Αλποχώρι, όχι όμως από τον σύντομο χωματόδρομο αλλά από έναν σχεδόν παράλληλο πιο ψηλά και πιο κοντά στις απόκρημνες πλαγιές του βουνού των Ημίθεων.

ljatNB9.jpg


XvGykWk.jpg


R2LQ2kt.jpg


Λίγο πριν το Αλποχώρι, φθάνουμε στο γνωστό ξωκλήσι που υπάρχει πάνω στο τρίστρατο. Ήρθε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου για να οδηγήσουμε στην τρίτη στράτα, αυτή που φαινομενικά οδηγεί προς το βουνό! Μετά από το άνοιγμα τριών αυτοσχέδιων πορτών και την συνάντηση με έναν μοναχικό κυνηγό φθάσαμε στο τέλος του χωματόδρομου.

Και αυτό είναι που αντικρύζει κάποιος στα 1100 μέτρα.

SkCS19A.jpg


Δεν έχει σίδερα η καρδιά σου να με κλείσει, δεν έχει σίδερα για να με φυλακίσει θα τραγουδούσε κάποτε αυτό το ταπεινό AX-1, αλλά λογικά ο Τσοπάνης είχε άλλη γνώμη και το φυλάκισε μια για πάντα στην εσχατιά του Ερυμάνθου να ατενίζει από ψηλά τα άλλα δίτροχα που ροβολάνε λέφτερα στα αχαϊκά χώματα!

m9XZrwn.jpg


Μπορεί να είναι το τέλος του δρόμου, είναι όμως ταυτόχρονα και η αρχή του μονοπατιού. Και μιλάω για το μονοπάτι που ανεβαίνει μέχρι το Κόκκινο Διάσελλο, ανάμεσα στον Ωλενό και την Μουγγίλα, τις δύο ψηλότερες κορφές του Ερυμάνθου, και έπειτα καταλήγει στην Τσαπουρνιά. Είναι το μονοπάτι από το οποίο, όπως μας είπε και ο κυνηγός που συναντήσαμε, δύο χρόνια πριν , ξεπήδησαν δύο μοτοσυκλέτες, πιο μικρές από τις δικές μας! Ακούγοντας αυτό, και κοιτάζοντας τη στενότητα του μονοπατιού, που σχεδόν το έκανε ανύπαρκτο, αν αυτό ήταν αλήθεια, τότε μιλάμε για trial μοτοσυκλέτες και σίγουρα πρέπει να γνωρίσουμε από κοντά τα δύο αυτά αλάνια!

wmRDdsU.jpg


nzA32VA.jpg


HR1BMdA.jpg


Κατηφορίζουμε για το χωριό Αλποχώρι, που έλκει την ονομασία του από τον μυθικό Γίγαντα Άλπο. Σειρά έχει τώρα ένα άλλο αδιέξοδο, ωπά ωπά, έχουμε κατοχυρωμένη ονομασία για τέτοιου είδους περιπτώσεις « Σμούρκ», παμέ λοιπόν ολοταχώς για το επόμενο «Σμουρκ».

ZufPEoQ.jpg


Μήπως είναι πύλη για ταξίδι στο χωροχρόνο?

o4KiVLQ.jpg


4jOT8jk.jpg


yMe98Ne.jpg


Sze7plS.jpg


Μετά τις εγκαταλελειμμένη κατασκήνωση, στο χωματόδρομο που οδηγεί για το Καλέντζι, υπάρχει αυτοσχέδια μεταλλική ταμπέλα που ενημερώνει για τον Άγιο Χριστόφορο! Ξεκινώντας την ανάβαση αφήνουμε πίσω μας τη διχάλα που οδηγεί στο ξωκλήσι και συνεχίζουμε για να βρεθούμε έκπληκτοι μπροστά από τον σχετικά άγνωστο καταρράκτη του Κάκαβου. Αφού παρακολουθήσουμε για λίγο, με δέος, το πίπτων ύδωρ, συνεχίζουμε, αφού αυτό επιτάσσει το στίγμα!

