Καρφί για Corfu

Melatos

WildRider
Δημοσιεύσεις
2.343
Ηλικία
40
Περιοχή
Πατρα
Όνομα
Θεμιστοκλής
Bike
Africa Queen


Οι

dMauGme.png

Την ασφάλτινη (σχεδόν), τριήμερη εξόρμηση
στο νησί των Φαιάκων
με τίτλο

m3rsKSN.jpg


 

Melatos

WildRider
Δημοσιεύσεις
2.343
Ηλικία
40
Περιοχή
Πατρα
Όνομα
Θεμιστοκλής
Bike
Africa Queen
Με το καλοκαίρι να φθάνει στη δύση του, την διάθεση να παραμένει ανοιξιάτικη και την τσέπη να χειμωνιάζει, μια γρήγορη τριήμερη απόδραση, σε κάποιο νησί του Ιονίου, με την μοτοσυκλέτα και το έτερο ήμισυ φάνταζε ιδανική, σχεδόν ονειρική, αλλά με προϋποθέσεις.

Όσες φορές και αν ανέφερα την λέξη Κέρκυρα σε φίλους και συναδέλφους, όλοι είχαν να μοιραστούν μαζί μου, μια ιστορία από κάποια πενταήμερη πριν πολλά πολλά χρόνια. Και επειδή εγώ δεν πήγα πενταήμερη στο εν λόγω νησί, είχα αγωνία για την εντύπωση που θα έκανε στα ενήλικα και νηφάλια μάτια μου, αφού όλες οι προηγούμενες εφηβικές ιστορίες περιείχαν άφθονες ποσότητες αλκοόλ , σερβιρισμένου ποικιλοτρόπως γύρω από κάποια πισίνα ξενοδοχείου.

Η πρόσκληση για επίσκεψη στο νησί από τον Βασίλη και την Κατερίνα δεν έπρεπε να περάσει ανεκμετάλλευτη. Το καινούριο τους επιχειρηματικό τόλμημα, ένα ταχυφαγείο με έμφαση στο πλούσιο ελληνικό πρωινό και στα μαγειρευτά φαγητά της μεσογειακής κουζίνας, αλλά και ένα σπίτι ακριβώς στην καρδιά της παλιάς πόλης, ανάμεσα στα πολύβουα παραδοσιακά καντούνια, ήταν άκρως δελεαστικοί πειρασμοί για να μπορέσει να αρνηθεί κάποιος την πρόσκληση!

H Corfu, παράφραση από την ονομασία Κορυφώ, που αποδόθηκε στο νησί κατά την Βυζαντινή περίοδο λόγω των δύο κορυφών που φαίνονται από μακριά όταν κάποιος προσεγγίζει το νησί, είναι ένα μέρος πανέμορφο, που λόγω του φυσικού κάλους αλλά και της γεωστρατηγικής του θέσης στο Ιόνιο Πέλαγος, αποτέλεσε μήλον της έριδος για πολλούς πολιτισμούς και εθνικότητες. Η εναλλαγή αυτή, ανάμεσα στους αλλοδαπούς κατακτητές της, δημιούργησε ένα πολυπολιτισμικό cocktail, με εμφανείς επιρροές στην αρχιτεκτονική, την μουσική, το φαγητό αλλά και την ντοπιολαλιά. Με το πέρασμα των χρόνων, όλα αυτά μπήκαν στο χωνευτήρι, όπως γίνεται πάντα άλλωστε, με αποτέλεσμα το σήμερα.


Είναι το προτελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου και ευτυχώς οι απαγορευτικά υψηλές θερμοκρασίες έχουν υποχωρήσει. Αυτό θα βοηθήσει αρκετά στο ταξίδι, το οποίο πρέπει να πραγματοποιηθεί πρωινές προς μεσημβρινές ώρες. Αυτό που δε θα βοηθήσει καθόλου είναι το πίσω τακουνάτο λάστιχο, που η φθορά του και η φόρτιση του από την συνισταμένη του βάρους της συνοδηγού και της μπαγαζιέρας, θα το κάνει να ακούγεται σαν να περνάει ερπυστριοφόρο. Η βουή του ήταν αισθητά ανυπόφορη, ακόμα και οι ωτασπίδες δεν κατάφεραν να αμβλύνουν την ενόχληση. Ήθελεστα και παθέστα, ας έβαζα ασφάλτινα αν ήθελα.


Το ταξίδι προς την Ηγουμενίτσα θα γίνει από την παλιά εθνική Αντιρίου-Ιωαννίνων, όπου στο ύψος της Άρτας θα λοξοδρομήσουμε, παίρνοντας τον δρόμο για της Πάργας τον ανήφορο, αποφεύγοντας την κανέλα και το γαρύφαλλο αφού λίγο πριν συνεχίσαμε παίρνοντας για οικονομία χρόνου τον δρόμο που καταλήγει στο λιμάνι μέσω του χωριού Καρτέρι.

