Αράκυνθος [ Τα Πάντα περνάνε ]

Melatos

WildRider
Δημοσιεύσεις
2.343
Ηλικία
40
Περιοχή
Πατρα
Όνομα
Θεμιστοκλής
Bike
Africa Queen
@Μητσάρας , ένας από τους λόγους που διασχίσαμε τον Αράκυνθο, ίσως ο σημαντικότερος, είσαι εσύ και οι επισκέψεις σου σε αυτόν, αφού οι φωτογραφίες που ανεβάζεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα πλημμυρίζουν από φυσικό κάλος και παρακινούν για μια -τουλάχιστον- επίσκεψη. Δε σου κρύβω ότι καθόλη την διάρκεια της περιήγησης είχα στο νου μου, το εκκλησάκι που ανέβασες πριν, και το οποίο το είχα ξαναδεί όταν το είχες επισκεφτεί με τα δέντρα καταπράσινα. Έλπιζα ότι κάπου θα το πετυχαίναμε τυχαία αλλά δεν. Καλύτερα, αφού έτσι αφήνουμε ανοιχτό άλλον έναν λογαριασμό.
Ένα πανέμορφο βουνό, που τραβάει μέχρι και διήμερη περιήγηση, αν το ξεψαχνίσεις όλο, και που το αξίζει. Πανέμορφη η χειμερινή φορεσιά του, αλλά πιστεύω ότι δε θα μπορώ να αντισταθώ ούτε στην παχιά σκιά του κέδρου το καλοκαίρι.

Τώρα όσο για το λύκο... Δυστυχώς η φωτογραφία που τράβηξα και η οποία εφιστούσαι την προσοχή στην παρουσία του, αποδείχθηκε μάντης κακών μαντάτων! Πέραν της θανάτωσης, το κρέμασμα φανερώνει και άλλα πάθη, αρρωστημένα, αυτά που ανασύρονται από τα παρελθόντα έτη και έχουν να κάνουν με τον παραδειγματισμό και την επίδειξη τροπαίων...
 

ts@k

RideWild Team
Μod
Δημοσιεύσεις
479
Ηλικία
30
Περιοχή
Χανιά
Όνομα
Γιάννης
Bike
Suzuki drz400s
Mιας και η τρέλα που δέρνει τον @Melatos είναι γνωστή , όπως και ο μαζοχισμός της υπόλοιπης παρέας, δεν θα σταθώ στα γεγονότα, αλλά στον τόπο. Αν δεν ήταν ο @Μητσάρας και τώρα αυτή εδώ η περιπέτεια των παιδιών , πιθανότατα δεν θα ζούμαρα ποτέ σε εκείνο το σημείο του χάρτη και ο Αράκυνθος θα ήταν μια λέξη άγνωστη. Πόσοι ακόμα "Αράκυνθοι" υπάρχουν δίπλα μας,γύρω μας αναρωτιέμαι. Ικανοί να μας χαρίσουν μια μέρα δράσης, χαμόγελων, κόπωσης, ψυχικής ανάτασης.

Τα φιλιά μου στη παρέα.
 

Melatos

WildRider
Δημοσιεύσεις
2.343
Ηλικία
40
Περιοχή
Πατρα
Όνομα
Θεμιστοκλής
Bike
Africa Queen
Πόσοι ακόμα "Αράκυνθοι" υπάρχουν δίπλα μας,γύρω μας αναρωτιέμαι. Ικανοί να μας χαρίσουν μια μέρα δράσης, χαμόγελων, κόπωσης, ψυχικής ανάτασης.
Νομίζω το μοναδικό -ίσως- κέρδος του παρόντος διαδικτυακού ιστότοπου είναι αυτή η γνωριμία με τους διάφορους "Αράκυνθους", ανά την Ελλάδα και το Εξωτερικό, μέσω των επισκέψεων και την μετέπειτα περιγραφή αυτών, από τους διάφορους μοτοσυκλετιστές που απαρτίζουν αυτό που λέμε RW.
 

Μητσάρας

WildRider
Δημοσιεύσεις
745
Ηλικία
39
Περιοχή
Αιτωλικό
Όνομα
Μήτσος
Bike
yamaha xt660z teneke
ελεγα να ξαναπαω σημερα,να κανω μια επιτοπια ερευνα μετα τον Λεανδρο,αλλα καταπιαστικα με τα προβολακια.
ο δρομος στην περιοχη Κλιμα,Καριτσα,οι δρομοι μαλλον,εχουν παρει την κατηφορα.
τεραστιοι ογκοι χωματος λασπης και πετρας εχουν συρει στην πλαγια.
δεν εμεινε κολυμπηθροξυλο σε πολυ μεγαλη ακτινα,και αμφιβαλω αν θα ξαναφτιαχτουν ποτε...