u2qBKtc.jpg


u1rDZrN.jpg


Mai4NGa.jpg


WvUTSfa.jpg
 

Melatos

WildRider
Δημοσιεύσεις
2.343
Ηλικία
40
Περιοχή
Πατρα
Όνομα
Θεμιστοκλής
Bike
Africa Queen
Λίγο μετά, η ακατέργαστη πέτρα θα δώσει τη θέση της σε πελώρια έλατα, με μια γλυκιά και ανάλαφρη λάσπη που προκαλούσε απανωτά παιχνιδίσματα της ουράς. Το κερασάκι σε αυτήν την γλυστερή τούρτα, ήταν η στάνη στο τέλος του Σμουρκ στα 1450μ. Την στάνη συνόδευε μικρή, μερακλίδικη καλύβα, με ξεχωριστό αποχωρητήριο όλα τυλιγμένα από μια καταπράσινη χλόη, πασπαλισμένη επιμελώς από κατάλευκο χιόνι. Είμαστε κάτω από την τρίτη ψηλότερη κορφή του Ερυμάνθου, τον Προφήτη Ηλία. Μαγικό το τοπίο, ο Ωλενός και η Μουγγίλα σε απόσταση αναπνοής και σίγουρα πρέπει το καλοκαίρι να ξαναέρθουμε για μια διανυκτέρευση!

uQYEILu.jpg


7xietab.jpg


S90gspG.jpg


cbyDxHc.jpg


XhJthIZ.jpg


o7t7wEV.jpg


QA2fUB5.jpg


Dx0Q7wI.jpg


iwnmAXk.jpg


IVQKxfc.jpg


CC32KV6.jpg


Drt2HN7.jpg


y6RqC8x.jpg


SuJCsHf.jpg


Στην κάθοδο θα στρίψουμε για το ξωκλήσι του Άγιου Χριστόφορου, θα περάσουμε μια συστάδα, στανών-εξοχικών κατοικιών και θα αντικρύσουμε το ξωκλήσι κρεμασμένο στην άκρη του γκρεμού. Ο αέρας φυσάει μανιασμένα, η πόρτα είναι κλειδωμένη και αναγκαστικά θα συνεχίσουμε την Κυριακάτικη μας εξερεύνηση.

SuyXWaw.jpg


ncYEGh1.jpg


U6KZGBa.jpg


f8c6hHB.jpg


Ο δυνατός Νοτιάς έφερε και αιωρούμενη σκόνη, δημιουργώντας μια θολούρα στο τοπίο και ενισχύοντας αυτή που έχουμε στο μυαλό μας!

oLNhtKd.jpg


Όταν εκμεταλλεύεσαι στο έπακρο τα υλικά που σου δίνει ο τόπος

c4Pvo4K.jpg


Επάνοδος στο δρόμο για το Καλέντζι και περνώντας έξω από αυτό θα συνεχίσουμε για το Κουμπέρι και εν συνεχεία για την Δροσιά! Από εκεί θα πάρουμε τον δρόμο για τον αυχένα, πάνω στον οποίο βρίσκεται ο Άγιος Κωνσταντίνος! Εκεί είναι που ο @Maik® ενημερώνεται από εμένα ότι θα πρέπει να πληρώσει λόγω του ότι αλλάξαμε νομό, όχι όμως λόγω προστίμου, αλλά λόγω συσσωρευμένης πείρας, γιατί τώρα τελευταία είναι της μόδας να πληρώνεσαι, όταν περνάς τα σύνορα. Γκουχ, γκουχ πνίγηκα απ΄την χολή!

OLV9am2.jpg


cEpdfFW.jpg


IDgKCTJ.jpg


Οι βλέψεις για περιπλάνηση στο Σκιαδοβούνι, που αποτελεί ουσιαστικά συνέχεια του Ερυμάνθου, διακόπτονται από το μαύρο ουράνιο σεντόνι που έρχεται από Δυσμάς! Από κοινού απόφαση για επιστροφή αφού προμηνύεται πνιγμός από την επερχόμενη βροχή.