Έχοντας προσπεράσει αμέτρητα αυτοκινούμενα αλλά και υπερφορτωμένες κούρσες με βαλκανικές πινακίδες φθάνουμε Ηγουμενίτσα, η οποία σφύζει από μετακινούμενους τουρίστες και τράκτορες έτοιμους να φύγουν για Ιταλία και να διασχίσουν την Ευρώπη. Από μοτοσυκλέτες ψόφια τα πράγματα. Το λιμάνι που επιλέχθηκε για αποβίβαση ήταν η Λευκίμη προκειμένου να μειωθεί ο χρόνος μέσα στο καράβι αλλά και να γνωρίσουμε το νησί οδηγώντας το, από το νότιο άκρο του.

Ηγουμενίτσα

YR0IZhF.jpg


CNf1OIL.jpg


B7casaC.jpg


Ήδη από τα πρώτα χιλιόμετρα, παίρνεις δείγμα για το τι θα ακολουθήσει. Μικρά χωριά, πνιγμένα στο πράσινο της μεσογειακής χλωρίδας, με σπίτια που ακολουθούν ένα σχετικά παρόμοιο μοτίβο, χωρίς να λείπουν και οι παραφωνίες του σύγχρονου τρόπου δόμησης. Δε λείπουν οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες του παρελθόντος που κυριολεκτικά γλείφουν την θάλασσα με την ανάλογη αισθητική τους. Το οδικό δίκτυο του νησιού είναι σε σχετικά καλή κατάσταση με κύριο χαρακτηριστικό την σχεδόν λεία σε όψη αλλά και αίσθηση πίσσα , η οποία όταν ανεβάζει θερμοκρασία λόγω ζέστης δημιουργεί και την αντίστοιχη αίσθηση “σαπουνιάσματος” στην επαφή του ελαστικού με αυτήν. Νταξ δικαιολογημένα, τα έχουμε ξαναγράψει, δεν έχουν περάσει ούτε εκατό χρόνια από τότε που πρωτοέπεσε άσφαλτος σε τούτο εδώ το ρημαδότοπο, που θα πάει κάποια στιγμή θα μάθουμε να φτιάχνουμε δρόμους και με τον σωστό τρόπο και με τα σωστά υλικά!

Έξω από τις Μπενίτσες στο δρόμο για την πόλη της Κέρκυρας, έχει αρχίσει να ξεπροβάλλει απέναντι ακριβώς η Αλβανική ακτογραμμή.

bOVlOSv.jpg


Ewzs50W.jpg


Πρώτη στάση στα Γουβιά, ένα προάστιο της πόλης της Κέρκυρας, εκεί που ο Βασίλης και η Κατερίνα έχουν το μαγαζί τους! Food for the soul, η ονομασία και η αλήθεια είναι ότι χόρτασε όχι μόνο η ψυχή, αλλά και το μάτι και το στομάχι και όλα, αφού η Κατερίνα, μαγείρισσα-chef όπως θες πεσ'το, χρόνια στο χώρο, βάλθηκε να μας απλώσει στο τραπέζι μας σχεδόν ολόκληρο τον κατάλογο του μαγαζιού.

Εξασφαλίζοντας λοιπόν ότι το αρκούδι είναι χορτάτο και μπορεί να οδηγήσει κατευθυνθήκαμε στην καρδιά της παλιάς πόλης για να βρούμε το σπίτι όπου θα φιλοξενούμασταν. Όπως έχω ξαναγράψει και στο παρελθόν, always trust the locals, και αυτή τη φορά, προτάσεις για την τριήμερη αυτή εξόρμηση μας θα έπαιρνα από τον φίλο Αλέξανδρο, παλιό συμμαθητή, με καταγωγή από το νησί και ένα τρόπο διακοπών που σίγουρα σε κάνει να θες να ζητήσεις συμβουλές από αυτόν. Η παλιά πόλη είναι ένα απέραντο μουσείο. Αυτή ήταν η απάντηση του όταν τον ρώτησα, που να βολτάρω με τα πόδια. Και είχε δίκιο. Παρόλο που μεγάλο μέρος της παλιάς πόλης καταστράφηκε από βομβαρδισμούς των Γερμανών κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, εντούτοις ένας σημαντικός πυρήνας κτιρίων κατάφερε να διασωθεί και να αποτελεί μια οικιστική χρονομηχανή που σε πάει πίσω στο χρόνο.

Αν και τα περισσότερα από τα μνημεία είναι υπολείμματα θεσμών που έχουν πλέον ξεφτίσει, όπως η Βασιλεία, δεν παύουν να αποτελούν το κάτι το διαφορετικό, κάτι που έχει μείνει σχεδόν αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου, με τρόπο που σε κάνει να ανατρέχεις πίσω σε αυτόν , και να αποτελείς μέρος του σκηνικού που έχεις φτιάξει νοητά!