03wDmY0.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία:

Melatos

WildRider
Δημοσιεύσεις
2.343
Ηλικία
40
Περιοχή
Πατρα
Όνομα
Θεμιστοκλής
Bike
Africa Queen
τεραστιοι ογκοι χωματος λασπης και πετρας εχουν συρει στην πλαγια.
δεν εμεινε κολυμπηθροξυλο σε πολυ μεγαλη ακτινα,και αμφιβαλω αν θα ξαναφτιαχτουν ποτε...

Κοίτα, αυτό γενικά είναι ένα πρόβλημα....
Για τον κόσμο εννοώ που μένει εκεί ή που πηγαίνει στα κτήματα του.

Για τους άλλους...
Έχω αυτό, που μάλλον λέω να το παραγγείλω γιατί ποτέ δεν ξέρεις.
Με εκατό γιούρια στην πόρτα σας.

s-l1600.jpg



Πάντως πέραν της πλάκας, δυστυχώς σε ολοένα περισσότερες περιοχές της Ελλάδος παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα. Καταρρακτώδεις βροχές αντί για χιόνια με αποτέλεσμα το έδαφος να απορροφά βίαια το προσπίπτων υδάτινο στοιχείο, το οποίο με την σειρά του "τρώει" από μέσα το έδαφος και έτσι ολόκληρες πλαγιές, ακόμα και μέρη χωριών βρίσκονται να ολισθαίνουν υπό την μορφή τεράστιων κατολισθήσεων.

Όπως και στον Αράκυνθο, έτσι και στα Άγραφα έχει συντελεστεί μια από τις τρομακτικότερες αλλοιώσεις τοπίου των τελευταίων ετών. Χωριά όπως η Πεζούλα, η Φυλακτή, ο Μπελεκομίτης και η Καρίτσα αλλά και επιμέρους οικισμοί κινδυνεύουν να χαθούν μια για πάντα στη λασποστιβάδα που κατεβαίνει από το βουνό. Τα ποτάμια έχουν όλα φουσκώσει. Θεωρώ αδύνατο έως απίθανο να μπορέσει να διασχίσει κάποιος μέχρι τον Ιούνιο, τα ορεινά περάσματα των Αγράφων. Οι μαρτυρίες των ντόπιων μιλούν για μεγάλη καταστροφή. Το γνωστό πεστροφείο του Μίσσα δεν υπάρχει πια γιατί το πήρε δις το ρέμα. Στον οικισμό Ράφηνα της Καρίτσας τα πέτρινα σπίτια που άντεξαν σχεδόν εκατό χρόνια, τώρα σκίζονται στα δύο.

Που θέλω να καταλήξω? Ότι όπως και στον Αράκυνθο, έτσι και στα Άγραφα, τα εδάφη είναι ιδιαιτέρως ασταθή! Και πάνω σε αυτά τα ασταθή εδάφη, οι πράσινοι σωτήρες με τις ντεμέκ περιβαντολλογικές και γεωλογικές μελέτες τους, θέλουν να εναποθέσουν τόνους τσιμέντου, φερτών υλικών και μετάλλου με την δημιουργία αιολικών εργοστασίων παραγωγής ενέργειας. Επαναλαμβάνω, θέλουν να επιβαρύνουν τον ήδη ευαισθητο υπέδαφος με τόνους βάρους! Καταλαβαίνετε φυσικά, λόγω θεμελιωδών φυσικών νόμων, όπως αυτός της βαρύτητας που θα καταλήξουν όλα αυτά! Σχετικά πρόσφατο παράδειγμα οι τόνοι φερτών υλικών που στην κυριολεξία κατάπιαν ολόκληρα χωριά στην Κεφαλλονιά!

Αυτός ο τόπος έχει καταδικαστεί να μας έχει κατοίκους του!
 

Μητσάρας

WildRider
Δημοσιεύσεις
745
Ηλικία
39
Περιοχή
Αιτωλικό
Όνομα
Μήτσος
Bike
yamaha xt660z teneke
προσθεσε και τα χωρια του γραμμου,ειδικα στην περιοχη του χωριου μου.
τεραστιο προβλημα και ολοκληρα χωρια εκκενονωνται.
επισης ορεινη ναυπακτια στις δυο Παλουκοβες,μια απ τα ιδια,παλευουν με δεντρα να συγγρατησουν το εδαφος,καθως ολοκληρες πλαγιες και μεσα στο χωριο μετακινουνται ταχυτατα για τα δεδομενα
και ποσα αλλα μερη ακομα θα ειναι στην ιδια μοιρα
 
Top Bottom