Ξανά πίσω στη Δροσιά ή αλλιώς Μπροστοβίτσι, και από εκεί μέσω ενός αργιλώδους δασικού χωματόδρομου βγαίνουμε στην τεχνητή λίμνη Ντασκά ανάμεσα στην Ερυμάνθεια και το Βελημάχι! Από εκεί μέσω του οικισμού Κυπαρίσσι, θα βγούμε στα Κριθαράκια. Ένας παράπλευρος δρόμος του χωριού, μετά τα τελευταία σπίτια, θα γεμίσει με αμφιβολίες τον Μάκη για την διαπερατότητα του, και θα μου κάνει την συνήθη πλέον ερώτηση: Βγαίνει από εδώ? Ναι ρε Μάκη, για να το έχω βάλει στο στίγμα βγαίνει. Δε φταίω όμως εγώ που ο Γκούγκλης δεν ενημέρωσε τους χάρτες του, αφού το μέρος έχει πλημμυρίσει από τα νερά του ποταμού Πείρου, τα οποία συγκρατεί το φράγμα, δημιουργώντας την νεοσυσταθείσα τεχνητή λίμνη Αστερίου.

vDjBjmy.jpg


vxQtsva.jpg



Ο -111- μισή ανάσα από εμάς, και άλλη μια ολόκληρη η πόλη των Πατρών. Μεσημέρι έγκαιρα στο σπίτι, να κάθομαι στο τραπέζι, ακριβώς την στιγμή που άνοιξε η πήλινη γάστρα, για να ξεπροβάλλει το αχνιστό γιουβέτσι, που στα έγκατα του έκρυβε το κοκκινιστό μοσχαράκι!



Ραντεβού στα Βουνά!
 

forester

RideWild Team
Admin
Δημοσιεύσεις
5.324
Ηλικία
54
Περιοχή
Περιστέρι
Όνομα
Θοδωρής
Bike
R1200GS 2011
Να, αυτά τα δημοκρατικά με τα πίπτοντα ύδατα και το μοσχαράκι της γάστρας στο τέλος, αυτά είναι που δε μπορώ!

!cheers!
Είστε αστείρευτοι και μας κάνετε να θέλουμε όλοι Αχαΐα!
 

TwoWheelsTraveller

WildRider
Δημοσιεύσεις
258
Ηλικία
41
Περιοχή
Chalkis
Bike
XRV 750
FJR 1300
peugeot 2 ( podarato edition )
Καταρράκτες , Άγιοι , Νερό και Πέτρα !!!

Πόσο τέλεια συνυπάρχουν στο λόγο σου !!!

Τα καταβρόχθισα όλα ευχάριστα και ακόρεστα . . .

με επίγευση γιουβέτσι !!!!!!!

!cheers!
 

Melatos

WildRider
Δημοσιεύσεις
2.343
Ηλικία
40
Περιοχή
Πατρα
Όνομα
Θεμιστοκλής
Bike
Africa Queen
Αυτό με το γιουβέτσι στο τέλος είναι η αρχή μιας νέας εποχής για τα Μοτο στέκια γραπτού λόγου!
Είπα να ακολουθήσω, την διαπίστωση που έκανε ο @Vrasidas , σε μια κατ'ιδίαν συζήτηση που είχαμε, και η οποία αναφερόταν στην επιτυχία που μπορεί να έχει μια δημοσίευση όταν εμπεριέχει κώλ@υς ή κανα κοτόπουλο στο φούρνο... :unsure: :LOL::LOL::LOL::LOL:
Κώλ@ δε βρήκα πρόχειρο και έβαλα γιουβέτσι!
 

Ο Μυστήριος.