Η τοποθεσία του σπιτιού που θα φιλοξενούμασταν αποτέλεσε ιδιαίτερη έκπληξη αφού ήταν ακριβώς στην καρδιά της παλιάς πόλης και συγκεκριμένα πίσω από το πεντοφάναρο, που δεν είναι άλλο, από έναν στύλο με πέντε φανούς! Η ανάβαση προς το διαμέρισμα του τρίτου ορόφου ήταν ένα θέμα αφού το κουβάλημα της γεμάτης μπαγκαζιέρας και του υπόλοιπου εξοπλισμού σε μια ξύλινη σκάλα εκατό και πλέον ετών, με φάρδος κάτι λιγότερο από το εκπέτασμα μου, και με τους τριγμούς να σε προειδοποιούν για ενδεχόμενη κατάρρευσή της έδιναν άλλη διάσταση στην έννοια περιπέτεια. Το ξύλινο πάτωμα, αντίστοιχης ηλικίας με την σκάλα είχε κυρτώσει προς το εσωτερικό του διαμερίσματος δίνοντας ενδιαφέρουσες κλίσεις στην προσπάθεια να μείνεις όρθιος. Τα προβλήματα βέβαια σταματούσαν όταν άνοιγες το μικρό παράθυρο και έβλεπες τον κόσμο να περπατά, να τρώει και να πίνει στα στενά καντούνια. Όλα αυτά κοιτώντας προς τα κάτω γιατί κοιτώντας προς τα πάνω έβλεπες ένα άλλο χαρακτηριστικό της πόλης, που δεν είναι άλλες από τις απλωμένες κατά τρόπο χιαστί μπουγάδες που συνδέουν κατά τρόπο τινά το ένα κτίριο με το άλλο.

WtyTOdA.jpg


6DiLFt6.jpg


VNXCiYA.jpg


Wc6x8Hh.jpg


3oHQc5h.jpg


Φρεσκάρισμα και βόλτα στην πόλη. Χωρίς πλάνο, χωρίς διαδρομές, μόνο ακολουθώντας την ροή του κόσμου, ανάμεσα στα πολυάριθμα καντούνια. Σε αυτά τα καντούνια, με τα λογιών λογιών αναμνηστικά να κρέμονται παντού, με τα σικάτα ιταλικά εστιατόρια και τις τζελατερίες και τα όμορφα μπαράκια στα ημιυπόγεια των πέτρινων κτιρίων. Ταυτόχρονα το σχεδόν ολόγιομο φεγγάρι να περνά και να ξανακρύβεται ανάμεσα στα αρχοντικά μέχρι να βρει τον δρόμο του για το ανώτερο σημείο της καμπύλης του!

BBUINp9.jpg


yTxZiWc.jpg


EpeoP57.jpg


t8OkOgt.jpg


pGg27EH.jpg


5pku25G.jpg


S9oQ2Zh.jpg


O8J8s2Z.jpg


3RZg80y.jpg


ccw3mmi.jpg


UhQHqeF.jpg


8zG2aej.jpg


Συνεχίζεται...
 

Melatos

WildRider
Δημοσιεύσεις
2.343
Ηλικία
40
Περιοχή
Πατρα
Όνομα
Θεμιστοκλής
Bike
Africa Queen
MAFGLaO.jpg


Yyb6J0R.jpg


Πρώην ανάκτορο Αγίου Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου και νυν μουσείο Ασιατικής τέχνης ( το μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα)

SYONc1m.jpg


G2tgRly.jpg


UTuG97f.jpg


k1XhIE3.jpg


Πύλη Αγίου Νικολάου

UfhyuBN.jpg


YIqL2rt.jpg


Παλαιό Ενετικό Φρούριο με το φεγγάρι να παίρνει την ανιούσα

yCuVBdH.jpg


3o9sSNE.jpg


DcZBQyO.jpg


Πεζόδρομος Liston, εκεί που γίνεται το πέταγμα των κανατιών κατά την Ανάσταση

NIA0w6A.jpg


Πλατεία Ενώσεως

hQivdbR.jpg


ntowAQX.jpg


sxaJ1FT.jpg


Sr8QRqi.jpg


bWfL1PI.jpg


fPCs1oT.jpg


Όμορφα πάρκα, πλατείες και πεζόδρομοι, γεμάτα ζωντάνια από τον κόσμο που τα περιδιάβαινε. Φιλαρμονικές και περιπλανώμενες μπάντες τριών-τεσσάρων ατόμων φρόντιζαν να αιωρούνται στην ατμόσφαιρα νότες που έδιναν άλλον αέρα, πιο καλλιτεχνικό, στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Και τι καλύτερο για κλείσιμο από ένα cocktail στην πλατεία του παλιού δημαρχείου, κοιτώντας τον κόσμο και βάζοντας σε μια σχετική τάξη τις εικόνες που είχες δει μέχρι τώρα. Το ακόμα καλύτερο ήταν ότι ήμασταν λίγα μόλις μέτρα από την ξύλινη εκείνη σκάλα που θα μας οδηγούσε λίαν συντόμως , στον δεύτερο κύκλο της βραδιάς που περιελάμβανε συνάντηση με τον Μορφέα και αρκετά όνειρα!

Πλατεία Δημαρχείου

MBHFD2M.jpg


Συνεχίζεται...
 

Melatos

WildRider
Δημοσιεύσεις
2.343
Ηλικία
40
Περιοχή
Πατρα
Όνομα
Θεμιστοκλής
Bike
Africa Queen
Ένας μακρόσυρτος κατάλογος, ένα διαδικτυακό σεντόνι αραδιάστηκε στην οθόνη του κινητού μου το επόμενο πρωί, όταν ζήτησα από τον Αλέξανδρο να μου πει δυο τρεις αγαπημένες του παραλίες που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτώ αυτές τις δύο μέρες. Μεγάλε, δύο μέρες δε φτάνουν για τίποτα, μου λέει, τι να κάνουμε όμως που έχουμε μόνο αυτές. Ακολουθώντας κάποιες από τις οδηγίες του , βάζοντας λίγο ένστικτο και με κύριο γνώμονα την απουσία οργανωμένης εγκατάστασης με ομπρέλες και ξαπλώστρες καταλήξαμε στην παραλία Ροβινιά.

Ελαιώνες με πελώρια δέντρα

l128tV2.jpg


Ένας μικρός κολπίσκος, μέρος ενός μεγαλύτερου, με τον χωματόδρομο να καταλήγει σε ένα σύντομο μονοπάτι, μέρος του οποίου διέτρεχε μαντρότοιχος προνομιούχου ιδιοκτήτη εξοχικής κατοικίας με ευμεγέθη αυλή που έφτανε μέχρι και τα πίσω βότσαλα της παραλίας. Τα νερά καταγάλανα με σχετικά χαμηλότερη -από την συνήθη- περιεκτικότητα σε αλάτι, γεγονός που έκανε την βουτιά ακόμα πιο απολαυστική. Βράχια εκατέρωθεν της παραλίας και τα δέντρα σχεδόν να ακουμπούν την θάλασσα. Περίμενα λιγότερο κόσμο λόγω μη οργανωμένης παραλίας, αλλά βλέπεις είναι Αύγουστος και το καυτό προϊόν της χώρας μας, ο τουρισμός, είναι στα φόρτε του!

9WCDijl.jpg


gGk5w4x.jpg


Καντίνα εν πλω
"The Canteen Boat"

YDu3fbZ.jpg


ejwcrlI.jpg


rIMpc2M.jpg


MJS95IC.jpg


VYmxUfk.jpg


O προαναφερθέντας μαντρότοιχος της εξοχικής κατοικίας

hpSTx7l.jpg


gD9mUo1.jpg


Ο κόλπος των Λιαπάδων




M7EdkGY.jpg


Παραφωνία στην όλη εικόνα η πλαστική μπαγκαζιέρα και τα εκατέρωθεν μονόγκαζα!

Av9XMB4.jpg


Μετά από ένα εξόχως χαλαρωτικό τρίωρο, παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για τα Γουβιά, όπου λίαν συντόμως θα απολαμβάναμε το μενού θαλασσινών των φίλων μας. Γαριδομακαρονάδες, σαγανάκια με θαλασσινά, καλαμάρια στα κάρβουνα και ένα παραδοσιακό τοπικό πιάτο, το επονομαζόμενο bianco, που δεν είναι άλλο από φιλέτο μπακαλιάρου σε άσπρη σάλτσα, αποτέλεσαν το πεδίο της μεσημεριανής μας μάχης με τα μαχαιροπήρουνα. Διαβεβαιώνοντας την φίλη μας Κατερίνα ότι είμαστε έτοιμοι για νοσοκομείο, αφού είχε ένα συνεχές άγχος μήπως και πεινάμε ακόμα, χαλαρώσαμε στις καρέκλες απολαμβάνοντας την σχεδόν κωματώδη κατάσταση στην οποία είχαμε περιέλθει! Κάποιες φωνές έφθαναν στο βάθος του τυμπάνου μου, και ρωτούσαν επίμονα πόσες μπάλες παγωτό θέλουμε. Ήθελα να φωνάξω ήμαρτον, αλλά φωνή δεν έβγαινε…

Για να συνέλθω άνοιξα για λίγο τον διαδικτυακό χάρτη, προσπαθώντας να βρω ένα μέρος για την απογευματινή μας επαφή με το νερό, δε λέω βουτιά, γιατί μετά από τόσο φαΐ η συνάντηση με τον Δημιουργό ύστερα από πνιγμό θεωρούταν δεδομένη. Λίγο παραδίπλα από την παραλία που πήγαμε το πρωί, φαινόταν μια πιο απόμερη. Δε φαινότανε να υπάρχει ίχνος δρόμου, αλλά ζουμάροντας ήταν ξεκάθαρο, ηλίου φαεινότερον θα έλεγα, ότι υπήρχε δρόμος ή κάτι τέλος πάντων που έμοιαζε με δρόμο. Μπορεί η βολτ-ίτσα μας να ήταν ασφάλτινη, το μηχανάκι φόραγε όμως εκείνα τα διαολεμένα τακούνια, και σκεπτόμενος ότι είναι κρίμα να τα τρώει η άσφαλτος, είπα να δοκιμάσουμε για άλλη μια φορά το ένστικτο. Melates Διαδρομές mode ON και φύγαμε να βρούμε την παραλία με την ονομασία Ηλιόδωρος!