Ενέδωσα στην γοητεία της "Πομωνας"..😂
WildRider
Δημοσιεύσεις
960
Ηλικία
50
Περιοχή
East of Athens
Όνομα
George
Bike
BMW R1100GS
Δεν είναι η δόξα,
Δεν είναι τα λεφτά,
Ειναι του δρομου (βουνού) η χαρά!!
Μακάρι να είχαν όλα τα Κυριακάτικα πρωινά μας τόσο οξυγόνο.. (y)
(αλλά κ λίγο γιουβετσακι στο πήλινο.. !!hahaha)
 

forester

RideWild Team
Admin
Δημοσιεύσεις
5.324
Ηλικία
54
Περιοχή
Περιστέρι
Όνομα
Θοδωρής
Bike
R1200GS 2011
Είπα να ακολουθήσω, την διαπίστωση που έκανε ο @Vrasidas , σε μια κατ'ιδίαν συζήτηση που είχαμε, και η οποία αναφερόταν στην επιτυχία που μπορεί να έχει μια δημοσίευση όταν εμπεριέχει κώλ@υς ή κανα κοτόπουλο στο φούρνο... :unsure: :LOL::LOL::LOL::LOL:
Κώλ@ δε βρήκα πρόχειρο και έβαλα γιουβέτσι!
Στο φου μπου και στο ίνστα, ισχύει ! Ό,τι είπε ο Βρας!:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
 

rigas

RideWild Team
Admin
Δημοσιεύσεις
3.379
Ηλικία
45
Περιοχή
Aίγιο
Όνομα
Σπυρος
Bike
Yamaha T7
Honda Super Blackbird
Καλα....εμεις απο Αιγιο δεν μασαμε απο πετρα,βουνά και ωραια λογια...τα εχουμε φαει με το κουτάλι......Αυτό που θα ηθελα να μαθω είναι πρωτα,αν το προστιμο ή αλλιως η πληρωμη για αλλαγη συνόρων,ειναι για αυτά τις χώρας ή του νομού και δεύτερον αν η χολή ειναι η παραδοσιακή η κόκκινη ή βγαινει και σε αλλα χρωματα?...Ευχαριστώ και καλά υψόμετρα να εχουμε..!

 

Melatos

WildRider
Δημοσιεύσεις
2.343
Ηλικία
40
Περιοχή
Πατρα
Όνομα
Θεμιστοκλής
Bike
Africa Queen
Αυτό που θα ηθελα να μαθω είναι πρωτα,αν το προστιμο ή αλλιως η πληρωμη για αλλαγη συνόρων,ειναι για αυτά τις χώρας ή του νομού
Ξεκινάω την καριέρα μου με αλλαγή νομού, δεν είμαι τόσο έμπειρος για αλλαγή χώρας! :LOL: :LOL: :LOL:
αν η χολή ειναι η παραδοσιακή η κόκκινη ή βγαινει και σε αλλα χρωματα?
Όχι, όχι, η παραδοσιακή είναι αυτή που αγαπήσαμε. Αυτή που είναι μέσα σε μπουγάτσα:LOL::LOL::LOL::LOL::LOL:
 

Melatos

WildRider
Δημοσιεύσεις
2.343
Ηλικία
40
Περιοχή
Πατρα
Όνομα
Θεμιστοκλής
Bike
Africa Queen
Κάθε εκδρομικό σου, "μυρίζει θαύμα γεύση" σαν τη νέα φυτίνη:)
Να σαι καλά @dhmhtrhs γιατί ο @rigas έχει άλλη γνώμη.
Κάθε φορά μου λέει ότι μυρίζει Θάνατο!:unsure::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
 

ts@k

RideWild Team
Μod
Δημοσιεύσεις
479
Ηλικία
30
Περιοχή
Χανιά
Όνομα
Γιάννης
Bike
Suzuki drz400s
Από κοινού απόφαση για επιστροφή αφού προμηνύεται πνιγμός από την επερχόμενη βροχή.

Δηλαδή αυτό δε θα το σχολιάσει κανείς? Ρε συ τι πάθαμε ...πολύ δημοκρατία πλάκωσε. Που είναι οι μελάτες αποφάσεις που όλοι αγαπήσαμε?
 
Top Bottom