Για να το κάνουμε αυτό έπρεπε πρώτα να περάσουμε από ένα πανέμορφο παραδοσιακό οικισμό, τους Λιαπάδες και να διασχίσουμε τα πολύ στενά σοκάκια του, από τα οποία τα αντίβαρα του τιμονιού, ακροβατούσαν με μια ενδεχόμενη στενή επαφή με τους τοίχους των σπιτιών που περνάγαμε.


iFHDtUN.jpg



Μετά το χωριό, σειρά είχε η είσοδος στο δίκτυο που συνέδεε τους ελαιώνες. Ελαιώνες με μια περίεργη ποικιλία ελιάς, στην οποία αποκτούσε πολύ μεγάλο ύψος το δέντρο και η συγκομιδή του καρπού δεν γινόταν με ράβδισμα αλλά τοποθετώντας πανιά γύρω από το δέντρο και περιμένοντας να πέσει ο καρπός από μόνος του. Απ’ότι έμαθα δε φημίζεται και για την νοστιμάδα του το συγκεκριμένο λάδι.

zJUE6k8.jpg


Με το google maps να μην μπορεί να αναγνωρίσει δρόμο, σειρά είχε το maps.me, το οποίο o @rigas λέει ότι παίρνει από εμένα τις διαδρομές -δε ξέρω γιατί- και το οποίο έβγαλε πιθανό χρόνο άφιξης στον προορισμό μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά παρόλο που έβλεπα από ψηλά την θάλασσα. Λίγο αργότερα αισθανόμουνα την Αλεξάνδρα να έχει γραπωθεί πίσω μου, το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας να αναπηδά, και γω να προσπαθώ να συγκρατήσω το μπροστινό μέρος ώστε να μην γλυστρίσει και φύγει στο σαθρό. Μήπως είναι λίγο επικίνδυνο όλο αυτό ρώταγε η Αλεξάνδρα, απαντώντας την για την καθησυχάσω ότι αυτή είναι η καθημερινότητα μου στις βουνίσιες βόλτες μας, ανταπαντώντας με την σειρά της ότι ουδόλως την απασχολεί η καθημερινότητα μου εκεί ψηλά!

Ο υπολειπόμενος χρόνος μειώθηκε αισθητά και η λάμψη στα πρόσωπα μας, διαδέχθηκε τα επιφωνήματα ανακούφισης, όταν πλέον αντικρύσαμε την ιδιωτική μας παραλία, και πώς αλλιώς να μην είναι ιδιωτική αφού ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος για να έρθει κάποιος είναι με σκάφος ή έστω με δικάβαλο άφρικα με πλαστική μπαγαζιέρα και τακούνια! Ξέχασα και την πισθάγκωνα δεμένη ομπρέλα , η οποία λόγω περασμένης απογευματινής ώρας δε μας χρειάστηκε!

FcDZ2Xx.jpg


tTep6gT.jpg


qAzwKmC.jpg


e8D2ymg.jpg


Κατευναστική η επαφή με το υγρό στοιχείο και μαγική η εικόνα του ήλιου που βουτούσε μέσα στο πορτοκαλί σκηνικό που ο ίδιος είχε δημιουργήσει. Την ίδια ώρα εκατομμύρια μάτια αντίκρυζαν το ίδιο θέαμα , όμως το δικό μυαλό πήγε σε εκείνη την ομάδα που αποχαιρετούσε τον ήλιο στο λιμάνι της Πάτρας!

2Qw8gxA.jpg


1InfXgk.jpg


ovhXagY.jpg


XY6hYap.jpg


5xiaPHU.jpg


2ahMDf1.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία:

Melatos

WildRider
Δημοσιεύσεις
2.343
Ηλικία
40
Περιοχή
Πατρα
Όνομα
Θεμιστοκλής
Bike
Africa Queen
Με αυτά και με αυτά έφθασε η στιγμή που θα έπρεπε να αποχαιρετήσουμε το υπέροχο αυτό μέρος. Μοναδική έγνοια η απάντηση στο φιλοσοφικό ερώτημα “ Ό,τι ανεβαίνει κατεβαίνει, ανεβαίνει όμως ό,τι πριν κατέβηκε? Η απάντηση θα δινόταν λίγα μέτρα παραπάνω, όταν το πράγμα άρχιζε να ζορίζει. Το πλεονέκτημα του να έχεις lightweight συνεπιβάτη είναι η ευκολία και η ταχύτητα του να κατεβαίνει στα δύσκολα και να ανεβαίνει ξανά μετά το πέρασμα, που και που να τραβάει και καμιά φωτό για να έχουμε να θυμόμαστε. Περιθώριο για γκρίνια δεν υπήρχε αφού ο φόβος και το ένστικτο επιβίωσης υπερίσχυε αυτής!

Νταξ εμείς για ένα μπάνιο πήγαμε εξού και το μαγιό!

s3owh9R.jpg


NGto06y.jpg


da04BXr.jpg


8o2LRAO.jpg


Έλα άλλο λιγοοοοοοοοοό

bVtMtcK.jpg


byRjzGu.jpg


Με θέα την Παλαιοκαστρίτσα

UVqXnEm.jpg


Νυχτερινή βόλτα στους ελαιώνες

pUdlhRN.jpg


Ξαναπερνώντας από τους Λιαπάδες

Vb8gKeF.jpg


Θα ήταν ιεροσυλία να γράψω ότι κάναμε μια mini Baladeza, αλλά τουλάχιστον το φεγγάρι μας βρήκε στο δρόμο καβάλα στην μοτοσυκλέτα μας, και μας προκαλούσε για μια φωτογραφία μαζί του!

WHM5nVc.jpg


Φρεσκάρισμα στο σπίτι και ξανά βόλτα στα καντούνια, τις πλατείες και τα τείχη! Και τώρα που είπα τείχη, τελικά είναι να μη σου τύχει τέτοια εμμονή του Μάγειρα να σε ταΐσει, αφού περνώντας από τα μαγαζί των φίλων, σχεδόν μας έδεσαν στις καρέκλες για να φάμε και το βραδινό μας, αφού πίστευαν ότι το μπάνιο θα μας είχε ανοίξει την όρεξη!

NKh5B66.jpg


WrD4lDv.jpg


8h7tw59.jpg


cizI0p0.jpg


Στα τείχη του νέου Ενετικού Φρουρίου, επιβλητική οχύρωση

3YUuD5S.jpg


P0kP34e.jpg


Τα σκάφη στο λιμάνι

YH9qtDv.jpg


siOIV8X.jpg


Το παλαιό Ενετικό Φρούριο

NqDzSQO.jpg


Το περιστύλιο του Μαίτλαντ, Ύπατου Αρμοστή των Επτανήσων, διορισμένου από την Βρετανική Αυτοκρατορία

ZQfpGi6.jpg


ucxlCBk.jpg


Συνεχίζεται...
 

Melatos

WildRider
Δημοσιεύσεις
2.343
Ηλικία
40
Περιοχή
Πατρα
Όνομα
Θεμιστοκλής
Bike
Africa Queen
Ξημερώνοντας Κυριακή, βρέθηκα στην οθόνη του κινητού να ψάχνω την υποψήφια για επίσκεψη παραλία. Μου γυάλισε το Γυαλισκάρι και τραβήξαμε για κατά εκεί. Θέλαμε κάτι κοντινό αφού η Κυριακή ήταν και η τελευταία μέρα στο νησί. Φθάνοντας πάνω από τον οικισμό Αβράμη κοντοσταθήκαμε για να ατενίσουμε από ψηλά το Ιόνιο.

Coffee Delivery mode ON

dc57o5L.jpg


l3UQUbc.jpg


Η παραλία Γυαλισκάρι τελικά ήταν μέρος της ταβέρνας που εδραζόταν πάνω από αυτή με αποτέλεσμα τον λιγοστό χώρο που είχε η αμμουδιά να τον έχει γεμίσει με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Αναστροφή και κατεύθυνση προς τον προηγούμενο κολπίσκο όπου είχα παρατηρήσει ότι κατέβαινε ένας χωματόδρομος.

JlN3mp5.jpg


13FLBPh.jpg


Oops, I did it again...

GJGjwN1.jpg


Παρκάρισμα την μοτοσυκλέτα, να βλέπει την θάλασσα και εξερεύνηση για το μονοπάτι που θα οδηγούσε σε κάποια αμμουδιά. Και τελικά βρέθηκε, και τελικά για άλλη μια φορά είχαμε μια παραλία για την πάρτη μας. Απόλυτη ησυχία, με τους μόνους ήχους που την διατάρασσαν να είναι αυτός από τον ελαφρύ παφλασμό των κυμάτων που έπεφταν ρυθμικά στα βράχια και το εξίσου ρυθμικό ερωτικό κάλεσμα των τζιτζικιών! Μαγεία.

36603Gb.jpg


8XNF7so.jpg


lt2SBoc.jpg


VdvrMK8.jpg


UyLuwqY.jpg


c9QCLQf.jpg


gzGqdzQ.jpg


Ο χρόνος όμως είναι αμείλικτος και η επιστροφή επιτακτική και προκαθορισμένη. Την μυρωδιά των πεύκων από τα οποία περνούσε ο δρόμος που οδηγάγαμε, επικάλυψε ολοκληρωτικά η τσίκνα που αναδυόταν από το τρέιλερ που είχε μετατραπεί σε ψησταριά μαζικής περιστροφής σουβλών. Το θέαμα σπαρταριστό και ταυτόχρονα ξελιγωτικό. Έφθαναν μονάχα μερικά λεπτά να παρατηρήσεις το βίαιο κόψιμο που προκαλούσε ο μπαλτάς στο αρνί και την άχνα από την ζέστη που αναδυόταν από αυτό μπλεγμένη με τα ζουμιά του ψησίματος ώστε να μαγευτείς και να στηθείς στην ουρά για λίγη πετσούλα.

tKcllpc.jpg


5a6GNci.jpg


byklqUp.jpg


Αντιστεκόμενοι στις Σειρήνες της Χοληστερίνης συνεχίσαμε για την πόλη. Φορτώσαμε την μηχανή, αποχαιρετήσαμε το σπίτι που μας φιλοξένησε, μέτρησα τα σκαλιά της ξύλινης σκάλας, που τελικά μου θύμιζε μια παρόμοια που ανεβοκατέβαινα σε ένα hostel του Amsterdam, αδυνατώντας τότε να καταλάβω τελικά αν τα ανεβαίνω ή τα κατεβαίνω και φύγαμε για να αποχαιρετήσουμε τους φίλους μας στο μαγαζί τους. Η παλιά πόλη όσο όμορφη είναι το βράδυ άλλο τόσο εντυπωσιακή είναι και την ημέρα.

6XnkXV4.jpg


Βενετσιάνικα Ναυπηγεία του 17ου αιώνα στην παραλία των Γουβιών.

etI5ZbJ.jpg


tWIRIJX.jpg


Ήταν πλέον μεσημέρι, και όσο δύσκολη είναι η απόφαση να φύγεις από ένα μέρος που περνάς καλά, τόσο ακόμα δυσκολότερη γίνεται, όταν συνειδητοποιείς ότι πρέπει να οδηγήσεις ντυμένος με φουλ εξοπλισμό καταμεσής του μεσημεριού. Το ραντεβού με το καράβι ήταν στις 17:30 και από τα Γουβιά θέλαμε περίπου μία ώρα για το λιμάνι της Λευκίμμης. Αποχαιρετίσαμε τους καλούς μας φίλους, οι οποίοι μας ενημέρωσαν ότι αν πάνε καλά οι δουλειές θα κάτσουν και χειμώνα Κέρκυρα, οπότε ανανεώσαμε το ραντεβού μας, για να δούμε το νησί και χωρίς τουρισμό!

Η μια ώρα οδήγησης για το λιμάνι, απέκτησε ενδιαφέρον όταν στον ορίζοντα διαφάνηκε μοτοσυκλέτα, δικάβαλη και αυτή, να περιελίσσεται ανάμεσα στα αυτοκίνητα, έχοντας αυξητικές ως προς την ταχύτητα της τάσεις. Από μακριά νόμισα ότι ήταν ktm , στην προσέγγιση όμως διαπίστωσα ότι ήταν ακόμη ένας Αφρικάνος. Του οποίου αφρικάνου, δυσκολεύτηκα αρκετά να ακολουθήσω τον ρυθμό του. Ήμουν πεπεισμένος, λόγω του τρόπου που κινούταν στον δρόμο, ότι είναι ντόπιος και αυτό επιβεβαιώθηκε , τη στιγμή που χώρισαν οι δρόμοι μας και αποχαιρετηθήκαμε. Ο Ανθής από την Κέρκυρα με το σβέλτο άφρικα!

Μιας και που είπα χαιρετηθήκαμε, να περιγράψω σε αυτό το σημείο την καθολική απογοήτευση μου, κατά την διάρκεια όλου αυτού του τριημέρου, αφού στις 30 μοτοσυκλέτες που συνάντησα από την Πάτρα προς την Κέρκυρα και πίσω κατά την επιστροφή, ζήτημα αν ανταπέδωσαν τον χαιρετισμό με το αριστερό χέρι, οι 5 από αυτές. Ο @rigas το απέδωσε στους οδηγούς του Αυγούστου, οι οποίοι ναι μεν διαθέτουν μοτοσυκλέτα, αλλά όχι κουλτούρα, και την οποία μοτοσυκλέτα την χρησιμοποιούν ως μέσο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Όπως και να έχει πάντως είναι λυπηρό, αφού αυτή η απλή πράξη μοτοεπικοινωνίας είναι από τα πρώτα πράγματα που με δίδαξε φίλος μοτοσυκλετιστής στα πρώτα ταξιδιωτικά μου βήματα εκεί έξω!

Φθάνοντας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

d4roMIZ.jpg


Η Θεσπρωτική ακτογραμμή

xcNt74p.jpg


Στο Ντουμπάι μπορεί να φτιάχνουν τεχνητές νησίδες με αμμό, στις εκβολές του Αχέροντα όμως η ίδια η φύση έχει φροντίσει να φτιάξει έναν δαιδαλώδη λαβύρινθο από καλαμιές


aSf21tQ.jpg


gOrmlM8.jpg


Το ταξίδι της επιστροφής δε διέφερε και πολύ, με την μόνη αλλαγή, την στάση στην Άρτα για κανα δίωρο, ώστε να δούμε τα τέκνα μας που διακοπάρουν ασύστολα στο χωριό με τον παππού και τη γιαγιά. Πρώτη ερώτηση “τι μας φέρατε” και δεύτερη ερώτηση “δε πιστεύω να μας πάρετε Πάτρα?”. Αυτή είναι η συνήθης στιχομυθία που εξελισσόταν κατά τις επισκέψεις μας στο χωριό κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

1x2ZUTc.jpg


Η νύχτα μας βρήκε κατά την επιστροφή, το συγκεκριμένο όμως Άφρικα έχει σωστά ρυθμισμένα φώτα. Η επιβράβευση για την νυχτερινή μας επιστροφή και όποια τυχόν ταλαιπωρία μπορεί να κρύβει, ήταν η “ανατολή” του φεγγαριού, του σωστού, του γεμάτου, πάνω από το Παναχαϊκό. Στάση στο parking της Παλιοβούνας επί της παλαιάς εθνικής οδού και απαθανάτιση της στιγμής.

SpAjBy1.jpg


3ar0NX6.jpg



Ραντεβού στα βουνά, αλλά και στα νησιά!
 
Τελευταία επεξεργασία:

forester

RideWild Team
Admin
Δημοσιεύσεις
5.324
Ηλικία
54
Περιοχή
Περιστέρι
Όνομα
Θοδωρής
Bike
R1200GS 2011
1. Έχεις γαμάτη ομπρέλα! (είχα την ίδια, αλλά τα 5 bf έξω απ' το Γύθειο την τελευταία μέρα των διακοπών, την έκαναν κουρέλι :Π )
2. Η Αλεξάνδρα δε διαβάζει , σιγκούρο! Αλλιώς δε θα το έγραφες αυτό: "και η φόρτιση του από την συνισταμένη του βάρους της συνοδηγού και της μπαγαζιέρας, θα το κάνει να ακούγεται σαν να περνάει ερπυστριοφόρο. " :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:, εκτός κι αν θες να αναλάβει αυτή, όλα τα έξοδα του διαζυγίου:Π:ROFLMAO:.

Πανέμορφη η γυροβολιά σας στην Κέρκυρα!
 

ts@k

RideWild Team
Μod
Δημοσιεύσεις
479
Ηλικία
30
Περιοχή
Χανιά
Όνομα
Γιάννης
Bike
Suzuki drz400s
@forester νομίζω φρόντισε στο κείμενο να αποσαφηνίσει τη κατάσταση :ROFLMAO: "Το πλεονέκτημα του να έχεις lightweight συνεπιβάτη είναι η ευκολία και η ταχύτητα του να κατεβαίνει στα δύσκολα και να ανεβαίνει ξανά μετά το πέρασμα"

Δεν ξέρω γιατί δεν έχω εικόνα της Κέρκυρας στο μυαλό μου, πλην αυτής με τις πασχαλινές στάμνες. Το σίγουρο είναι ότι μετά από αυτό το θέμα το νησί έχει λάβει μια θέση στα "προσεχώς". Τρομερή εντύπωση μου έκαναν τα κτήρια και το γενικότερο στυλ της πόλης. Σε πολλές από τις φωτό θα ήμουν σίγουρος ότι βλέπουμε Ιταλία .

Πολύ χορταστικό τριήμερο (κυριολεκτικά και μεταφορικά)! :)
 

Melatos

WildRider
Δημοσιεύσεις
2.343
Ηλικία
40
Περιοχή
Πατρα
Όνομα
Θεμιστοκλής
Bike
Africa Queen
ο σίγουρο είναι ότι μετά από αυτό το θέμα το νησί έχει λάβει μια θέση στα "προσεχώς"
Γιάννη το νησί έχει πάρα πολλές παραλίες, πολλών ειδών, με ομορφότερες κυρίως αυτές της δυτικής πλευράς. Επίσης έχει κλιμάκωση στις τιμές των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών με αποτέλεσμα να μπορείς να επιλέξεις τι είδους διακοπές θέλεις να κάνει και όχι να σου επιβάλλεται!

Σε πολλές από τις φωτό θα ήμουν σίγουρος ότι βλέπουμε Ιταλία .
Είναι τόσο Ιταλία το μέρος που κάλλιστα μπορείς να βάλεις αυτοκόλλητο στη βαλίτσα από το μηχανάκι, γιατί που να παίρνεις καράβι και να τρέχεις στην Ανκόνα τώρα....:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
 

K.D.

WildRider
Δημοσιεύσεις
587
Ηλικία
40
Περιοχή
Χαλκιδα
Όνομα
Δημητρης
Bike
R 1150 GS
Μήπως είναι λίγο επικίνδυνο όλο αυτό ρώταγε η Αλεξάνδρα, απαντώντας την για την καθησυχάσω ότι αυτή είναι η καθημερινότητα μου στις βουνίσιες βόλτες μας, ανταπαντώντας με την σειρά της ότι ουδόλως την απασχολεί η καθημερινότητα μου εκεί ψηλά!
Ευγενικότατη και διακριτική!
Κι εμείς μετράμε παντοφλιες μετά το σοκ (σε ηπιότερους δρόμους)!

Πολύ ωραία εξόρμηση σ' έναν όμορφο και ιστορικό τόπο!
 

jimmis

WildRider
Δημοσιεύσεις
278
Ηλικία
44
Περιοχή
ΛΕΟΝΤΙΟ
Όνομα
Jimmis
Bike
kle500
Ωραία παρουσιαση τσι κερκυρας αγαπητέ σε τρεις μερες το εκανες γυρω το νησι!
θαυμαστή η εικονα melatou και africa με μπαγαζιερα τι αλλο θα δω με Μητσοτ γκουχ γκουχ
!cheers! !cheers!
 

paschalis

WildRider
Δημοσιεύσεις
2.564
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Paschalis
Bike
R 1250 GS, ΜΖ 686 Βaghira
Η Κέρκυρα ήταν ο πρώτος μου Μοτο προορισμός , το 1986 αν θυμάμαι καλά.
Η αρχοντιά της κι ο αέρας της μοναδικά,χαίρομαι που διάβασα και από σένα γι αυτήν σε μελάτη έκδοση και έτσι την ξαναεβαλα στην λίστα με τα προσεχώς.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Top Bottom